Neděle 31.srpna Studenec – Elitex Jablonec B   0:1  (0:1)

 

 

Sestava: P.Vancl – Šedivý, Salátek, Nedomlel,Brož – Česánek (Kuřík), Letkovský, Stránský, Mejvald (Exner) – Urban (Mečíř), Metelka

Rozhodčí: Křižka, Mařík, Hanuš, delegát Tomášek

Žluté karty:  5:3   Červená karta: 0:0

Diváci: 150

 

Domácí i bez tří hráčů základní sestavy (Kočárek, Jodas, Hermon) chtěli na domácím hřišti bodovat, ale o osudu utkání i jeho vývoji nakonec rozhodla už 5.minuta, kdy se k nečekaně odraženému míči dostal volný Matoušek a svou šanci proměnil. Byla to jediná střela hostů mezi tyče. Do poločasu se dostal do dvou slibných příležitostí Urban a Stránského střela skončila opět na břevně.

Druhý poločas přinesl rostoucí tlak domácích, který však končil na osmičlenném valu hostů, kteří podnikali ojedinělé brejky. Po jednom z nich netrefil Kubín hlavou odkrytou Vanclovu branku. Vyrovnání nepřinesly ani změny v sestavě, ani další skrumáže ve vápně před výborným Zounkem. A tak si hosté odvezli všechny body a vyřešit střeleckou potencí  je teď nejdůležitější úkol pro studenecký celek.

 

 

SK Studenec – TJ Košťálov 6:4 (1:4)

Branky: Michal Hördler 2, Tomáš Chrtek, Tomáš Pešek, Filip Kudrnáč, a Tomáš Synek

 

Dorostenci využili nabídky Košťálova, účastníka okresního přeboru, k sehrání přípravného zápasu. První poločas je zastihl po sobotním zápase v nedbalkách, ale ve druhém poločase předvedli velice dobrý výkon a výsledek otočili.

 

 

TJ Sokol  Mříčná – SK Studenec B 1:3 (1:0)

Branky: Vašek Vancl 2, Vítek Kuřík

Sestava: Tuž – Gábor (Karásek), Zahradník, Šembera, J.Bartoň – M.Puš, V.Kuřík, Grund, P.Bartoň – R.Puš, V.Vancl

 

Béčko bylo v sestavě „ozdobeno“ třemi internacionály a zároveň Milan Grund a Kuba Karásek se vrátili do sestavy po několikaleté přestávce. Mužstvu chyběli hráči přeřazeni do kádru áčka (Mejvald, Exner) a omluveni byli Klazar a V.Tauchman. V prvním poločase stačili domácí se silami a byli zcela vyrovnaným soupeřem a zásluhou „vlastence“ Gábora se ujali vedení. Ve druhém poločase přišel do útoku Kuba Karásek a jeho tah na branku mužstvu prospěl, nejprve Vítek Kuřík hlavou zužitkoval přesný centr a poté dvěma zásahy si rozšířil svou podzimní bilanci Vašek Vancl. Zápas řídil rozhodčí Treml z Roztok, nyní již blízký „přítel“ béčka, neboť jim ze 4 zápasů pískal již třetí a opět překvapil některými neobvyklými výroky.

 

SK Studenec – FC Víchová 1:4 (0:1)

Branky: Michal Hördler a Filip Kudrnáč 2

Sestava: Kudr  – Jiran, Chrtek, Povr – Hördler, Buchar, T.Synek, J.Tauchman,Bartoň – Kudrnáč, Klázar (Vérteši)

 

Dorostenci přijeli bez Peška, zraněného Pavlaty, nemocného J.Synka a neomluveného Dohnala a čekala je těžka úloha proti staršímu a fyzicky vyspělému celku domácích. Z mírné převahy prvního poločasu vytěžili vedeni milimetrovou střelou Michala Hördlera, která sklouzla od tyče do sítě. Úvod druhého poločasu vyšel opět našim dorostencům a po pěkné akci zvýšil vedení Filip Kudrnáč. Domácím se podařilo v polovině poločasu snížit, ale naštěstí  následující totální desetiminutový výpadek naší zálohy nevyužili, naopak v závěru dvakrát inkasovali po ideálních přihrávkách Kuby Tauchmana.

