Neděle 28.září Studenec - Pěnčín    1:10  (0:6)

 

Branky: M.Kuřík – Hnídek 3, Pantůček, Krahulec (obě z PK), Toman  po 2, Martínek   

Sestava: P.Vancl – Šedivý, Kuřík, Nedomlel, J.Bartoň – Mejvald (Albrecht), Salátek (M.Puš), Kočárek, Hermon (Exner) – Metelka, Stránský

Rozhodčí: Hanuš, Švanda, Šneiberg  delegát Mazánek

Žluté karty:  1:2   Červená karta: 0:0 Diváci: 150

 

Na domácím debaklu se podílela jednak absence několika hráčů základní sestavy, takže museli nastoupit hráči béčka, kteří měli za sebou sobotní zápas, jednak neuvěřitelný úvod zápasu, neboť ve 4.minutě byl již stav 0:3. Jakékoliv taktické záměry vzaly za své a navíc hostům vycházelo téměř vše, na co sáhli. Nedařilo se ani Vanclovi v brance, a tak skore utěšeně narůstalo ve prospěch hostů pod taktovkou jejich osy Kavan, Just, Hnídek. Domácí se dostali ke slovu až v poslední pětiminutovce, kdy nejprve hlavou snížil Kuřík a vydařené střely Kočárka a Albrechta vyrazil na roh střídající brankář hostů Kraus. Nakonec byli spokojeni i diváci, konec konců jsou góly kořením fotbalu.   

 

SK Studenec B – Sokol Kruh 3:0 (2:0)

Branky: Roman Puš 2, David Tuž (PK)

Sestava: Tuž – P.Bartoň, Exner, Brož (Hermon), J.Bartoň, – M.Puš, V.Vancl, Albrecht, Karásek  - R.Puš, Synek

Rozhodčí: Faistaver

 

Proti dosud neporaženému soupeři vyšel béčku úvod, ale bohužel bez gólového efektu, hlavička Romanu Puše skončila na břevně stejně jako trestný kop Tomáše Synka. Do dvougólového vedení se béčko dostalo zásluhou dorážky Romana Puše a jistou penaltou golmana Davida Tuže za faul na Luboše Brože. Ve druhém poločase se hosté snažili o otočení výsledku, ale chyběl jim důraz v koncovce. Těsně před koncem uzavřel skore opět Roman Puš po přesné přihrávce Vaška Vancla.  

 

SK Studenec – Sokol Horní Branná 5:3 (1:3)

Branky: Filip Kudrnáč a Michal Hördler 2, Petr Pavlata – Dejmek 2, Svoboda  

 

Dorostenci po soustředění v „Továrně“ nastoupili jak mistři světa, ale naštěstí je hosté dostali zpátky na zem a bojovným výkonem po změnách v sestavě otočili zápas z 0:3 na 5:3.

 

SK Studenec A – Sokol Nová Ves 10:1 (5:1)  áčko žáci

Branky: Martin Kupec 6, Jirka Povr 4

 

SK Studenec B – Sokol Stružinec 17:1 (13:0) béčko žáci

Branky: Martin Kupec 8, Jirka Povr 7, Honza Exner 2

 

Střelecký koncert Martina Kupce (na podzim 31 mistrovských gólů) a Jirky Povra (20 gólů) na pokračování.

 

SK Studenec A - SK Studenec B 5:0 (2:0)

Branky: Lukáš Vancl, David Magoč, Matěj Kuřík, Eva Bartoňová a Jenda Kuřík

 

Derby minižáků přineslo statečný odpor béčka před hezkou diváckou kulisou a premiérové mistrovské góly Davida Magoče a Jendy Kuříka.

 

BW Zorbau – SK Studenec 3:1 (2:0)

Branka: Ríša Nosek

 

Utkání  internacionálů na jejich zájezdě v Zorbau u Lipska.

