Neděle 29.9.2002 Studenec – Elitex JBC B 1:0

Branka:  Hermon

Sestava: Tuž – Korotvička (Lukeš), Zahradník, Nedomlel, Šedivý – Jodas, Mečíř (M.Kuřík), Kočárek, Albrecht (Metelka)  – Ulvr, Hermon

Rozhodčí:  Čarnogurský, Bílek, Švanda delegát Horáček 

Žluté karty: 1:4        

Diváci: 200

 

Do dalšího pokusu o první vítězství nastoupili domácí s velkým úsilím a první poločas patřil jednoznačně jim.  Úvodní desetiminutovka se sice odehrála ve středu pole, ale domácí se postupně začali prosazovat i do vyložených šancí, ale postupně Albrecht, Nedomlel a Jodas je trestuhodně zahodili. Trefil se až ve 32.minutě Hermon, který zpracoval Kočárkův roh a přesně z hranice vápna trefil k tyči. Hosté se dostali ke slovu až v poslední minutě poločasu, ale Houžvička penaltu za ruku Zahradníka napálil jen do tyče.

Úvod 2.poločasu patřil ještě domácím, Mečířovu hlavičku zázračně vyrazil Zounek a následnou dorážku Zahradníka vykopl z brankové čáry Vaněk. Poté přebírali postupně iniciativu hosté výborně dirigováni kapitánem Ukem, ale do šance se dostali až pět minut před koncem, střídající Matoušek však branku netrefil. A tak se z prvního tříbodového zisku radovali domácí, kteří si body za výkon v prvním poločase zasloužili.

 

Béčko:

Jiskra Vysoké - SK Studenec B     1:5  (0:3)

Branka:  Honza Bartoň 2, Petr Exner, Sváťa Čech, Milan Puš

Sestava: P.Vancl – P.Bartoň, Čech, Šembera, Klazar – V.Vancl, Exner, Mejvald, M.Puš – R.Puš, J.Bartoň

 

S určitými obavami odjížděli hráči B týmu do Vysokého, neboť se jich sešlo pouze 11 a opět bez vlastního pomezního rozhodčího. Navíc se k utkání nedostavil ani delegovaný rozhodčí, a tak zápas řídil domácí Nesvadba (zcela bezchybně). Domácí sice zahrozili počátečním tlakem, ale postupně převzalo iniciativu béčko a v 15.minutě po rohovém kopu a ideální přihrávce J.Bartoně otevřel skore Petr Exner. Během dalších 15 minut přidal  další 2 góly důrazný Honza Bartoň. Domácí se dostali do šancí až v závěru poločasu, ale bez brankového efektu.

I druhý poločas začal náporem domácích, který opět  zabrzdila branka v jejich sítí po hlavičce Sváti Čecha. Domáci poté vsítili čestný gól, ale poslední  slovo mělo opět béčko zásluhou dorážky Milana Puše. Béčko tak zaslouženě po kvalitním taktickém výkonu vysoko zvítězilo.

Vedoucí a kapitán mužstva v jedné osobě Sváťa Čech pochválil všechny hráče za velmi dobrý výkon, ale do příštích zápasů je třeba rozšířit nejen hráčský kádr (Gábor), ale i funkcionářský (pomezní rozhodčí).

 

 

 

 

Dorost:

SK Studenec – FK Mírová       8:1    (5:1)

Branky:  Brož a Kudrnáč 2, Šimek, Pavlata, Synek (PK) Korotvička

Sestava: Havel (Kudr) – Jiran, Chrtek, Buchar, Bartoň – Korotvička, Hördler (Štěpánek), Synek, Brož – Pavlata (Kudrnáč), Šimek (Klázar)

 

Dorostenci pokračovali v dobrých výkonech založených na perfektních kolmicích Vojty Korotvičky a důrazné hře obranné čtveřice.  Navíc vytěžili maximum z přesných centrů Tomáše Synka, a tak vysoko zvítězili nad snaživým soupeřem. Utkání řídil Marian Marek, náš třetí kvalifikovaný rozhodčí (Vojta Korotvička nejstarší, Petr Huřťák).

 

Žáci:

Sokol Nová Ves - SK Studenec A     1:8     (0:2)

 Branky: Kupec 5, O.Tauchman 2,  Bartoň 

 

Vysoké vítězství žáků, kteří tradičně znovu promarnili další desítku vyložených šancí, v čemž opět tradičně vynikal Ondra Tauchman.

