Neděle 26.října Turnov - Studenec   6:0  (3:0)

 

Branky: Pelda 3, Šimek 2, Mendlík

Sestava: Honců – Šedivý, Salátek, Nedomlel, Korotvička –  Brož, R.Puš, Stránský, Mejvald (Albrecht) – Urban, Metelka 

Rozhodčí: Bílek delegát Mlejnek

Žluté karty:  0:1    

Diváci: 50

 

Úbytek hráčů z kádra áčka se nezastavil ani v dalším týdnu (Česánek, Letkovský), a tak trenérovi Liptákovi z původní sestavy před sezónou chybělo již sedm hráčů, navíc Salátek nastoupil s nedoléčeným zraněním. Domácí uklidnila 17.minuta, kdy se ujali vedení a v té samé minutě jej potvrdili brankou přímo z rohu. Utkání se tak stalo otázkou skore, k jehož výši však vedle herní převahy domácích pomohla i studenecká defenzíva hrubými chybami v obranné činnosti a nepřesnou rozehrávkou z vlastní poloviny. Plné absolutorium za svůj výkon zaslouží pouze Stránský.

 

SK Studenec B – SK Mírová B 1:0 (1:0)

Branky: Milan Puš

Sestava: Tuž – P.Bartoň, Zahradník, Šembera, J.Bartoň, – M.Puš, Exner, Tauchman (Karásek), V.Vancl -  Klazar, Synek

Rozhodčí: Treml

 

Béčko muselo při souběhu áčka sáhnout do svých rezerv (ze základu béčka odjeli Albrech, Mejvald a kapitán mužstva R.Puš) a na kluzkém terénu dosáhlo šťastného vítězství. Hosté posíleni hráči z kádru áčka zahájili náporem a patřila jim první půlhodina, z níž vytěžili jen nastřelenou tyč a další šance zlikvidoval výbornými zásahy David Tuž. Z prvního rohu Vaška Vancla se trefil hlavou Milan Puš, nejmenší hráč v mlýnici před brankou. Tato branka vedla k vyrovnání hry a k dvěma výraznějším šancím na obou stranách, hostům ji tradičně zneškodnil David Tuž, Tomáš Synek z ideální pozice branku netrefil. Závěrečný tlak hostů se rozplynul v nervozních výtkách vůči hlavnímu rozhodčímu Tremlovi, který projevil naopak dostatek shovívavosti vůči poznámkám hostů, kteří si zápas prohráli především střeleckou impotencí.

 

SK Studenec – SK Jilemnice 1:3 (1:1) dorost

Branka: Tomáš Pešek

 

V zápase se suverenem tabulky mohlo mužstvo uspět pouze při plné sestavě a zodpovědném přístupu všech hráčů. Ani jedna podmínka splněna nebyla, a tak mužstvo bez zraněných Chrtka, Pavlaty a Kudrnáče ve druhém poločase po odstoupení Korotvičky (hrál první zápas po zranění) na soupeře nestačilo.

 

SK Studenec  – SK Mírová 13:0 (6:0)  áčko žáci

Branky: Martin Kupec 5, Jirka Povr 3, Ondra Tauchman 2, Jirka Šír, Patrik Vérteši, Eva Bartoňová

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Hanzlík, Bartoň – Vérteši, Povr, Havlíček – O.Tauchman (M.Pacholík), Kupec, Šír (Bartoňová), připraveni J.Tauchman, J.Pacholík

 

V zápase s druhým celkem tabulky bojovali hráči i za trenéra Vláda Letkovského, který sledoval zápas z jilemnické nemocnici pomocí mobilního telefonu, a vyšel jim především úvod zápasu. Kombinace ne jeden dotek znamenaly rychlé vedení 4:0 (Tauchman, Povr, Kupec, Šír) a herní uklidnění, a tak byla chvílemi radost pohledět. Do druhého poločasu nastoupila i „kanonýrka“ minižáků a nakonec vstřelila i první mistrovský gól mezi žáky. Mohla dát dva, nebýt negalantního ukopnutí míče Patrika Vérteši před prázdnou brankou, když právě Eva měla k míči blíže. Škoda že Patrik není tak důrazný i v soubojích s ostatními protihráči (včetně komentářů k výkonu ostatních spoluhráčů). 

