Neděle 9.listopadu Studenec - Jablonec   2:2  (0:2)

 

 

 

Branky: Brož, Urban – Málek 2

Sestava: Honců – Česánek, Salátek, Nedomlel, Korotvička –  Šedivý, Hermon (Metelka), Stránský, Mejvald (Exner) – Brož, Urban 

Jablonec: Hančil – Nechanský, M.Šikola, J.Šikola, Holman – Prokůpek, Jiroutek, Trepera, Ďoubalík – Málek (Exner), Pěnička (Halíř)

Rozhodčí: ing.Kříž, Pekař, Kvasnička, delegát Tomášek

Žluté karty:  1:4     Červené karty:  0:1   (Holman)

Diváci: 180

 

K jarní předehrávce a poslední podzimnímu zápasu se sešla početná divácká kulisa, která sledovala výpadek domácích v úvodní desetiminutovce. Nejprve vyrazil brankář Honců rohový kop do skrumáže a míč se odrazil od Málka do sítě, o dvě minuty později využil dalšího zaváhání Málek a na konci této sérii zachránil Honců po střele Pěničky možná až po dvanácté. Hosty tento jednoznačný úvod ukolébal a umožnili domácím dostat se do hry. Ti si však vybírali tradiční smůlu v koncovce, trestné kopy Salátka a Stránského (i jeho střela „tancovala“ na brankové čáře)  skončily na břevně, dorážka Brože na tyči. Ve druhém poločase si domácí vypracovali stálou převahu, hosté však hrozili nebezpečnými brejky Málka. O vyrovnání se výraznou měrou zasloužil Urban, nejprve napodobil Poborského, u postranní čáry se zbavil obránců a jeho centr proměnil Brož, o několik minut později sám důrazně zakončil. Ke vstřelení vítězného gólu chybělo domácím  v pětiminutové přesilovce  po vyloučení Holmana více klidu.

 

FC Víchová B - SK Studenec B 0:1 (0:1)

Branka: Petr Exner

Sestava: Vydra (L.Korotvička) – P.Bartoň, Zahradník, Šembera, J.Bartoň, – Karásek, Exner,  Klazar (V.Korotvička) -  R.Puš, Synek (Kudrnáč)

Rozhodčí: Tomášek

 

V brance béčka musel zaskočit Jarda Vydra a již v 10.minutě musel po srážce se svým občasným kolegou v brance Višňákem odstoupit po zranění lokte. Do branky musel Lukáš Korotvička, který i přes některé nebrankářské zákroky udržel čisté konto. Béčko si ve vyrovnaném zápase vypracovalo mnohem více brankových příležitostí, a tak si zaslouženě odvezlo všechny body.

80 let SK Studenec – promítání  videozáznamu

14.11.03 (pátek) Trautenberk od 19.00 hodin
15.11.03 (sobota) Restaurace u Višňáků od 19.00 hodin
22.11.03 (sobota) U Štormů od 19.00 hodin

 

 

Neděle 2.listopadu Studenec - Plavy   0:2  (0:0)

 

Branky: vlastní (Šedivý), Tomíček

Sestava: Honců – Šedivý, Česánek, Nedomlel, Korotvička –  Brož, Salátek, Stránský, Mejvald (Albrecht) – Urban, Hermon (Mečíř) 

Rozhodčí: Šneiberg, Martínek, Soukup delegát Horáček

Žluté karty:  3:2    Červené karty:  1:0   (Urban)

Diváci: 120

 

Od minulého kola se stává pro studenecké každý zápas existenčním soubojem o záchranu, tím spíše, jedná-li se o souseda z tabulky. Úvod se domácím vydařil, během úvodního náporu si vypracovali čtyři dobré příležitosti, ale ani jedna z nich brankou neskončila. Hra se pak přenesla do středu hřiště a brankáři byli prakticky bez práce. O všem se rozhodlo v 5.minutě druhého poločasu, nejprve se centrovaný míč odrazil od ramene Šedivého do branky domácích a hned po rozehrání skončila další nedůslednost při odraženém balónu další polovlastní brankou (nastřelení dobíhajícího Tomíčka). Ve zbytku utkání nelze upřít snahu o zvrat, ale chyběl klid při zakončení, navíc hosté bránili prakticky se všemi hráči. V závěru byl hlavním rozhodčím vyloučen za běžný přestupek Urban. Jeho výkon včetně pomezního Soukupa  nezasluhuje ani kritiku, aní posměch, ale pouze soucit.  

 

Jiskra Vysoké - SK Studenec B 0:0

Sestava: Tuž – P.Bartoň, Zahradník, Šembera, J.Bartoň, – M.Puš, Exner, Albrecht,  V.Vancl (Klazar) -  R.Puš (Karásek), Synek (Hermon)

Rozhodčí: Jebavý

 

V jednom aspektu Studenec již prvenství rozhodně ztratil, nejhorším okresním hřištěm je nyní bez diskusí hrací plocha ve Vysokém, kde se dá hrát kombinační fotbal jen velmi těžko. Béčko si vypracovali v průběhu zápasu tři dobré příležitosti a udržovalo si mírnou převahu, nakonec mohlo po sérii čtyř rohů domácích v nastaveném čase přijít i o ten jediný bod.

 

SK Sedmihorky - SK Studenec  A    4:3 (0:2)  áčko žáci

Branky: Jirka Povr 2, Martin Kupec

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Hanzlík, Bartoň – Vérteši (Čivrný), Povr, Havlíček – O.Tauchman, Kupec, Šír (Bartoňová)

 

Žáci nedotáhli sérii výher v řadě na třicítku, ale skončili zcela zbytečně na 29 výhrách v sérii. Je to tím smutnější, že si porážku přivodili zcela sami. Tou první příčinou bylo zcela totální selhání obou útočníků Martina Kupce a Ondry Tauchmana v zakončování minimálně deseti zcela vyložených šancí (první poločas měl skončit alespoň 0:5), tou druhou defenzivní výpadek Zdeňka Hanzlíka a Patrika Vértešiho (z jejich strany padly všechny góly) a svůj den neměl ani gólman Láďa Jarý. Někteří hráči si musí uvědomit, že fotbal se nehraje přes síť a že musím jít s protihráčem do souboje a ne mu dláždit cestu k brance. Pokud tuto vlastnost neodstraní, mohou si být jisti tím, že z nich nikdy kvalitní fotbalista alespoň okresního formátu nevyroste.

 

SK Studenec B – Sokol Mříčná 2:3 (1:1)  béčko žáci

Branky: Jára Palivoda a Ondra Tauchman 

 

80 let SK Studenec – promítání  videozáznamu

14.11.03 (pátek) Trautenberk od 19.00 hodin
15.11.03 (sobota) Restaurace u Višňáků od 19.00 hodin
22.11.03 (sobota) U Štormů od 19.00 hodin