Sobota 30.října 2004 – Turnov-Pěnčín B - Studenec   2:1  (1:0)

 

Branka: Bárta, Fiala - Brož

Sestava: Honců – V.Korotvička, Brož, M.Kuřík, Albrecht   – M.Šedivý, Letkovský, Hermon, J.Šedivý  – Metelka (T.Synek),  Hartych (Kupec)

Rozhodčí: Bohatý, Švanda, Kříž – delegát Mlejnek

Žluté karty: 2:7   Červená karta:  0:1  (Albrecht)     

Diváci: 130

 

V zápase s omlazeným turnovským béčkem podali studenečtí hráči velmi dobrý výkon a sahali po prvním bodu. Domácí byli techničtějším týmem, hosté bojovali, což rozhodčí často trestal žlutými kartami a v případě Albrechta dvakrát, což znamenalo oslabení týmu pro celý druhý poločas. Mužstvo podržel i Honců v brance. V příštím zápase však bude chybět pro 4 žluté Brož, trest naopak vypršel Jodasovi.

V týdnu jsme se také dozvěděli verdikt disciplinární komise ohledně zápasu Studenec – Sedmihorky, který znamená uzavření hřiště na 2 zápasy (14. a 16.kolo), pokutu ve výši 2000 Kč a potrestání hlavního pořadatele zákazem činnosti. Obdobné tresty se v kraji množí a odpovědné fotbalové orgány by se měly zamyslet nad příčinami, které souvisejí s článkem 22 Disciplinárního řádu (provinilý byl k činu vyprovokován), neboť úroveň řízení zápasů bývá často nejslabším článkem celého fotbalového utkání. Z tohoto důvodu asi musí být rozhodčí a delegát totálně (v duchu totalitních norem) chráněn a nemusí ctít jakoukoliv presumpci neviny. A tento stav je pochopitelně tou nejživnější půdou pro korupci, na tomto stavu před rokem 1989 vyrostla a v této půdě nádherně rozkvetla. Disciplinární komise pochopitelně také nevyhověla žádosti Martina Urbana o prominutí zbytku trestu. Jak sladkobolně vzpomínáme na působení SK Studenec v rámci bývalého Východočeského kraje. 

 

SK Studenec A - TJ ŽBS Železný Brod    2:1 (1:0)  oblastní soutěž dorost

Branka: Martin Kupec a Tomáš Synek

 

Dorostenci podali v závěrečném zápasu velice kvalitní výkon a přehráli mužstvo z první poloviny tabulky. Opět si však zkomplikovali vývoj zápasu, neboť neproměnili několik šanci a v závěru utkání museli odolávát tlaku hostů. Stínem zápasu je dvojitá zlomenina ruky golmana Jarého po střetu s hostujícím útočníkem.

 

TJ Desná - SK Studenec  2:0 (1:0) oblastní soutěž žáci

 Úzký kádr žáků postihla v závěru sezóny ještě zranění  (T.Klouček) a nemoc (Exner), a tak výsledek v Desné je nakonec pro žáky přijatelný.

 

Výborová schůze SK Studenec:

 

Výborová schůze SK Studenec se koná v pondělí 8.listopadu 2004 od 18 hodin v pivnici Penzionu Trautenberk.

 

Program jednání: 1) Závěr sezóny a údržba hřiště

2) Zhodnocení roku 2004

3) Členské příspěvky

4) Zimní příprava  a turnaje

5) Další akce (ples, mariáš)

6) Zřízení investičního fondu

 

Vzhledem k bohaté nabídce zimních turnajů je nutná účast vedoucích všech mužstev.

 

 

Neděle 24.října 2004 – Studenec – Sedmihorky   3:4  (1:4)

 

Branka: Hermon, Metelka, Salátek – Pavlíček 2, Bakeš, Staněk

Sestava: Tuž – V.Korotvička, Nedomlel, M.Kuřík, J.Šedivý   – Albrecht, Salátek, Hermon, M.Šedivý (T.Synek) – Brož, Metelka (Kupec)

Rozhodčí: Kvasnička, Langer, Rakouš – delegát Samšiňák

Žluté karty: 1:3     

Diváci: 130

 

