Sobota 2.11.2002 Ruprechtice - Studenec  2:1

 

Branky:  Němec, Cibulka (PK) -  Nedomlel

Sestava: Tuž – J.Bartoň, Zahradník, Nedomlel, Šedivý – Jodas, Čech, M.Kuřík (Albrecht), Salátek – Metelka (Exner), Hermon

Rozhodčí:  Krafka, Vaněk, Suk delegát Táborský 

Žluté karty: 1:2  

Diváci: 30

 

Zápas na pískovém hřišti vedoucího mužstva tabulky zahájili hosté s vyztuženým středem hřiště  a osobní obranou na střelce domácích Cibulku.  Z úvodního náporu domácí vytěžili pouze jednu promarněnou šanci, naopak dva slibné trestné kopy Salátka v brance domácích neskončily. Paradoxně v době slábnoucího náporu domácích hosté ztratili v 23.minutě míč ve středu hřiště , nepříliš prudkou střelu brankář Tuž jen vyrazil a Němec se z hranice vápna z voleje nemýlil. V 31.minutě posoudil rozhodčí Krafka zákrok Tuže jako faul a Cibulka z penalty zvýšil na 2:0. Do poločasu ještě domácí další stoprocentní šanci promarnili.

Úvod 2.poločasu vyšel lépe hostům a již v 49.minutě Nedomlel dorazil vlastní pokutový kop a snížil na rozdíl jediného gólu. Do konce zápasu byla hra vyrovnaná a obě mužstva si vypracovala po jedné slibné příležitosti. Hostům k vyrovnání chybělo v závěru více fyzických sil, přesto podali v Ruprechticích velice dobrý výkon. 

  Neděle 27.10.2002 Studenec - Lučany  4:3

 

Branky:  Jodas 2, Kuřík, Salátek – Dítě, Mička, Nesvadba

Sestava: Tuž – Ulvr, Zahradník, Nedomlel, Šedivý – Jodas, Čech, M.Kuřík (Lukeš), Albrecht (Salátek) – Metelka, Kočárek (Brož)

Rozhodčí:  Holub,, Janus, Hainz, delegát Mazánek 

Žluté karty: 4:5   Červená karta: 0:1  (Mička)        

Diváci: 60

 

Přestože k zápasu byla připravena dvbě náhradní hřiště (škvára v Nové Pace a tráva v Kruhu), rozhodčí hřiště k překvapení uznal za způsobilé, a tak byl zahájen zápas, který se především v závěru odehrával na hranici regulérnosti.

Domácí vyšel výborně úvod zápasu, již v 8.minutě byl Jodas u miče dříve než hostující golman a do prázdné branky otevřel skore.   V 15.minutě se potvrdilo nedáš dostaneš, Houžvička z ideální pozice minul branku,  při protiútoku byl faulován pronikající Jodas a z přesně zahraného trestného kopu Ulvra vrátil Čech opět před branku nabíhajícímu Kuříkovi, který zvýšil na 2:0. V poslední minutě 1.poločasu mohl rozhodnout Metelka, který obešel i gólmana, ale z úhlu trefil pouze tyč.

Úvod druhého poločasu naopak vyšel  hostům, kteří v 51.minutě dotlačili podle pomezního Hainze míč za brankovou čáru. V 56.minutě však zvýšil Jodas na dvoubrankoví vedení, ale hosté kontrovali svým nejlepším hráčem Mičkou. Poté se bomba Zahradníka odrazila od břevna před dobíhajícího Čecha, ale balón se utopil v bráně před brankou. Do branky hostů doputoval až po střele Salátka, které pomohl do sítě stoper hostů Nesvadba. Ten zdramatizoval i závěr zápasu, neboť potrestal z trestného kopu ruku Lukeše na hranici šestnáctky. V samotném závěru vyloučil rozhodčí Holub hostujícího Mičku za protesty, a tak v nastaveném čase domácí uhájili vydřené vítězství.