 

 

SK Studenec B – SK Studenec A 0:14 (0:7)

Branky: Martin Kupec 8, Jirka Povr 4,  Martin Havlíček a Zdenda Hanzlík

Sestava: Jarý – Černý, Hanzlík, Klouček, Čech – Vérteši, Povr, Havlíček – Šír (Vydra), Kupec, Čivrný (Vancl) 

 

Jednoznačná záležitost studeneckého áčka, které nastoupilo navíc bez zraněného Ondry Tauchmana. Zápas se hrál ve Studenci, neboť se v Zálesní Lhotě upravuje hřiště. V následujícím zápase podlehla Zálesní Lhota béčku Nové Vsi, přestože měla po většinu zápasu výraznou převahu. Jejich branku vstřelil Milan Dyntar.

 

TJ Sokol Martinice – SK Studenec B 1:6 (1:3)

Branky: Jirka Povr 5, Kuba Pacholík

 

Přípravné utkání béčka žáků v Martinicích, které hrají druhou skupinu žákovského přeboru. Jejich sestavu posílil Jirka Povr a bylo to znát. I na podzim pokračuje ve střeleckých hodech po přechodu mezi žáky a nastřílel již 22 branek (Martin Kupec 15 gólů).

 

 

Sobota 23.srpna Železný Brod - Studenec   0:0  (0:0)

 

Sestava: P.Vancl – Šedivý, Salátek, Nedomlel,Brož – Jodas (V.Vancl), Letkovský, Kočárek, Česánek (Kuřík) – Urban, Stránský

Rozhodčí: Pekař, Čurda, Rejmon, delegát Tomášek

Žluté karty:  5:5   Červená karta: 1:1 (Linek - Kočárek)

Diváci: 90

 

Po dvou remízách skončilo utkání s Železným Brodem v pořadí  již třetí remízou. Domácí nastoupili s omlazeným kádrem a s agresivní hrou po celém hřišti, kterou hosté přijali a výsledkem bylo velké množství karet a těžká úloha debutujícího rozhodčího Pekaře. První poločas byl zcela vyrovnaný a k vážnějšímu ohrožení branky se obě mužstva dostala pouze jednou, Linkovu střelu kryl Vancl a Jodasova bomba byla v poslední chvíli zblokována. Úvod druhého poločasu lépe vyšel domácím, ale Vancl byl opět na místě. Po vyloučení Linky následovala silná desetiminutovka hostů, nejprve Stránský trefil břevno, poté Salátkovu hlavičku vykopli obránci z prázdné branky a Urbanův lob zachytil golman Voska v poslední chvíli. V poslední minutě řádného času byl po druhé žluté kartě vyloučen Kočárek a domácí mohli rozhodnout, ale bombu Šilhána Vancl reflexivně vyrazil. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou. Nejlepším hráčem na hřišti byl studenecký Letkovský.

 

SK Studenec B – Sokol Zálesní Lhota 1:1 (0:0)

Branky: Roman Puš (PK) – Petr Hofman (PK)

Sestava: Tuž – Šedivý (Klazar), Exner, V.Kuřík, J.Bartoň – M.Puš (Synek), P.Bartoň, V.Vancl (V.Tauchman), Mejvald – R.Puš, Šembera

Rozhodčí: Nesvadba ŽK:  1:2

 

V sousedském derby vložili více bojovnosti do hry sousedé ze Zálesní Lhoty, i když domácí měli mnohem více příležitostí a střelám R.Puše, Mejvalda a hlavičce Klazara chyběly milimetry. Obě branky padly z penalt, když ta „lhotecká“ pět minut před koncem byla přinejmenším sporná a vyvolala spoustu neklidu na hřišti i mimo něj.

 

 

    

Tempo Praha – SK Studenec 3:2 (0:2)

Branky: Petr Pavlata a Filip Kudrnáč

Sestava: Kudr (Jarý) – Povr, Chrtek, Sedláček – Pešek, Buchar, T.Synek, J.Tauchman,Bartoň – Kudrnáč, Pavlata (střídali Kupec, Stibor, Vérteši)

 

Dorostenci se na pěkném trávníku utkali s loňským účastníkem krajského pražského přeboru a především v prvním poločase ho překvapili velice dobrým výkonem. Ve druhém poločase hráči Tempa využili své výškové převahy a hlavičkami po rohových kopech otočili skore.