 

SK Studenec B – Jiskra Libštát    0:0

 

Béčko získalo první bod, ale stále nevstřelilo první mistrvský gól. V zápase s posledním Libštátem sice hráči skorovali dvakráít, ale ani jeden gól rozhodčí laik z týmu hostů neuznal.  

 

Minižáci:

SK Studenec – SK Jilemnice B    12:0   (6:0)

Branky: J.Povr 6, Havlíček a Bartoňová 2, Bartoň a Mejvald

 

Sokol Roztoky – SK Studenec    1:12              (0:4)

Branky: Havlíček 4, Povr 3, Bartoňová a Šír 2, Čivrný

 

Minižáci nastříleli svým soupeřům po tuctu gólů v zápasech, v němž dostal příležitost celý široký hráčský kádr. Vedle střelecké jistoty v podobě Jirky Povra se opět prosadila Eva Bartoňová a svůj první gól vstřelil nejmladší registrovaný studenecký fotbalista, prvňák Danda Mejvald.

 

 

        Sobota 21.9.2002 Železný Brod – Studenec 2:2

Branky: Bím (PK), Khun - Nedomlel, Hermon

Sestava: Tuž – Korotvička, Salátek (Lukeš), Nedomlel, Šedivý – Jodas,M.Kuřík,Kočárek,Albrecht (Hermon)  – Ulvr, Metelka

Rozhodčí:  Janus, Tykva, Poppr  delegát Lupa 

Žluté karty: 7:3        

 

Na kvalitním trávníků v Železném Brodě před komorní návštěvou začali hosté lépe a první dvacetiminutovka patřila jim. Nejblíže ke gólu byli v 11.minutě, kdy Salátek z trestného kopu trefil břevno a v 18.minutě, kdy promarnil vyloženou příležitost Albrecht. V 22.minutě nařídil rozhodčí přísnou penaltu po nastřelené ruce Salátka domácí se dostali nejen do vedení, ale otočili i vývoj prvního poločasu, do jehož závěru měli více ze hry a spálili dvě „tutovky“.

Úvod druhého poločasu vyšel opět hostům a po centru Kočárka zakončoval v 48.minutě do prázdné branky Nedomlel. Domácí se však vzápětí znovu ujali vedení po rohovém kopu, při kterém se navíc po srážce s brankářemTužem zranil Salátek a musel odstoupit. Gólovou čtvrthodinu zakončil po průniku Jodase vyrovnávacím gólem střídající Hermon. Domácí si vytvořili tlak až v závěru v zápasu, kdy rozhodčí nastavil téměř sedm minut , ale jedinou brankovou příležitost promarnili.

 

Béčko:

SK Studenec B – HSK Benecko     1:1            (1:0)

Branka: Roman Puš

 

SK Studenec B – Sokol Mříčná     3:0 (1:0)

Branka: Roman Puš 2 (1 PK), Sváťa Čech

 

V zápasech s posledními celky tabulky béčko nepřesvědčilo a výkonu chyběla především „jiskra“ a bojovnost.

 

Dorost:

TJ Košťálov - SK Studenec       1:3    (1:2)

Branky: Hördler, Korotvička, Šimek

 

Žáci:

SK Studenec A – TJ Košťálov       4:0     (3:0)

 Branky: J.Tauchman, O.Tauchman, Kupec, Bartoň 

 

SK Studenec B – TJ Sokol Martinice   5:0 (3:0)

Branky: Tomáš Povr 3, Jirka Povr  Vašek Korda

 

Přípravné utkání béčka žáků v zápasovém volnu.

 

Minižáci:

SK Studenec – Sokol Rovensko    1:2   (1:2)

Branky: Jirka Povr

 

První porážka minižáků po vlastních chybách a neproměněných šancích.

 

Internacionálové:

BW Zorbau – SK Studenec               4:3   (3:1)

Branky: Míra Šembera 2, Franta Hladík

Solidní výsledek internacionálů na zájezdě u Lipska.

 

 

 

           Neděle 15.9.2002 Studenec – Turnov 1:4

 

Branky: Salátek – Procházka, Körner, vlastní (Korotvička), Šimek

Sestava: Tuž – Korotvička, Nedomlel (Brož), M.Kuřík, Šedivý – Jodas,Salátek,Kočárek,Albrecht (Ulvr)  – Hermon (Lukeš), Metelka

Rozhodčí: Kozák – M.Prokopová, Mařík delegát Mazánek 

Žluté karty: 5:3        

 

K dalšímu okresnímu derby nastoupili studenečtí se změnami v sestavě, které sice vedly ke zlepšenému výkonu, ale nepřinesly zisk bodů v zápase, v němž měli stálou územní převahu. V prvním poločase spálil vyloženou šanci Jodas, jenž z několika kroků trefil brankáře hostů, naopak hostující Procházka trefil břevno. Stejný hráč poté proměnil ofsajdovou přihrávku Šimka ve vedoucí gól hostů.