 

Béčko:

Sokol Kruh - SK Studenec B   4:1  (1:0)

Branka: Láďa Klazar

 

Dorost:

Spartak Rokytnice - SK Studenec  3:1  (1:1)

Branky: Petr Pavlata 

 

Dorostenci si pro druhou porážku v soutěži dojeli až na škváru do Velkých Hamrů. V prvním poločase byli lepší než jejich soupeř a důležitým momentem byla neproměněná penalta v závěru l.poločasu (T.Synek), ve druhém poločase se po inkasované brance vytratila bojovnost a na zvrat v utkání chybělo i více herní kázně.

 

 

Žáci:

Sokol Nová Ves – SK Studenec B       1:6     (0:1)

Branky:  Michal Kuřík 2 a Tomáš Povr 2, Kuba Pacholík a Zdenda Hanzlík

 

Béčko nastoupilo opět na hrotu s brankářem áčka Michalem Kuříkem a ten dovršil svou dvouzápasovou bilanci na 5 branek.

Za zmínku jistě stojí i premiérové branky Kuby Pacholíka (ročník 1993) a Zdendy Hanzlíka. Béčko tak nepřezimuje ve své skupině na posledním místě a naopak se těší ze 7 získaných bodů.

 

Odložené zápasy béčka Studenec – Bělá a dorostu Studenec – Jilemnice budou sehrány v náhradních termínech  (podle počasí) nebo na škváře v Nové Pace.

 

Sobota 19.10.2002 Horní Branná -Studenec  3:0

Branky:  Jirsa 2, Jón

Sestava: Tuž – Exner (Lukeš), Nedomlel, Čech, Šedivý – Jodas, Kočárek, M.Kuřík (Salátek), Hermon – Metelka, Ulvr

Rozhodčí:  Čurda, Nádeník, Soukup, delegát Lupa 

Žluté karty: 2:3   Červená karta: 0:1  (Hermon)        

Diváci: 150

 

O osudu okresního derby, které se hrálo na perfektně upraveném trávníku v Horní Branné, rozhodla úvodní půlhodina. Hosté měli dvě dobré příležitosti k otevření skore, ale ani Jodas a Hermon je nevyužili. Poté domácí získali střed hřiště zásluhou přesné rozehrávky dvojice Čurda-Jirsa a vytvořili si územní převahu, ze které vytěžili vedoucí branku Jirsy. Poté byl po druhé žluté kartě vyloučen velice přísně Hermon (o to přísněji, že mnohem závažnější přestupek Lukeše se obešel bez karty) a domácí plně ovládli hru. Ve druhém poločase zvýšili vedení po pěkné akci Jirsy a třetí gól jim darovala hrubou chybou hostující obrana. K případnému zvratu zápase chyběla větší bojovnost, za tu zaslouží pochvalu pouze Čech a Ulvr.

 

Béčko:

SK Studenec B – Sokol Roztoky    2:2  (1:2)

Branka:  Vojta Korotvička, Milan Puš – Zdeněk Ron 2

Sestava: P.Vancl – Gábor,  Zahradník, Šembera (Čech), Klazar – P.Bartoň, V.Vancl (Exner), Mejvald, M.Puš (Brož)– V.Korotvička , J.Bartoň

Rozhodčí: Mašek  

Žluté karty: 2:1   Červené karty:  0:1  (Polák)

 

Na terénu na hranici regulernosti mělo béčko výborný nástup, ujalo se vedení a další dvě brankové příležitosti dorostenecký útok Korotvička Bartoň zahodil. Hosté odpověděli bombou do břevna, která se stala signálem k jejich náporu, z něhož vytěžili dvě branky a otočili vývoj zápasu. Hned v úvodu druhého poločasu vyrovnal hlavou Milan Puš  po rohovém kopu, ale hosté byli stále aktivnější a Hujer dokonce neproměnil ani pokutový kop. Závěr patřil béčku po vyloučení Poláka, ale hlavičky Čecha a Korotvičky skončili v náruči gólmana hostů. I tak diváci měli co sledovat, a to včetně výkonu rozhodčího Maška.

