Neděle  29.srpna 2004 – Studenec – Nová Ves   0:1

 

Branky: Koudelka

Sestava: Honců) - Albrecht, Kuřík , Brož, T.Chrtek  – Jodas,  Letkovský (55.Kudrnáč), Hermon, M.Šedivý (46.Marčík)  – Synek (36. Urban), Hartych

 Rozhodčí:  Král, Šmíd, Pařík   - delegát Štěpánek

Žluté karty: 3:2    

Diváci: 200

 

I další pokus o body skončil nejen bez zisku bodů, ale opět bez vstřeleného gólu, přestože mužstvo podalo výrazně lepší výkon. V prvním poločase trvalá územní převaha ke vstřelení gólu nevedla, naopak hosté hrozili z nebezpečně zahrávaných rohových kopů a z jednoho z nich šli v 28.minutě Koudelkou do vedení. Ve druhém poločase převaha ještě narostla, zrodily se i brankové šance, ale branka hostů byla zakletá, střela Brože skončila na břevně, přesný volej Kudrnáče trefil hostujícího golmana a další šance skončily těsně mimo.

 

Sokol Zálesní Lhota – SK Studenec B  1:1 (0:1)    muži B

Branky:  Navrátil - Vašek Vancl z penalty 

Sestava: Tuž – J.Bartoň, V.Korotvička, Nedomlel, Klazar – M.Puš, Marčík, V.Vancl, Kudrnáč (Kampov) – Metelka, Synek (M.Chrtek) 

Rozhodčí: Treml

Diváci: 100

 

Třetí derby v řadě přineslo po výhře na Horkách a prohře s Martinicemi remízu v Zálesní Lhotě. V prvním poločase byli hráči béčka lepší a vedle proměněné penalty po faulu na Marčíka si vypracovali další nadějné příležitosti, druhý poločas patřil domácí, a tak se sousedé rozešli po zásluze smírně.

 

SK Studenec A – SK Jilemnice       1:5     (0:2)               oblastní soutěž dorost

Branky: Pešek – Princ 3, Hanč, Nýdrle 

 

V úvodu dorostenci postrádali klíčové hráče mužstva, kteří byli uvolnění pro áčko, navíc se zápas nevydařil golmanovi Kudrovi, a tak hosté měli usnadněnou úlohu.

 

SK Studenec B – Sokol Horní Branná 2:6       (1:5)       OP dorost

Branky: Nýdrle, Stibor

 

Úvodní zápas béčka dorostu (hraje v Zálesní Lhotě) přinesl kuriozní úvod (trojí rozehrání v zápase, gól Michala Nýdrleho z vlastní poloviny) a premiéru Luboš Brože coby rozhodčího.

 

 

ŽBS Železný Brod – SK Studenec       1:0       (1:0)    oblastní soutěž žáci

Sestava: Vérteši – Černý, T.Klouček, M.Pacholík, J.Pacholík (Vancl) – Havlíček, Povr, Bartoň (M.Klouček) – Exner (T.Palivoda), Hanzlík, Šír (Čech)

 

Žáci prohráli v historické premiéře v Železném Brodě po jediné chybě v obraně a podali kvalitní výkon, především Kuba Pacholík a Jirka Povr. Škoda neproměněných šancí Honzy Exnera v úvodní čtvrthodině.

 

FK Sedmihorky – SK Studenec                      2:2       (2:0)                OP minižáci

Branky: Marek Čivrný a Daniel Mejvald

Sobota  21.srpna 2004 – Železný Brod – Studenec  9:0

 

Branky: Červený, Vrabec a Kameník 2, Hartl, Janatka, Šilhán

Sestava: Tuž (Honců) - Albrecht, Kuřík , M.Šedivý, T.Chrtek  – M.Chrtek, Letkovský, Hermon, Brož – Synek (Kampov), Hartych

 Rozhodčí:  Miklovič, Rais, Neugebauer   - delegát Poplužník

Žluté karty: 1:1    

Diváci: 70

 