 

Sobota 18.října Velké Hamry- Studenec   2:0  (2:0)

 

Branky: Kobr 2

Sestava: Vancl – Šedivý, Salátek, Nedomlel, Korotvička –  Brož, Letkovský, Stránský, Česánek (Albrecht) – Urban (Exner), Metelka 

Rozhodčí: Švanda, Šecová, Šubrt, delegát Mitáš

Žluté karty:  2:3    

Diváci: 100

 

V úvodu si obě mužstva vypracovala dvě slibné příležitosti, zatímco Česánek ve 2.minutě přestřelil, zcela volný Kobr se v 5.minutě nemýlil a zajistil domácím vedení. Na konci první dvacetiminutovky skončila střela Urbana na břevně a vzápětí Korotvička nedůsledně pokryl střelce první branky Kobra a domácí svoje vedení zvýšili a  do poločasu měli více ze hry, ale další příležitosti si již nevypracovali. Naopak v závěru poločasu mohl korigovat Metelka, ale svou šanci neproměnil. Ve druhém poločase byli aktivnější hosté, ale domácí golman Jandura byl při všech slibných příležitostech na místě, vyznamenal se především při střelách Letkovského, Stránského a průniku Metelky, a tak se již skore nezměnilo.

 

TJ Sokol Martinice - SK Studenec B 0:4 (0:2)

Branky: Leoš Zahradník 2, Radek Mejvald, Míra Šembera 

Sestava: Tuž – V.Kuřík (Synek), Zahradník, Šembera, J.Bartoň, – M.Puš (Karásek),  V.Vancl, R.Puš, Mejvald  - Mečíř, Klazar

 

Po sestupu Martinic se změnilo tradiční derby v souboj martinických mladíků doplněných místními zkušenými hráči se studeneckým béčkem. V sestavě museli nastoupit při karetních trestech a zraněních hráčů hráči, kteří přislíbili výpomoc jen v takových situacích. Trochu překvapuje přístup dorostenců, kteří neprojevili jakoukoliv ochotu si prakticky proti svým vrstevníkům zahrát (Pavlata, Kudrnáč). V samotném zápase rozhodla především herní ukázněnost béčka, neboť domácí, v jejichž brance nastoupil Jirka Havel, nedokázali zúročit úvodní nápor (tyč) a při obdržení první branky se ze hřiště postupně vytratili (především Martin Horáček), studenečtí navíc nastřelili třikrát břevno. 

 

Sokol Stružinec - SK Studenec A 0:19 (0:9)  áčko žáci

Branky: Martin Kupec 8, Jirka Povr 6, Jirka Šír 3, Martin Havlíček a Ondra Tauchman

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Tauchman, Bartoň – Hanzlík, Povr, Havlíček –  Kupec, Šír

 

Áčko žáků zajíždělo na zápas k poslednímu mužstvu tabulky pouze o deseti, neboť pro Sváťu Čecha již sezóna skončila (zlomená klíční kost), Patrik Vérteši onemocněl a Tomáš Klouček bojoval v lesích u Borovničky v orientačním běhu. I tak bylo utkání pouze otázkou skore a střelecké bilance kanonýrů Martina Kupce a Jirky Povra.

 

SK Studenec B – TJ Košťálov 3:2 (2:1)  béčko žáci

Branky: Martin Kupec 2, Jirka Povr

 

Béčko stačili po dopoledním zápase posílit kanonýři áčka a ti také zajistili béčku výhru nad mužstvem z čela tabulky. To jenom potvrzuje hráčský přínos Martina Kupce a Jirky Povra.

 

SK Sedmihorky - SK Studenec A 1:2 (1:1)

Branky: Eva Bartoňová 2

 

SK Mírová – SK Studenec B 9:0 (6:0)

 

Obě družstva minižáků zajížděla do Českého ráje autobusem a poslední mistrovský výlet se zásluhou nemocí změnil v boj posledních statečných. Za béčko nastoupili i prvňáci včetně našeho nejmladšího registrovaného hráče Tomáše Šíra. Na svého fyzicky zdatnějšího soupeře nestačili. Áčko vybojovalo zásluhou Evy Bartoňové cenné vítězství nad stále se lepšícím soupeřem ze Sedmihorek.