 

Sobota 20.září Doubí - Studenec   1:3  (1:1)

 

Branky: Šlambor – Nedomlel, Hermon, Šedivý

Sestava: P.Vancl – Šedivý, Kuřík, Nedomlel, J.Bartoň - Brož, Salátek, Letkovský (Šembera), Hermon – Metelka, Stránský

Rozhodčí: Kosina, Bohatý, Šmíd  delegát Bláha

Žluté karty:  2:2              Červená karta: 2:0            Diváci: 100

 

V zápase dvou oslabených mužstev (zranění a vyloučení) citelněji chyběl domácím především loňský kanonýr soutěže Kahl, který se zranil při futsalovém zápase v dresu ligové Alfy Liberec. Hosté navíc nastoupili o deseti, neboť Hermon marně hledal místní hřiště a jeho první zásah v 10.minutě připravil šanci Šlamborovi, který nezaváhal. Do poločasu skončily střely Salátka a Stránského na tyči a břevně branky Kulhavého. Gólem do šatny vyrovnal až hlavou Nedomlel po přesném centru Salátka. Rozhodující okamžik přišel na začátku druhého poločasu, domácí Válek postupoval sám na Vancla, ale přestřelil. Při následném protiútoku nastřelil vybíhající Kulhavý Metelku, od něj se odrazil míč k Hermonovi a ten přesně přehodil vracejícího se domácího brankáře. Domácí poté přidali na důrazu, ale šanci na vyrovnání ztratili nesportovním chováním Vaňka a Wernera, kteří byli vyloučeni. Přesto se i v devíti pokoušeli domácí o vyrovnání s hrou na dva obránce, takže se hosté dostali několikrát do přečíslení, ale šance neproměnili. Na to se už nemohl dívat obránce Šedivý a v poslední minutě prošel celým hřištěm a potvrdil první vítězství Studence na hřišti soupeře během dosavadního působení v rámci Libereckého kraje.

 

HSK Benecko - SK Studenec B 4:3 (0:2)

Branky: Luboš Brož, David Tuž (PK), Lukáš Stránský (PK) 

Sestava: Tuž – P.Bartoň, Kočárek (J.Bartoň), Šembera, Exner – M.Puš, Brož, Stránský, Synek - R.Puš, Karásek

Rozhodčí: Treml

 

Za ideálního počasí utrpěli hráči béčka zbytečnou porážku ve vyhraném zápase. O poločase „musel“ vystřídat Kočárek, neboť mu rozhodčí Treml slíbil červenou, což narušilo do této doby kompaktní obranu, mužstvo se za stavu 3:1 vrhlo do zbytečné ofenzívy a nechalo obranu na holičkách. Domácí toho využili, otočili výsledek a vyrovnat béčko nenechal pomezní Klouda permanentní signalizací ofsajdu (včetně jasného gólu R.Puše).

 

Sokol Kruh - SK Studenec 0:2 (0:1)

Branky: Tomáš Pešek a Filip Kudrnáč  

 

Sokol Roztoky - SK Studenec B 1:3 (0:1)

Branky: Jirka Povr 2, Martin Kupec 

 

Béčko žáků posílili Povr a Kupec a vnesli do hry určitý řád a zajistili první góly i body.

 

Sokol Roztoky – SK Studenec A 0:12 (0:5) minižáci

Branky: Eva Bartoňová 5, Lukáš Vancl 4, Marek Čivrný, Radek Vydra, Kuba Pacholík

 

SK Studenec B – Sokol Roztoky 4:0 (2:0) minižáci

Branky: Radek Vydra 2, Eva Bartoňová a Míša Nosek 

 

SK Studenec – Sokol Vítězná 0:1

SK Studenec – Sokol Dolní Kalná 2:2

Branly: Milan Grund, Franta Hladík

 

Zápasy internacionálů na Memoriálu Romana Felcmana v Dolní Kalné. Opět třetí místo, když místo sítě „staří“ páni trefovali tyče nebo břevna, maximálně brankáře soupeře.