K zápasu s mužstvem jara loňské sezóny odjelo pouhé torzo mužstva, neboť ke zraněným z úvodního zápasu J.Šedivému a Jodasovi přibyl ještě nemocný Salátek. S technicky zdatným soupeřem vydrželo mužstvo držet krok úvodní čtvrthodinu, poté domácí měli jasně navrch a především ve hře jeden na jednoho převyšovali hráče hostů a snadno se dostávali do vyložených střeleckých příležitostí. Některým hráčům se navíc vytratila i bojovnost, a tak jediné srovnání snese Tomáš Chrtek, stále jestě dorostenec. Vedení mužstva čeká mnoho další práce na budování omlazeného mužstva, ale zařazování vlastních hráčů bude prioritou klubu.

 

SK Studenec B – Sokol Martinice 1:2 (0:2)    muži B

Branky: Vašek Vancl z penalty – Standa Lukeš, Martin Horáček

Sestava: P.Vancl – P.Bartoň, V.Korotvička, Nedomlel, Klazar – M.Puš (Kampov), Letkovský, V.Vancl, Mejvald (M.Chrtek) – Metelka, Brož

Rozhodčí: Horáček

Diváci: 130

 

Derby mezi studeneckým béčkem a ambiciozním mladým celkem z Martinic přineslo na okresní soutěž dobrou kopanu a pro diváky i napínavou podívanou se vším, co k fotbalu patří. V prvním poločase byli hosté lepším celkem a po chybách v obraně se dostali do dvougólového vedení. V závěru poločasu se již hra vyrovnala a střela Vaška Vancla skončila na břevně. Druhý poločas byl ve znamení rostoucího tlaku béčka, který se v závěru po vyloučení brutálně hrajícího Fejfara a protestujícího Horáčka změnil v drtivý tlak, ale hosté se štěstím vítězství udrželi (tyč a břevno po střelách Kampova). 

 

 

Přípravné zápasy:

 

Tempo Praha – SK Studenec            7:0  (0:0,3:0,4:0)  dorost

 

Dorostenci nastoupili v Dolní Kalné proti divizním dorostencům bez opor T.Chrtka a T.Synka, kteří byli šetřeni na zápas áčka, a bez T.Jiřičky, který se zatím nezúčastňuje letní přípravy. V první třetině stačili držet krok s fyzickými zdatnými hosty, vypracovali si i dobré příležitosti, ale velký rozdíl byl i v kvalitě gólmanů na obou stranách.

 

SK Studenec – TJ Košťálov dorost             4:2  (2:1)               dorost

Branky: Honza Buchar, Tomáš Synek, Tomáš Pešek, Ondřej Tauchman

 

V dalším přípravném zápase již nastoupili dorostenci téměř kompletní, chyběl pouze nemocný T.Povr a opět T.Jiřička. V zápase s účastníkem vyšší soutěže (krajský přebor) podali velice dobrý výkon, který je příslibem do prvního kola oblastní soutěže, v němž studenečtí dorostenci přivítají svého velkého rivala posledních sezón, dorostence SK Jilemnice.

 

Neděle  15.srpna 2004 – Studenec – Desná   0:1

 

 

Branky: 93. Kořínek

Sestava: Tuž - J.Šedivý (12.Metelka), Kuřík , Brož, T.Chrtek  – Jodas (46.M.Chrtek), Salátek, M.Šedivý, Albrecht – Urban (70.Synek), Hermon

 Rozhodčí:  Havelka, Pekař, Bergmann  - delegát Horáček

Žluté karty: 2:3    

Diváci: 400

 

Domácí se v úvodním zápase museli obejít bez distancovaného Marčíka a především Hartycha, kterému nedorazila registrace, navíc již po deseti minutách musel odstoupit pro zranění J.Šedivý, což znamenalo přeskupení sestavy. Přesto v průběhu celého zápasu měli domácí hráči trvalou územní převahu, ale proti dobře bránícímu soupeři se jen těžko prosazovali. Nejblíže k brance měl ve 21.minutě T.Chrtek, ale jeho střela skončila jenom na břevně. Hosté hrozili jen při rohových kopech, ale v nastaveném čase se radovali z výhry zásluhou branky Kořínka po rychle rozehraném trestném kopu. Před početnou diváckou kulisou se tak již počtvrté v řadě domácím vstup do nové sezóny nevydařil.