 

Neděle 12.řijna Studenec – Nová Ves   2:0  (0:0)

 

Branky: Urban, Brož

Sestava: Vancl – Šedivý, Salátek, Nedomlel, Korotvička –  Brož, Česánek (Urban), Kočárek, Mejvald (Letkovský) – Stránský, Metelka (Šembera)

Nová Ves: Diviš – M.Otmar (Šolc), Václavec, Zuzánek, P.Otmar – Podzimek (Dědek), Mizera, Z.Otmar, Kraus – Koudelka, Hlava

Rozhodčí: Maťátko, Mařatka, Houžvička delegát Mitáš

Žluté karty:  3:3   Červená karta: 1:2 (Kočárek – Kraus, Mizera)

Diváci: 120

 

Okresní derby mohlo mít klidnější průběh, kdyby v 8.minutě nejprve reflexivně Diviš nevyrazil bombu Salátka z malého vápna a následnou dorážku Metelky neodvrátil z brankové čáry Václavec. Domácí si udržovali mírnou převahu, kterou zvýraznilo vyloučení Krause, ale dvě přesné hlavičky Nedomlela skončily opět v rukou brankáře Diviše. Hosté mohli jít do vedení po brejku Koudelky a průniku Podzimka, navíc početní výhodu srovnal zbytečným oplácením Kočárek. Úvod druhého poločasu vyšel domácím, kdy se nádherně trefil Urban. Další dva góly v síti hostů nebyly správně pro ofsajd střílejících hráčů uznány, na druhé straně se neujala ani bomba Podzimka z trestného kopu, a tak rozhodnutí přišlo až deset minut před koncem, nejprve byl vyloučen Mizera a poté Brož dorazil hlavičku Stránského.  

 

 

SK Studenec B – Sokol Rovensko B 1:1 (0:0)

Branky: Dušan Albrecht

Sestava: Tuž – P.Bartoň (Brož), Zahradník, Šembera (Synek), J.Bartoň, – M.Puš, Exner, V.Vancl Albrecht  - R.Puš, Klazar

Rozhodčí: Paulů

 

Vyrovnané utkání skončilo po zásluze nerozhodně, hosté byli techničtější a ve druhém poločase posílil jejich ofenzívu i turnovský starosta Hejduk. Ozdobou byly oba góly, nejprve Albrecht přízemní střelou z dvaceti metrů (o tyč) zajistil béčku vedení, ještě přesněji se trefil Kudělka, jehož bomba se odrazila od břevna těsně za brankovou čáru.

 

SK Studenec – SK Mírová 4:1 (2:1)

Branky: Filip Kudrnáč 3, Tomáš Pešek

 

Dorostenci si nevýrazným výkonem v prvním poločase opět zahrávali s výsledkem, ale soupeř je nepřinutil k lepšímu výkonu. Zbývající dva soupeři, Nová Ves a Jilemnice, budou vyžadovat rozhodně výraznější herní úsilí.

 

SK Studenec A – Sokol Roztoky 1:0 (1:0)  áčko žáci

Branky: Jirka Povr

 

Žáci byli po několika promarněných šancích blízko ke ztrátě bodu, neboť Jarý chytil pět minut před koncem penaltu. Série mistrovských zápasů bez ztráty bodu se tak blíží k třicítce (zatím 27 zápasů).

 

SK Studenec B – FK Sedmihorky 0:6 (0:3)  béčko žáci

 

SK Studenec A – SK Mírová 5:0 (3:0) áčko minižáci

Branky: Eva Bartoňová, Tomáš Stránský, Marek Čivrný, Lukáš Vancl a Kuba Pacholík  

 

SK Studenec B – Jiskra Libštát 0:5 (0:2) béčko minižáci

 

 

Sobota 4.řijna Lučany - Studenec   3:2  (3:0)

 

Branky: Dítě, Novák, Mička – Kočárek, M.Kuřík

Sestava: Vancl – Šedivý, M.Kuřík, Nedomlel (Mejvald), Brož – Česánek,  Salátek (Korotvička), Letkovský, Kočárek – Stránský, Hermon

Rozhodčí: Marek, Spanyik, Švanda

Žluté karty:  2:1   Červená karta: 0:1

Diváci: 100

 

Po debaklu s Pěnčínem se snažili hráči SK Studenec o bodový zisk na hřišti soupeře ze dna tabulky, ale o body se připravili vlastními chybami v obranné činnosti a zbytečným vyloučením Hermona. V úvodní čtvrthodince lépe kombinovali, ale chyběla finální přihrávka. Naopak domácí využili dvou hrubých chyb v rozehrávce k dvougólovému vedení, které zvýšili v poslední minutě poločasu z postavení na hranici ofsajdu. Z protiútoku mohl ještě snížit Kuřík, ale vyloženou šanci trestuhodně zahodil. Snahu o zvrat zkomplikoval zbytečným dohráním souboje Hermon, přesto se však Kočárkovi z trestného kopu a Kuříkovi podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Poslední šancí byl průnik Stránského, který obešel i golmana, ale jeho přihrávka před prázdnou branku adresáta z řad studeneckých nenašla. A tak se z „laciných“ bodů radovali domácí.