 

 

Dorost:

Sokol Horní Branná - SK Studenec  1:6  (1:3)

Branky: Pavlata 2, Hördler, Šimek, Brož (PK) ,Synek (PK)

 

Dorostenci se poučili ze zbytečného výpadku v Kruhu a zásluhou disciplinovaného výkonu vysoko zvítězili nad soupeřem, který přišel o lepší výsledek herní nekázní a neustálými diskusemi s rozhodčím.

 

Žáci:

SK Studenec A – Sokol Mříčná     0:1   (0:0)

 

Žáci nastoupili proti družstvu Mříčné se svým „dorosteneckým“ syndromem, tedy strachem z fyzicky zdatnějších hráčů. Přestože byli mnohem fotbalovější a měli po celý zápas výraznou převahu, nedokázali se v koncovce prosadit právě kvůli nedostatku osobní odvahy jít do důraznějšího souboje. Hosté skorovali z penalty po ojedinělém průniku do naší obrany.  Vzhledem k tomu, že střelec branky hrál na jiný průkaz, bude mít utkání dohru v STK.

 

 

SK Studenec B – TJ Košťálov       6:1     (0:0)

Branky:  Michal Kuřík 3, Venda Korda 2, Jára Novák

 

Béčko hostilo druhé mužstvo tabulky a překvapivě si připsalo vysoké vítězství, přestože postrádalo na místě stopera Tomáše Povra. Z áčka nastoupil v útoku brankář Michal Kuřík a vstřelil tři branky, navíc další příležitosti neproměnil.

 

Minižáci:

SK Jilemnice - SK Studenec       3:2   (2:0)

Branky: Jirka Povr a Martin Havlíček

 

SK Studenec – Sokol Horka      7:0   (3:0)

 Branky: Jirka Povr 3, Tomáš Stránský, Marek Čivrný, Martin Havlíček a Vojta   Nedomlel

 

Minižáci prohráli smolně po výborném výkonu v Jilemnici, svého soupeře přehráli, třikrát nastřelili tyč, ale ze tří protiútoků třikrát inkasovali. I vítězství nad sousedem z Horek mohlo být dvojciferné,  ale zásluhou výborného Komárka v brance hostů  a řady promarněných šanci skončilo utkání pouze 7:0 (na konečných 7:0 zvyšoval svou první mistrovskou brankou Vojta Nedomlel).

 

 

 

 

        Neděle 13.10.2002 Studenec – Velké Hamry  2:0

 

Branky:  Metelka 2

Sestava: Vancl – Exner, Nedomlel, Čech, Šedivý – Jodas, Kočárek, M.Kuřík, Albrecht   (Brož) – Metelka, Hermon (Šembera)

Rozhodčí:  Bílek, Křižka, Prokopová, delegát Horáček 

Žluté karty: 4:4        

Diváci: 60

 

Po nedělním vytrvalém sněžení bylo studenecké hřiště zcela podmáčené a hlavní rozhodčí jej po konzultaci s delegátem zápasu neuznal za způsobilé ke hře. Hosté však chtěli hrát, a proto se vše přesunulo na náhradní hřiště do Zálesní Lhoty, které bylo uznáno (i když zápas okresní soutěže s Beneckem zde místní fotbalisté odehrát nedovolili).

V samotném zápase hosté nastoupili velice sebevědomě a v první desetiminutovce suverenně ovládli hru krátkými kombinacemi ve středu hřiště, branku „domácích“ však neohrozili. Naopak  v 15.minutě Kočárek prudce nacentroval před branku hostů a hlavičku Čecha usměrnil do branky Metelka. Hosty vyvedla tato branka z jejich hry  a začali nakopávat dlouhé míče, které nevedly k úspěchu.