V souboji s druhým mužstvem tabulky vypadal úvod na řádný debakl. Hned v úvodu zařídil pomezní Langer pro hosty penaltu a úvodní čtvrthodinu dovršil neodmávaným ofsajdem, který znamenal čtvrtou branku. Je zajímavé, že na zápasy s jinými soupeři přijedou rozhodčí až z Jablonného, Nového Boru či České Lípy, ale na zápas se Sedmihorkami přijedou rozhodčí z Turnova, kde většina hráčů Sedmihorek bydlí. Alespoň pan delegát byl až z Mělníka. O jeho „pomoci“ klubu (jak byl zdůvodněno působení delegátů  na aktivu v Liberci) se raději nezmiňujme, neboť pro ni nelze nalézt žádné přijatelné slovo. Studeneckým hráčům pomohlo k obratu zápasu jednak zranění hostujícího Staňka a především výstavní trefa Hermona. Druhý poločas se odehrával za stále převahy domácích, ale hosté se štěstím uhájili nejtěsnější vítězství. Zajímavostí byly opět výroky hlavního rozhodčího, který sice odpískal penaltu za ruku hráče v brance, ale hráče nevyloučil, a zápas ukončil v čase 44:50, přestože se v druhém poločase střídalo a dvakrát byla přerušena hra pro ošetřování hráčů. I tak byli diváci spokojeni s velice kvalitním zápasem a nejlepším výkonem domácích v letošním podzimu. 

 

FK Víchová B- SK Studenec B   1:3 (0:3)    muži B

Branky: KobrKlazar, Kudrnáč, V.Kuřík

Sestava: Kolář – P.Bartoň, V.Kuřík, L.Korotvička, J.Bartoň  – M.Puš, Kočárek,  Exner, V.Vancl –  Klazar (Buchar), Kudrnáč

Rozhodčí: Jebavý

 

Béčko hrálo souběžně s áčkem a po dlouhé přestávce se rozehrávali dlouhodobě zranění hráči áčka L.Korotvička a Kočárek. Úvod zápasu patřil jednoznačně studeneckému béčku, vypracovalo si řadu vyložených šancí, ale ujali se jen tři z nich, ale i tak bylo o výsledku rozhodnuto.

 

SK Jilemnice - SK Studenec A     3:1    (2:1)  oblastní soutěž dorost

Branka: J.Tauchman

 

SK Studenec – TJ ŽBS Železný Brod    1:3 (0:2) oblastní soutěž žáci

Branka: Jirka Povr

 

Žáci opět podali herně dobrý výkon, celý druhý poločas měli více ze hry, vypracovali si i dobré příležitosti, ale místo vyrovnání v závěru inkasovali a navíc pro zbytek podzimu ztratili zraněného Tomáše Kloučka.  

 

Sokol Horní Branná - SK Studenec  B 6:0 (3:0) okresní přebor dorost

 

SK Studenec – Jiskra Vysoké       5:0 (2:0) minižáci

Branky: Danda Mejvald 2, Míša Nosek, Radek Vydra a Jenda Kuřík

 

Minižáci bezpečně zvítězili i ve svém posledním zápase a zásluhou lepšího skore přezimují na druhém místě tabulky za vedoucím Libštátem a před třetím jilemnickým áčkem.

 

 

Sobota 16.října 2004 – Horní Branná - Studenec  5:1  (2:0)

 

Branka: Jůzl 2, Pešina, Illner, R.Paulů - Metelka

Sestava: Tuž – V.Korotvička, Salátek, J.Šedivý, T.Chrtek   – M.Šedivý, Kuřík, Brož, Hermon – Metelka, Hartych

Rozhodčí: Vachek, Hoffmann, Neugebauer

Žluté karty: 2:2     

Diváci: 150

 

Tento velice důležitý zápas si vzali hornobranští doslova k srdci a od začátku zápasu se do Studence vysloveně zakousli. Od první minuty hrozili na branku Tuže a do desáté minuty byli tři nevyužité tutovky, ale v 19.minutě tečovanou střelou otevřel skóre domácí útočník Honza Pešina.  Do poločasu to už bylo 2:0, to když Kuba Illner šel důrazně za balónem a usměrnil míč do sítě Tužeho svatyně podruhé. Na začátku poločasu si pro změnu vybrali slabou chvilku hornobranští, to když Studenec zahrával standardní situaci, tak studenecký útočník Metelka při dorážce hlavou nedal šanci našemu gólmanovi O.Noskovi. Potom byli zase na koni hornobranští, kteří ovládli hru na celém hřišti a po dvou dalekonosných střelách Ládi Jůzla to už bylo 5:1.  (převzato z internetových stránek Sokola Horní Branná).

 

SK Studenec B – HSK Benecko   1:1 (1:0)    muži B

Branky: Vasyl Kampov

Sestava: Kolář – P.Bartoň, V.Kuřík, V.Korotvička, J.Bartoň  – M.Puš, Mejsnar,  Exner, V.Vancl – Nedomlel (Klazar), Kampov (L.Korotvička)

Rozhodčí: Vodrážka

 

Komplex Benecko pro béčko měl další pokračování. Hosté nepřijeli v ideální sestavě, přesto však výrazná převaha po celý zápas přinesla jediný bod, který hosté vytěžili z jediné kloudné akce svého nejlepšího hráče Smolíka. Vašek Vancl navíc neproměnil pokutový kop.