Druhý poločas přinesl další snahu domácích o vyrovnání a po několika skrumážích nakonec vyrovnal Salátek nádhernou střelou z trestného kopu. Hosté však vzápěti kontrovali hlavičkou Körnera po rohovém kopu a následný vlastní gól Korotvičky dokončil smůlu domácích. Nic na tom nezměnila ani vymyšlená penalta, kterou proměnil Šimek.

 

Béčko:

Sokol Rovensko B – SK Studenec B    3:1     (1:0)

Branka: Roman Puš

 

Dorost:

SK Studenec – Sokol Rovensko      3:2    (1:2)

Branky: Pavlata, Brož, Šimek – Moňka, Znášik

 

Dorostenci se na na čtvrté vítězství  v řadě neuvěřitelně nadřeli, neboť si v prvním poločase vypracovali pět stoprocentních šancí. Hosté se ze dvou brejků ujali vedení, které otočil až v závěru Šimek.

 

Žáci:

SK Studenec B - SK Studenec A      0:6     (0:3)

 Branky:  Kuba Tauchman 2, Petr Bartoň, Jirka Povr, Ondra Tauchman a Martin Kupec

 

Na hřišti v Zálesní Lhotě se střetla mužstva studeneckých žáků, z nichž béčko má lhotecké hřiště jako domácí, neboť zde hraje většina hráčů ze Zálesní Lhoty a vedou je lhotečtí trenéři Michal Hofman a Tonda Pacholík. Přesto však požaduje OFS Semily na Sokolu Zálesní Lhota 8.000 Kč za to, že nemají mládežnické družstvo. Skutečné zvláštní uznání snahy lhoteckých fotbalistů o vlastní mládežnické družstvo.  

V samotném zápase se odehrával souboj áčka s brankářem Jarým a vlastním neproměňováním střeleckých příležitostí.

 

Minižáci:

Sokol Jablonec – SK Studenec   1:3   (1:2)

Branky: Jirka Povr 2, Martin Havlíček

Jiskra Vysoké - SK Studenec      0:3    (0:3)

Branky: Sváťa Čech 2, Jirka Povr

 

Internacionálové:

SK Studenec – Vítězná   0:0    Dolní Kalná   0:0

3.místo na turnaji v Dolní Kalné po střelbě pokutových kopů.

 

            Neděle 8.9.2002 Nová Ves - Studenec   2:0

 

Sestava: Tuž – Korotvička, Nedomlel, M.Kuřík, Mejvald – Šedivý, Salátek, Exner (Mečíř), Jodas – Ulvr, Metelka

Rozhodčí: Mrklas – Popík, Kříž delegát Görner 

Žluté karty: 1:2       

 

V dalším okresním derby se o výsledku rozhodlo již v prvním poločase. Domácí si vypracovali územní převahu a především zásluhou většího důrazu se prosazovali do šancí. Právě tento důraz a tato bojovnost chyběla hráčům hostí.  Z této herní situace vyplynuly i obě branky, které doslovně domácí útočníci donesli až do branky.

Ve druhém poločase se již hra vyrovnala, ale na zvrat v zápase  chybělo více vůle a herní invence.

 

Béčko:

SK Studenec B – Sokol Zálesní Lhota    4:0  (3:0)

Branky: Hermon 3, D.Albrecht

Sestava: P.Vancl – Gábor (Hrubý), Kočárek, Šembera, V.Kuřík – M.Puš (Klazar), V.Vancl (V.Tauchman), Albrecht, P.Bartoň – Hermon, R.Puš

 

K historicky prvnímu mistrovskému derby přijeli sousedé ze Zálesní Lhoty na alegorickém „platoňáku“  a k zápasu nastoupila více než polovina bývalých hráčů SK Studenec. Herní převahu však byla po většinu zápasu na kopačkách studeneckého béčka a jen spokojenost s výsledkem nedovolila ve druhém poločase vstřelit další góly.

Zápasu přihlíželo rekordních 300 diváků a výtěžek ze vstupného bude zaslán na konto fotbalového klubu do Hořína na Mělnicku.

 

Dorost:

Sokol Nová Ves - SK Studenec      1:2    (1:0)

Branky: Šimek 2

 

Dorost zásluhou bojovného výkonu a pěkných akcí Vojty Korotvičky obrátil nepříznivý vývo j zápasu a po třech kolech je překvapivě bez ztráty bodu.