I druhý poločas začal stejně a opět po 15.minutách zužitkoval Metelka hlavou další přesný centr Kočárka a hosté přes veškerou snahu vytěžili pouze bombu Prouska, která minula těsně branku již překonaného Vancla. Zvýšit vedení mohl naopak Kočárek, ale jeho vydařený volej brankář hostů skvěle vyrazil. A tak oba body zůstaly v Zálesní Lhotě, za což patří poděkování i místním fotbalistům (hrací plocha utržila značné šrámy).  

 

Béčko:

Sokol Horka - SK Studenec B     0:4  (0:1)

Branka:  Roman Puš, Honza Bartoň, Sváťa Čech a Ráďa Mejvald

Sestava: P.Vancl – Gábor, Čech, Zahradník, Klazar – P.Bartoň, Exner, Mejvald, M.Puš (Brož)– R.Puš (V.Tauchman), J.Bartoň

 

V derby na Horkách se prvních patnáct minut odehrálo oboustranně  aktivně, ale po odstoupení domácího špílmachra Borůvky  získali převahu hráči béčka, kterou po pěkných kombinacích zužitkovali třemi góly. Výborně zahrála především dvojice Mejvald-Exner a béčko rozhodně podalo nejlepší výkon roku 2002.

 

Dorost:

SK Studenec  – Jilemnice       nehráno pro nezpůsobilý terén

 

Žáci:

Sokol Stružinec - SK Studenec A      1:4     (0:2)

Branky:  Ondra Tauchman  a  Martin Kupec 2

 

Další vítězství žáků proti fyzicky zdatnějšímu soupeři upevnilo jejich postavení na čele tabulky s náskokem 9 bodů. Přesto však někteří žáci musí přidat na důrazu a odvaze v osobních soubojích (za rok by měli hrát mezi dorostenci).

 

Sokol Mříčná – SK Studenec B            6:1     (2:0)

Branka: Tomáš Povr  

 

Minižáci:

SK Studenec – Spartak Rokytnice     0:3   (0:0)

 

Důrazná osobní obrana Jirky Povra, fyzická převaha hostů  a absence Martina Kloučka rozhodly o porážce minižáků (patřičnou bojovnost a důraz osvědčili jen sourozenci Bartoňovi a Kuba Pacholík).

 

Jilemnice – SK Studenec       nehráno pro nezpůsobilý terén

        Sobota 4.10.2002 Plavy - Studenec  2:0

 

Branky:  vlastní, Harik

Sestava: Tuž – Ulvr, Nedomlel, Mečíř, Šedivý – Jodas,, Kočárek (Mejvald), Exner (Lukeš), Albrecht   – Metelka, Hermon

Rozhodčí:  Suk, Šubrt, Bahník delegát Urban 

Žluté karty: 2:2        

Diváci: 100

 

Do Plavů odjížděla ze Studence početná divácká výprava, neboť zde již řadu let patří k oporám mužstva studenecký odchovanec Milan Korotvička, který společně s dalším hráčem ze Semilska Tomíčkem (41 let) a kanonýrem Harikem patřili k nejlepším hráčům domácích. Hosté nastupovali bez řady zraněných hráčů a chyběl především Lukáš Korotvička, pro něhož již podzimní sezóna po zápase s Jabloncem B skončila.

Celý zápas měl vyrovnaný průběh a obě mužstva si vždy na určitou část  hry vytvořila  územní převahu. Domácí se dostali do vedení po rozehraném trestném kopu, při kterém brankář Tuž nedosáhl na centrovaný míč, který skončil na hlavě Mečíře a od něj se odrazil do opuštěné branky. Hosté mohli vyrovnat ještě do konce poločasu, ale Albrecht byl při dorážce málo důrazný a byl na malém vápně odzbrojen na hranice penaltového faulu, Hermon postupoval sám na branku domácích, ale jeho klička brankáři skončila v jeho náruči.