 

 

 

Neděle 14.září Studenec - Držkov   2:0  (1:0)

 

Branky: Stránský 2 (1 z PK)

Sestava: P.Vancl – Šedivý, Kuřík, Nedomlel, J.Bartoň - Brož (Mejvald), Salátek, Letkovský, Hermon (Česánek) – Metelka (Urban), Stránský

Rozhodčí: Spanyik, Král, Miklovič delegát Horáček

Žluté karty:  6:4   Červená karta: 0:0 Diváci: 150

 

Až v šestém zápase se podařilo domácím vstřelit branku ze hry, a to již v 9.minutě, kdy si na ideální přihrávku Metelky naběhl Stránský a z voleje nedal Švermovi v brance hostů žádnou šanci. Tato branka určila i vývoj prvního poločasu, v němž domácí střelci zahodili postupně tři vyložené šance a zbytečně tak učinili z jednoznačného zápasu drama. Hosté totiž ve druhém poločase vyrovnali hru a snažili se o vyrovnání. Navíc na pokyn pomezního Krále neuznal rozhodčí Spanyik gól Kuříka po bombě Stránského z trestného kopu (postavení mimo hru), a tak jistotu přinesl až průnik střídajícího Mejvalda pět minut před koncem, po němž následovala penalta a druhý gól Stránského.  

 

SK Studenec B – Sokol Nová Ves B 1:4 (0:1)

Branky: Leoš Zahradník – Pospíšil, Šolc, Podzimek, vlastní (M.Puš)

Sestava: Tuž – P.Bartoň, Zahradník, Šembera, Brož (Urban) – M.Puš, Exner, Albrecht, Synek (Hermon)  – R.Puš, Gábor (Karásek)

Rozhodčí: Urbánek

 

V souboji neporažených mužstev sehrálo béčko nešťastný zápas. Po zbytečném faulu se hosté ujali vedení gólem z trestného kopu a v prvním poločase byli aktivnějším mužstvem. Celý druhý poločas se však bránili soustavnému tlaku, který se naplnil deset minut před koncem vyrovnávacím gólem po hlavičce Zahradníka. Pět minut před koncem se však přesně trefil Podzimek a ve snaze o vyrovnání hosté v nastaveném čase ještě dvakrát z brejku do otevřené obrany skorovali.

 

SK Studenec – HSK Benecko 10:0 (3:0)

Branky: Filip Kudrnáč 3, Petr Pavlata a Ondřej Tauchman 2, Tomáš Pešek, Honza Buchar, Honza Stibor

Sestava: Kudr  – Dohnal, Chrtek, Povr (O.Tauchman) – Hördler (Klázar), Buchar, T.Synek, J.Tauchman, Pešek – Kudrnáč (J.Synek), Pavlata (Stibor)

 

Dorostenci „načepovali“ desítku snaživému soupeři až v závěrečné desetiminutovce, kdy nastříleli pět gólů. První poločas odchodili a zahodili několik vyložených šancí, ve druhém poločase po změnách v sestavě soupeře jednoznačně přehráli, a tak si premiérové mistrovské góly připsali Ondra Tauchman a Honza Stibor.

 

Sokol Rovensko - SK Studenec A 0:2 (0:0)

Branky: Martin Kupec a Jirka Povr

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Klouček, Čech – Bartoň (Vérteši), Povr, Havlíček – Šír,  Kupec, Tauchman

 

Cenné vítězství žáků nad fyzicky zdatnějším soupeřem.

 

SK Studenec B – Jiskra Libštát 0:11 (0:5) žáci B

SK Studenec B – Sokol Martinice 1:3 (0:1) žáci B přátelsky

 

TJ  Košťálov -  SK Studenec B 1:2 (0:2)

Branky: Marek Čivrný 2

Sestava: Horáček – Š.Kučera. Čivrný, Nedomlel – Bartoňová, Nosek – T.Kučera, Vydra (T.Šír)

 

Překvapivé vítězství béčka minižáků po bojovném výkonu všech hráčů.