 

Žáci:

SK Studenec A - FK Mírová      1:0     (0:0)

 Branky: Jirka Povr

 

 Sokol Stružinec – SK Studenec B    2:0    (1:0)

 

Žáci se po jednoznačném vítězství v Libštátě na zisk tří bodů neuvěřitelně vlastní vinou nadřeli, neboť neproměnili pět tutovek. Spasil je až dvě minuty před koncem minižák Jirka Povr (není to k zamyšlení ?). 

 

Minižáci:

SK Semily B – SK Studenec   0:5   (0:3)

Branky: Jirka Povr 3, Sváťa Čech a Tomáš Stránský

 

SK Studenec – SK Mírová   4:3    (2:2)

Branky: Jirka Povr 3, Eva Bartoňová

 

Internacionálové:

Sokol Dolní Kalná – SK Studenec                4:3   (3:1)

Branky: Franta Hladík 2, Vladimír Junek

            Neděle 1.9.2002 Studenec – Držkov   1:1

 

Branka:  Metelka - Čejchan

Sestava: Tuž – Korotvička, Nedomlel, M.Kuřík, Mejvald – Šedivý, Salátek, Exner, Jodas – Ulvr, Metelka

Rozhodčí: Havelka – Bahník, Šneiberg delegát Ptáčník 

Žluté karty: 2:4      Diváci:  250

 

Úvodní desetiminutovka se odehrálo ve středu pole a v jejím závěru vyřešil závar před brankou hostů brankář Javůrek, dlouhým výkopem našel rozběhnutého Čejchana a ten svůj únik proměnil ve vedoucí branku. Zároveň tak určil obraz hry celého utkání. Domácí si vytvořili stálou převahu  a jen v prvním poločase mohli třikrát skorovat, nejprve v 23.minutě trefil Nedomlel hlavou břevno, ve 30.minutě Jodas obešel i brankáře, ale nestačil z úhlu umístit do prázdné branky a v 38.minutě Ulvr z ideální pozice trefil brankáře Javůrka.

Ve druhém poločase hosté neustále hrozili nebezpečnými brejky dvojice Vaněk, Čejchan a ten nejzdařilejší zastavil rozhodčí Havelka (neponechal výhodu). Tlak domácích vyvrcholil až v závěru a v 89.minutě po ideální přihrávce Salátka zaslouženě vyrovnal Metelka. V nastaveném čase měl na hlavě první vítězství Nedomlel, ale z malého vápna netrefil. 

Mužstvo zaslouží pochvalu za bojovný výkon ve druhém poločase, jež byl nejlepším řešením stávající herní situace.

 

Béčko:

FC Víchová B – SK Studenec B                      1:1       (0:0)

Béčko mělo blíže k vítězství, ale to opět skončilo na nastřelených tyčích.

 

TJ Sokol Horní Branná B – SK Studenec B     4:0    (0:0)

Na hřišti posílené rezervy Horní Branné drželo béčko krok v prvním poločase, po změně stran byla převaha domácích již znatelná, navíc Petr Vancl opět chytil penaltu. S dresem SK Studenec se rozloučil tímto zápasem Tomáš Švásta, který bude hrát v Třebši.

 

Dorost:

SK Studenec – Sokol Martinice       3:1    (2:0)

Branky: Brož 2, Korotvička – Cejnar

 

Solidní výkon dorostu v zápase v němž se sešlo po letech „hvězdné“  trio studeneckých minižáků ze sezóny 1993/94 Brož, Horáček (v dresu Martinic) a Korotvička..

 

FC Tempo Praha – SK Studenec    3:1    (1:0)

Branka: Tomáš Synek

Přípravné utkání dorostu v Dolní Kalné.

 

Žáci:

TJ Jiskra Libštát – SK Studenec A      1:12     (0:6)

Branky: Jirka Povr, Martin Kupec a Kuba Tauchman 3, Tomáš Povr,  Honza Synek a Petr Bartoň

 

SK Studenec B – Sokol Roztoky                  0:7     (0:3)

První mistrovská utkání žáků komplikovaná sestavami, neboť někteří hráči ještě tráví prázdniny (utkání se hrála ve stejnou dobu). Obdivuhodná je střelecká bilance minižáka Jirky Povra.

 

SK Studenec B – Sokol Martinice     7:2     (3:0)

Branky: Jirka Povr 4, Tomáš Povr, Ondra Tauchman a Vašek Korda

Přípravné utkání béčka žáků v Zálesní Lhotě.