Úvod druhého poločasu patřil domácím a v 55.minutě zvýšili další slepeným gólem, Tuž výborně vyrazil střelu Harika, ale míč se odrazil k domácímu kanonýrovi od blokujícího Šedivého zpět a ten míč skluzem dotlačil několik centimetrů za brankovou čáru. Poté získali výraznou převahu hosté, ale své šance neproměnili, při jedné z nich byl na vápně sražen Hermon, ale trestný kop Nedomlela skončil na hradbě těl domácích a o několik minut později Jodas po pěkné akci trefil pouze tyč. Závěrečná pětiminutovka patřila opět domácím, dvakrát skvěle zasáhl Tuž a Tomíčkova střela skončila na břevně.

V referátu z tohoto zápasu nelze nepřipomenout ani svérázné chování asistenta hlavního rozhodčího Šubrta, jehož arogance byla daleko za hranicemi slušného chování.

 

 

Béčko:

SK Studenec B – Bělá       nehráno pro nezpůsobilý terén

 

Rozhodčí Kalous po odehraném zápasu žáků neuznal terén za způsobilý pro sehrání mistrovského zápasu (vytrvalý déšť a rozbahněná hrací plocha).

 

Dorost:

TJ Sokol Kruh - SK Studenec        1:0   (1:0)

 

Dorostenci si přijeli pro první a zároveň zcela zbytečnou porážku do Kruhu. Zápas řídil  jako delegovaný rozhodčí domácí sekretář Sedláček a domácí rozhodně neobjektivně pomáhal především nenařízením pokutového kopu. Dorostenci se však nesoustředili na hru a nechali se vyvést nepřesnými verdikty z koncentrace. Ta vedla nakonec k chybám, které rozhodly zápas – hrubá chyba brankáře Havla při  gólu a neproměněné vyložené šance. Bez těchto chyb by i pomoc rozhodčího Sedláčka byla neúčinná.

 

Žáci:

SK Studenec A – Sokol Roztoky     4:0     (1:0)

Branky:  Ondra Tauchman 3,  Martin Kupec

Sestava: Kuřík – Vérteši (Nýdrle), T.Povr,Jezdinský (P.Vérteši), Dohnal – Synek, J.Tauchman, Bartoň – J.Povr, Kupec, O.Tauchman

 

Utkání prvního a druhého celku tabulky se po dohodě vedoucích obou mužstev odehrálo na téměř neregulérním terénu. Studenečtí žáci měli po celý zápas výraznou převahu, ale hosté velice dobře bránili a v prvním poločase se ujala jen záhadná dorážka Ondry Tauchmana.  Druhý poločas byla převaha ještě výraznější a po odstřelování branky hostů padly další tři branky, dalším zabránil velice dobrý roztocký brankář.

 

SK Mírová – SK Studenec B              6:1     (2:0)

Branka: Tomáš Povr  

 

Studenecké žákovské béčko hrající pod patronací Sokola Zálesní Lhota odjíždělo do Mírové sice bez ambic na zisk bodů, ale cílem bylo vstřelit již konečně první mistrovský gól. To se nakonec podařilo, i když nemuselo zůstat pouze u jediného, neboť dobré příležitostili promarnili Vašek Korda a Jára Palivoda.

 

Minižáci:

TJ Poniklá - SK Studenec    0:6   (0:3)

Branky: Marek Čivrný a Eva Bartoňová 2, Martin Havlíček a Jirka Povr

 

SK Studenec – Sokol Horní Branná     6:1           (3:0)

Branky: Jirka Povr 4, Marek Čivrný a Martin Havlíček

 

Minižáci vyhráli vysoko další dva zápasy, ale v zápase v Poniklé se zranil brankář Klouček, což bude citelným oslabením při zápase s jilemnickým áčkem.