 

Sobota 6.září Horní Branná -  Studenec   2:0  (1:0)

 

Sestava: P.Vancl – Šedivý, Kuřík, Nedomlel, J.Bartoň - Brož (Hermon), Salátek, Letkovský (Metelka), Mejvald (Česánek) – Urban, Stránský

Rozhodčí: Schröter, Bohatý, Kovařík delegát Štěpánek

Žluté karty:  4:3   Červená karta: 1:0

Diváci: 150

 

V okresním derby nastoupili hosté se změnami v sestavě, ale již v 5.minutě po průniku Illnera inkasoval žlutou kartu Kuřík, ale Beneš z přímého kopu branku netrefil. Domácí poté měli více ze hry, ale branku Vancla přímo neohrozili. Až v 34.minutě posoudil rozhodčí Schröter odražený balon od Šedivého jako malou domů a R.Paulů nepřímý kop z malého vápna proměnil. Ve druhém poločase měli více ze hry hosté, ale výsledkem bylo pouze Salátkovo břevno a následná neúspěšná dorážka Mejvalda. O výsledku  nakonec rozhodla další standartní situace a druhá branka R.Paulů, tentokráte z pokutového kopu za faul na D.Paulů. V závěru zápasu byl ještě po druhé žluté vyloučen domácí Červinka.

 

Tak by vypadalo hodnocení utkání v 80.letech, kdy sice existovala údajná svoboda projevu, ale nenásledovala svoboda po projevu. O utkání rozhodly dvě standartní situace, které jednoznačně připravil hlavní rozhodčí Schröter (v rozpise LKFS není ani mezi rozhodčími uveden). Tou první bylo přinejmenším sporné posouzení malé domů Šedivého a následný nepřímý kop z malého vápno. Budiž, rozhodčí posoudil chybu našich hráčů a s radostí zapískal, využil první poskytnuté příležitosti. Domácí ji však nevyužili a rozehráni situace se jim nepodařilo. Není nic jednoduššího, než nechat rozehrání situace opakovat pro pohyb zdi. Při druhé rozehrávce obdržel žlutou karta brankář Vancl, aby si pro příště rozmyslel pohyb proti balónu. Potřetí bylo již vše v pořádku, domácí vstřelili gól. Charakteristická byla i situace před koncem poločasu, Stránský s Urbanem postupovali na jednoho obránce domácích, ale rozhodčí přerušil hru, neboť na naší polovině zůstal ležet domácí hráč. Vskutku citlivé posouzení situace. I druhá branka byla dílem rozhodčího Schrötera, velice rád a s chutí „zbaštil“  koloběžku D.Paulů a nařídil penaltu. A vyloučení domácího hráče po druhé žluté kartě? Tomu předcházely minimálně tři jeho „žluté“ zákroky v průběhu předchozí hry. Konec konců jsme tento vývoj po funkcionářském posílení domácích čekali. Vždyť i vrabci na střeše si cvrlikají o prvním zápase Horní Branná-Pěnčín.

 

SK Studenec B – Sokol Horka                      7:2           (2:1)

Branky: Vlasta Metelka 4, Roman Puš, Milan Puš a Luboš Brož – Kampov 2

Sestava: Tuž – P.Bartoň, Šembera, Brož, J.Bartoň – M.Puš, V.Vancl, R.Puš, Klazar – Metelka, Karásek (T.Synek)

 

V dalším domácím sousedském derby se studeneckým divákům představili fotbalisté z Horek, v jejichž dresu nastoupil bývalý studenecký útočník „Pinďa“ Bajer, který nám ale trochu zesílil. První překvapení připravil rozhodčí Faistavr, který posoudil faul na Milana Puše obráceně, přestože všichni hráči odcházeli na tu stranu, kam předpokládali, že se bude hrát. Právě Bajer popadl míč, postrčil ho právě vystřídanému Kampovovi a ten svůj samostatný nájezd proměnil ve vedoucí gól hostů. Do poločasu ještě stačil povedenou střelou vyrovnat Roman Puš a Vlasta Metelka ukončil svoje čekání na gól brankou do šatny. Ve druhé poločase došly hostům síly, a tak mohl Vlasta Metelka ukázat studeneckým divákům své dosud skrývané střelecké umění. Skore uzavřel z pokutového kopu opět Kampov.