 

TJ Košťálov - SK Studenec B 4:4 (3:2)

Branky: Tomáš Synek 2, Lukáš Stránský a Roman Puš

Sestava: Tuž – Korotvička, Exner, Šembera, J.Bartoň, – M.Puš (Brož), Stránský, V.Vancl (P.Bartoň), Klazar  - R.Puš, Synek (Metelka)

Rozhodčí: Procházka

 

Utkání béčka bylo na poslední chvíli přeloženo dle původního rozpisu do Košťálova, neboť místní oddíl neobdržel stavební povolení k zahájení výstavby nového sportovního areálu (finacován Obecním úřadem Košťálov). Z tohoto důvodu byl vzhledem k počasí zrušen i zápas starých pánů s Vítěznou, neboť by bylo zbytečné kvůli jednomu zápasu „likvidovat“ podmáčený terén na studeneckém hřišti (místo zápasu zde byl sehrán napínavý turnaj ve zcela  amatérském šachu). A tak se nakonec k zápasu kupodivu sešli dva rozhodčí, jeden přijel do Studence, ten druhý do Košťálova. Kdo koho delegoval, toť otázka. V samotném utkání měli blíže k vítězství hráči béčka, ale inkasovali po zbytečných chybách a „podivné“ penaltě. Stejně tak jednostranné bylo udělování žlutých karet, a to dokonce i mimo hřiště, o jejich počtu nebude jasno ani v zápise o utkání. A tak jediným výraznějším plusem byly první dvě mistrovské branky Tomáše Synka v dresu dospělých. 

 

 

 

Jivan Bělá - SK Studenec 0:8 (0:1)

Branky: Tomáš Pešek, Filip Kudrnáč, Michal Hördler a Petr Pavlata 2, Honza Synek 

 

Dorostenci v trvrdém zápase nastříleli devět branek, ale rozhodčí si jich stačil zapsat pouze osm. Domácí hráli velice neukázněně a dohrávali bez dvou vyloučených, na jejich hru doplatili bolestivým zraněním Tomáš Povr (zápas nedohrál) a Tomáš Chrtek. 

 

Jiskra Libštát - SK Studenec A 3:8 (1:4)  áčko žáci

Branky: Martin Kupec a Ondra Tauchman 3, Jirka Povr a David Bartoň

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Klouček, Čech (M.Pacholík) – Vérteši (Bartoň), Povr, Havlíček – Tauchman, Kupec, Šír

 

Žáci na hřišti druhého mužstva tabulky nezačali šťastně, hned v první minutě se domácí po sérii chyb ujali vedení. Vyrovnání zařídil až po 15 minutách Jirka Šír, který vytáhl brankáře daleko z branky a Jirka Povr přeloboval celou obranu. Poté žáci předvedli několik pěkných akcí a domácí si nevěděli rady především s rozehrávanými  rohy a přímými kopy.

  

SK Mírová - SK Studenec B 8:1 (6:0) béčko žáků

Branky: Jára Palivoda

 

Až na katastrofální úvod (4:0 v 5.minutě) se hráči béčka bez posil z áčka a orientačních běžců snažili, ale na fyzicky zdatnějšího soupeře nestačili.

 

Jiskra Libštát - SK Studenec A 6:2 (4:1)

Branky: Eva Bartoňová a Tomáš Stránský  

 

Áčko si přijelo pro první porážku do Libštátu, když jim citelně chyběl především nemocný Matěj Kuřík. Domácí byli přesnější v kombinaci a až na výjimky rychlejší než naši „sprinteři“ Lukáš Vancl a Míša Kulhánek. Vedle míčových dovedností je třeba trénovat i rychlost a výbušnost.

 

Jiskra Libštát B - SK Studenec B 1:1 (1:0)

Branky: Radek Vydra

 

V přátelském utkání se utkali ti nejmladší a přes výraznou převahu studeneckých skončilo utkání remízou. Asi proto, že Radek Vydra lituje brankáře (asi kvůli tátovi Jaroslavu Vydrovi, brankáři SK Studenec) a nechává je vyniknout.

 

Sportovní klub Studenec také spolupořádal se Školním sportovním klubem školní kolo McDonald cupu v malé kopané pro žáky 1.stupně, kterého se zúčastnilo celkem 9 družstev, tedy téměř 90 fotbalistek a fotbalistů. Ve starší kategorii vyhráli páťáci s kapitánem Jirkou Povrem, v mladší kategorii třeťáci s kapitánem Vojtou Nedomlelem.