 

SK Studenec A – HSK Benecko    5:2    (2:1)  oblastní soutěž dorost

Branky: Kupec, J.Tauchman, Chrtek, T.Synek, Jiřička

 

Dorostenci v opakovaném souboji s dorostenci Víchové hrajících pod hlavičkou HSK Benecko podali kvalitní výkon a zaslouženě zvítězili, když navíc neproměnili další dobré příležitosti včetně pokutového kopu.

 

SK Studenec - Spartak Rokytnice    1:2 (0:1) oblastní soutěž žáci

Branka: Michal Pacholík

 

I žáci si zopakovali svůj souboj s Rokytnicí (doplněna o nejlepší žáky z Jablonce a Poniklé) a opět zahráli velice dobré utkání, v němž o výsledku rozhodovala fyzická vyspělost soupeře.

 

SK Jilemnice B - SK Studenec    0:7 (0:1) minižáci

Branky: Marek Čivrný 3, Michal Nosek 2, Vojta Nedomlel, Martin Kuřík

 

Minižáci hráli proti poslednímu celku tabulky bez nemocného kanonýra Mejvalda a to se projevilo především v prvním poločase. Vojta Nedomlel se v brance nudil, a tak vyrazil ve druhém poločase do útoku  a připsal si jeden střelecký zásah.  

 

Neděle 10.října 2004 – Studenec  - Jilemnice   1:4  (0:1)

 

Branky: Hartych – Onak 2, Horáček, Vašek (PK)

Sestava: Tuž – V.Korotvička, Salátek, J.Šedivý (M.Chrtek), T.Chrtek   – M.Šedivý (Albrecht), Kuřík, Brož, Hermon – Metelka (Kupec), Hartych

Jilemnice: Junek – Nechanický, Vašek, Hadač, Buďárek – Princ (Sedlák), Hanza, Hradecký, Schauer (Baranyk) – Onak (Klenz), Horáček

Rozhodčí:  Pařík, Kafka, Neugebauer  – delegát Štěpánek

Žluté karty: 1:3    Červené karty:  1:0  (Korotvička)

Diváci: 250

 

Mistrovské utkání mezi Studencem a Jilemnici se ve Studenci hrálo po více než 40 letech a postavení v tabulce hovořilo jasně pro hosty. Ti hráli na jistotu ve středu pole a trpělivě čekali na chyby domácích. Ta první přišla už  na konci úvodní čtvrhodiny a nedorozumění v obraně  využil k laciné brance Onak. Do poločasu se hra vyrovnala a brankáře Junka ohrozil jen Salátek z trestného kopu. V úvodu druhého poločasu se prosadil opět Onak hlavou po rohovém kopu. Zbývající branky padly až v samotném závěru zápasu, na branku Horáčka odpověděl Hartych, poté ale Korotvička vyrazil míč v brance rukou, byl vyloučen a z penalty stanovil Vašek konečný výsledek. Následnou šanci debutujícího patnáctiletého Kupce zmařil gólman hostů. Utkání však přineslo zápas solidní úrovně, na čemž měla zásluhu i trojice rozhodčích.   

 

Sokol Kruh - SK Studenec B   2:2 (1:1)    muži B

Branky: V.Vancl (PK) a M.Šedivý

Sestava: Kolář – P.Bartoň, Kočárek (M.Šedivý), V.Korotvička, J.Bartoň  – M.Puš (Klazar), Nedomlel,  Exner, V.Vancl – Mečíř, Kampov

Rozhodčí: Rympler

 

Zápas přinesl velice dobrou kopanou se šancemi na obou stranách, těch vyloženějších měli více hráči béčka, ale střela Mečíře skončila na břevně a Kampov ztratil střeleckou přesnost už v předchozích zápasech. Největší vzrušení tak asi přinesla akce vedoucího domácích Jebavého, který po odmávaném ofsajdu porazil na zem pomezního Jeníka. Hlavní rozhodčí nechal pokračovat ve hře a po zápase se nechal zpracovat domácími, takže jejich námitka a hodnocení rozhodčího Rymplera málem vyznělo v neprospěch našeho pomezního. A vzhledem k tomu, že domácí v průběhu týdne zpracovali i svědka z Deníku Pojizeří, který má na Kruh zcela konkrétní vazby, nakonec asi bude platit pokutu Studenec. Jen kdyby to bylo obráceně. Pan George Orwell by měl určitě radost.