 

 

Sokol Horka  - SK Studenec B          1:4   (1:1)    muži B

Branky: Michal Chrtek 2, Vasyl Kampov a Vojtěch Korotvička

Sestava: P.Vancl – P.Bartoň, V.Kuřík, Nedomlel, J.Bartoň (Klazar) – M.Puš (T.Synek), M.Chrtek, V.Vancl, Mejvald – Kudrnáč (V.Korotvička), Kampov

Rozhodčí: ing.Procházka

 

Béčko čekají tři derby v řadě (Horka, Martinice, Zálesní Lhota) a v tom prvním bojovali s posíleným soupeřem a vítězství přinesl jednak zlepšený výkon v druhém poločase, jednak slabší fyzická kondice domácích. Do vedení šlo béčko v polovině prvního poločasu po hrubce domácího golmana a dorážce Michala Chrtka do prázdné branky. Domácí však vzápětí vyrovnali po chybě J.Bartoně a do poločasu kromě dvou nastřelených břeven branky domácích se stav neměnil. Úvod druhého poločasu se však vydařil, neboť po několika sekundách skoroval hlavou opět Michal Chrtek po dlouhém autovém vhazování Vojty Korotvičky. Po několika minutách utekl celé domácí obraně Vasyl Kampov, obešel i golmana a uklidnil hru mužstva, které si do konce zápasu vypracovalo pět vyložených šancí, ale proměnilo pouze jedinou zásluhou střely Vojty Korotvičky.

 

Fotbalové slavnosti (2.ročník)

 

Na druhém ročníku fotbalových slavnosti se vedle kulturního programu pochopitelně také hrál fotbal. V turnaji za účasti pěti mužstev se hrálo o krásně vypečeného pašíka a tuto cenu získal tým televize Nova, který vyhrál všechny zápasy a jediný gól obdržel od Evy Bartoňové, která překvapila obranu Novy včetně bývalého reprezentanta Františka Jakubce a po kličce golmanovi skoroval do prázdné branky. Nejlepším střelcem turnaje se stal Pavel Poulíček z Novy, který skoroval pětkrát a navíc ještě stačil komentovat utkání mezi studeneckými dívkami a internacionály, o branku méně vstřelil jeho spoluhráč František Jakubec.

 

Konečná tabulka:

 

1. Nova tým                           4          4          0          0          10:1    12

2. SK Studenec sponzoři                   4          2          1          1            3:1      7

3. Noskův cech řeznický                   4          2          0          2            5:5      6

4. SK Studenec internacionálové     4          0          2          2            1:6      2

5. SK Studenec girls and ladies        4          0          1          3            2:8      1

 

 

 

Neděle 8.srpna 2004 

SK Mírová – SK Studenec                   4:2       (2:2)

           

Branky: Hartych, Urban z penalty

 

            Další přípravný zápas trenérskému triu  příliš radosti neudělal především proto, že se většina hráčů ze základní sestavy z tohoto dopoledního zápasu omluvila (kompletní obrana), a tak mužstvo muselo být doplněno hráči béčka a dorostenci. Alespoň mohli trenéři vidět v průběhu celého zápasu hráče ze širšího kádru a popřemýšlet o jejich případném zařazení do sestavy.

 

Turnaj v Kruhu

Po loňském druhém místě odjelo áčko na první herní přípravu do Kruhu a suverenně zde zvítězilo v 51.ročníku tradičního turnaje.