 

FK Turnov – SK Studenec 4:1 (1.0)

Branka: Filip Kudrnáč

 

O osudu druhého mistrovského zápasu dorostenců se rozhodlo především v prvním poločase. Dorostenci si vypracovali pět vyložených brankových příležitostí (Kudrnáč, Pešek, T.Synek), ale naopak inkasovali po téměř vlastním gólu. Ve druhém poločasu se ze hřiště s ubývající kondicí a vůlí ze hřiště vytratili a utkání tak dostalo jednoznačný výsledek.

 

SK Studenec A – Sokol Mříčná                      5:0           (1:0)

Branky: Martin Kupec 4, Jirka Šír

Sestava: Jarý – Černý, Hanzlík, Klouček, Čech – Vérteši (Čivrný), Povr, Havlíček – Šír,  Kupec, Bartoň

 

Žáci opět hráli proti fyzicky zdatnějšímu soupeři a hráli i na nervy příznivců a trenérů, neboť v prvním poločase spálili čtyři tutovky a naopak po minele Hanzlíka perfektně zasáhl Jarý. Ujala se až střela Martina Kupce z nemožného úhlu. Ve druhém poločase se hra výrazně zlepšila a skore postupně narůstalo. Parádní byl především druhý gól Martina Kupce z trestného kopu.

 

Sokol Nová Ves  – SK Studenec B           16:0           (8:0)

 

Další výprask „lhoteckého“ béčka žáků. Prázdninový tréninkový výpadek je znát.

 

SK Studenec B – TJ Košťálov 2:7 (0:4)

Branky: Radek Vydra 2

 

SK Studenec – FC Vrchlabí 1:2 (0:1)

Branka: Eva Bartoňová

 

Přípravné zápasy minižáků.

 

SK Studenec A  - TJ Košťálov 7:0 (4:0)

Branky: Eva Bartoňová 4, Tomáš Stránský, Kuba Pacholík a Matěj Kuřík

Sestava: Horáček – Kuřík, Čivrný, Kulhánek – Vancl, Jakub Pacholík – Stránský, Bartoňová (střídalí Nosek, Š.Kučera,Nedomlel)

 

SK Studenec B – FK Sedmihorky 1:0 (0:0)

Branka: Eva Bartoňová

Sestava: Horáček – Nedomlel, Čivrný, Šimáček – Bartoňová, Jan Pacholík – Vydra, Mejvald (střídali T.Kučera, Šír, Kunc, Bartoň, Nosek

 

Premiéra dvou mužstev minižáků v mistrovských soutěžích se vydařila, přestože pro zranění chyběl brankář áčka Martin Klouček. Áčko hrálo na jednu branku a dlouho nemohlo vstřelit uklidňující vedoucí gól, a to i zásluhou velmi dobrého hostujícího golmana. Podařilo se to až Evě Bartoňové a poté již nebylo o vítězství pochyb.

I béčko mělo po celý zápas s nováčkem okresních soutěží více ze hry, ale spalovač šancí Radek Vydra (celkem 6 netref) zvyšoval napětí i nervozity mezi početnými „davy“ fanoušků a rodičů. Hosté podnikali rychlé brejky a po jednom z nich zachránil čisté konto výborným zásahem Fanda Horáček. Vítězství zajistila osm minut před koncem přesnou trefou Eva Bartoňová, která se po vstřeleném gólu stáhla na místo posledního a pomohlo béčku uhájit nejtěsnější vítězství.