 

HSK Benecko -  SK Studenec A    2:2    (1:1)  oblastní soutěž dorost

Branky: T.Synek 2

 

První duel z dvojutkání soupeřů ze dna tabulky vyšel bez vítěze, i když se našim dorostencům podařilo vyrovnat až c závěru zápasu z penalty.

 

Spartak Rokytnice - SK Studenec    4:2 (2:1) oblastní soutěž žáci

Branka: Zdeněk Hanzlík a Tomáš Klouček

V dalším mistrovském zápase rozhodly o výsledky nedůslednosti v defenzívě ve zcela vyrovnaném zápase.

SK Studenec – Sokol Jablonec    3:1 (1:0) minižáci

Branky: Radek Vydra 2 a Daniel Mejvald

 

 Neděle 3.října 2004 – Elitex B - Studenec   2:0

 

Branky: Koudelka, Peroutka

Sestava: Tuž – Albrecht, Kuřík, Brož T.Chrtek   – Jodas, Letkovský (Metelka), Salátek,  M.Chrtek (Kudrnáč) – Urban, Hermon

Rozhodčí:  Pekař, Mařík, Šubrt  – delegát Popelář

Žluté karty: 5:3    Červené karty:  0:2  (Jodas, Urban)

Diváci: 50

 

Deník Jablonecka ve svém referátu o tomto zápase konstatoval, že bylo k vidění kvalitní utkání. Svou kvalitu ale nepřinesla trojice rozhodčích, která svým výkonem opět potvrdila, že je cosi nezdravého v této části fotbalového dění. Zápas jako již poněkolikáté řídil pomezní Mařík a různými způsoby dával pokyny hlavnímu Pekařovi aby tu odpískal, tu udělil kartu, tu vyloučil, prostě komedie nevalné úrovně. Vrchol byl při druhém gólu domácích, který byl uznán až v době, kdy se již drahnou chvíli hrálo na půli domácích. To určitě ke klidu nepřidá a výsledkem byly dvě červené karty pro naše hráče. Vše co se dělo při zápisu přestupků potvrzuje stále jen jedno: rozhodčí může všechno, může urážet hráče, může do zápisu uvést cokoliv, protože delegát chrání rozhodčího a nikoliv kluby před rozhodčími. 

 

SK Studenec B – Sokol Rovensko B  0:0 (0:0)    muži B

Sestava: Kolář – P.Bartoň, J.Šedivý, V.Korotvička, J.Bartoň  – M.Puš, Mejsnar (Buchar), Exner (Kampov), V.Vancl - Klazar (V.Kuřík), Jebavý

Rozhodčí: Jebavý

 

Po delší přestávce se po zranění rozehrávali J.Šedivý a Exner a v prvním poločase mělo béčko více ze hry, ale z mírné převahy si žádnou výraznou šanci nevypracovalo. Obdobný scénář přinesl i druhý poločas, a tak utkání nakonec skončilo bez branek.

 

FK Pěnčín - SK Studenec A    5:0 (1:0)  oblastní soutěž dorost

SK Studenec  B – Jivan Bělá 3:6 (3:2)   okresní přebor dorost

Branky: Venda Korda 3

 

SK Studenec – TJ V.Hamry-Tanvald  1:4(1:2)oblastní soutěž žáci

Branka: Martin Havlíček

Sestava: Exner – J.Pacholík (Čech), T.Klouček, M.Pacholík, Černý – P.Vérteši, Povr, Havlíček – Bartoň (M.Klouček), Hanzlík, Šír (T.Palivoda)

 

Žáci předvedli proti vedoucímu celku tabulky v prvním poločase velice dobrý výkon a drželi i vyrovnanou hru. Inkasovali po dvou „padáčcích“, se kterými si podruhé chytající Honza Exner neporadil. Studeneckou branku vstřelil perfektně provedeným trestným kopem Martin Havlíček. Ve druhém poločase byli hosté jednoznačně lepší a Honza Exner své chyby z prvního poločasu několikrát napravil.

 

Jiskra Libštát A – SK Studenec 4:2 (2:1) minižáci

Branky: Daniel Mejvald 2

 

První porážku utrpěli minižáci na hřišti vedoucího Libštátu, když zápas výrazně ovlivnil domácí rozhodčí, který svému mužstvu až příliš fandil. Výborný výkon opět podal Danda Mejvald, který byl vyhlášen i nejlepším hráčem při pátečním turnaji škol v Jilemnici, kde tým Školního sportovního klubu obsadil 2.místo za Jilemnicí a Danda nastřílel 5 branek.