 

            Zápasy ve skupině:                  

Studenec – Kruh                 2:1     Salátek 2

            Studenec – Mříčná             3:0     Nedomlel, Salátek, Kampov

            Studenec – Stará Paka     3:0     Kampov 2, Salátek

           

            Finále:

            Studenec – Roztoky         2:0     Kuřík, Exner

 

Příprava na novou sezónu

            Áčko zahájilo pod vedením Pavla Čížka a asistenty Petrem Vanclem a Františkem Hladíkem přípravu na novou sezónu vzhledem k úpravám hřiště na bývalém hřišti SK Fejfar Mládek v Rovnáčově. Zde se odehrávala především hrubá fyzická část, která měla částečně doplnit chybějící kondici (to se projevovalo v průběhu celého jara). Druhá část probíhala na hřišti v Kruhu a byla zaměřena především na nácvik herních situací. Překážkou byly jednak dovolené řady hráčů a také problémy se zraněním některých hráčů (Metelka, Urban, Salátek, Kočárek, V.Korotvička, L.Korotvička), z nichž L.Korotvička a Kočárek na podzim do hry pravděpodobně nezasáhnou.

            K výrazným změnám v kádru nedošlo, hostování bylo prodlouženo Tužovi a Honců z Jilemnice , Salátkovi z Kruhu a Kampovovi  z Horek, na hostování přichází pamětník prvního ročníku v oblastních soutěžích a tehdejší střelec mužstva Marek Hartych z Jilemnice. V přestup se změnilo hostování Marčíka z Vrchlabí a k velkému pohybu došlo tradičně mezi Studencem a Zálesní Lhotou. Na přestup do Zálesní Lhoty odešli Dyntar, Kurpil a Tichý, na hostování Pavlata a Hördler, ze Lhoty naopak přišel brankář Kolář. Do přípravy se zapojili i dorostenci Chrtek a T.Synek, zatímco loňský dorostenecký kanonýr Kudrnáč projevil zájem o hostování v Zálesní Lhotě, ale zatím nedošlo k dohodě. Na hostování do DFC Slávie Hradec Králové odešla Eva Bartoňová.

            Pravidelné tréninky absolvovali dorostenci a v přípravě si snadno poradili se staršimi žáky Junioru Praha a v Dolní Kalné zvítězili 7:0. Béčko dorostu se připravuje v Zálesní Lhotě a kádr byl doplněn dalšími hráči.

            Žáci se sešli na zahájení sezóny a na domácím hřišti porazili tým Pěnčín-Turnov brankami Povra a Šíra 2:0.

            Obě naše mládežnická mužstva hrají oblastní soutěže a čekají je především mužstva z jabloneckého okresu. SK Studenec tak má poprvé v historii zapojena v oblastních soutěžích tři týmy (předtim to byl vždy pouze jeden, buď dorost nebo muži).

           

Studenecký pohár

            Již 9.ročník Studeneckého poháru ve futsalu pořádal SK Studenec v areálu Penzionu Trautenberk za účasti 9 družstev. Tentokrát chyběl dvojnásobný vítěz Marex Hradec Králové, ale tradiční účastník a dosavadní čtyřnásobný vítěz U.F.O. Ostrava opět vážil cestu až do Studence a s baníkovskými barvami a symboly přivezl do Krkonoš něco ostravské fotbalové euforie. Hráči tohoto celku hrají ostravskou futsalovou ligu a jejich zkušenosti byly v turnaji znát.

 

Výsledky ve skupinách:

 

Skupina A:

1. U.F.O. Ostrava               4         3         1         0         13:  0            10

2. Peleva Tools                   4         2         2         0           5:  1               8

3. Adult Studenec               4         2         0         2           6:  9               6

4. SK Studenec dorost     4         1         1         2           6:10              4

5. Penzion Trautenberk    4         0         0         4           1:11              0      

 

Skupina B:

1. Plasteko                           4         2         0         1           5:3                 6

2. SK Studenec 81             4         2         0         1           5:3                 6

3. Hertha Fans                    4         1         0         2           1:4                 3

4. Pivovar Nová Paka       4         1         0         2           4:5                 3

 

Semifinále:

U.F.O. Ostrava – SK Studenec 81                    2:1

Plasteko – Peleva Tools                                       1:1     na penalty Plasteko

 

Zápasy o umístění:

O 7.místo:    SK Studenec dorost – Pivovar Nová Paka     2:1

O 5.místo:    Hertha Fans – Adult Studenec                           3:1

O 3.místo:   Peleva Tools – SK Studenec 81                        2:0

Finále:            U.F.O. Ostrava – Plasteko                                  3:0