 

SK Studenec – FC Víchová 4:1 (2:1)

Branky: Vladimír Junek, Vašek Vancl, Franta Hladík a Leoš Zahradník

 

V pátečním zápase internacionálů na 35 let se sešlo pod vedením svého nového vedoucího Vaška Vancla 17 hráčů a po celý zápas svého soupeře z Víchové přehrávali, výborný výkon podal především Milan Grund, který si zahrál společně se svým otcem Jirkou Grundem.

 

                     SK Studenec – FC Lomnice nad Popelkou     1:3   (1:0)

Branka: Filip Kudrnáč

 

V dalším přípravném zápase podali dorostenci v prvním poločase velice dobrý výkon a svého soupeře z krajského přeboru jasně přehráli. Druhý poločas byl naopak zcela v režii hostů, kteří otočili výsledek. 

 

Sokol Rovensko – SK Studenec B 9:0 (4:0)

 

Vysoká porážka „lhotecké“ žákovské rezervy, která se vlastně sešla kromě turnaje v Martinicích

poprvé, neboť hřiště v Zálesní Lhotě se upravuje a žáci tak netrénují.

 

SK Studenec – TJ Košťálov 6:3 (2:0)

Branky: Martin Kupec 3, Jirka Povr 2, Ondra Tauchman – Baudyš, Sádek, Hlava

Sestava: Jarý – Černý, Nýdrle (Klouček), Pacholík, Čech – Bartoň, Povr, Hanzlík (Čivrný) – Šír (Bartoňová), Kupec, Tauchman (Vancl) 

 

Z okresních žákovských přeborníků zůstal pouze kompletní útok, z něhož se Jirka Povr stáhl do středu zálohy, a první zápas ukázal, že jednotlivé zápasy budou asi přestřelkami, neboť obrana zatím nestačila udržet soupeřovy útočníky. Navíc chyběli ještě někteří hráči, se kterými lze počítat do základní sestavy (Havlíček, Jezdinský).

Utkání bylo napínavé a pro novou trenérskou dvojici Vladimír Letkovský a Petr Vancl i trochu infarktové, hosté dvakrát snížili na rozdíl jediné branky a za stavu 4:3 měli dvě vyložené šance. Bomba Martina Kupce z trestného kopu a chytrý lob Jirky Povra nakonec rozhodly o přesvědčivém vítězství.

 

 

 Neděle 17.srpna Studenec – Sedmihorky    1:1  (1:0)

 

 

Branky: Salátek - Dvořák

Sestava: Vancl – Šedivý, Salátek, Nedomlel,Brož – Jodas (Kuřík), Letkovský (Metelka), Kočárek, Česánek – Urban (Kudrnáč), Stránský

Sedmihorky: Knobloch – Švarc, Šafář, Karásek, Rympler (Šritr) – Dvořák,Pavlíček, Hanza – Pařík, Dlouhý, Staněk 

Rozhodčí: Mařatka, Hrubý, Langer 

Žluté karty:  2:3   Červená karta: 0:0

Diváci: 170

 

Před zápasem se museli studenečtí fanoušci rozloučit s lípou, pod kterou vždy stávali, neboť ji zlomila středeční vichřice, ale i tak se jich v pěkném fotbalovém počasí sešlo slušné množství. Úvodní čtvrthodinu zahájila obě mužstva  opatrně, přesto však musel pro zranění opustit hřiště domácí Jodas. V závěru první půlhodiny byl stažen pronikající Urban, Salátkovu penaltu sice futsalový ligový golman Knobloch vyrazil, ale samotný exekutor ji stačil vrátit do sítě. Do konce poločasu se dostal do dvou dobrých příležitostí po pěkných akcích Urban, ale prováhal rozhodující okamžik pro zakončení.

Druhý poločas byl otevřen bombou Dvořáka, která se odrazila od břevna do země a do náruče Vancla, ale rozhodčí Mařatka ji na pokyn pomezního Langra správně uznal. Hosté získali zásluhou fotbalovější vyspělosti herní převahu, ale šance se rodily u jejich branky, tou největší byla hlavička Kuříka z malého vápna, kterou Knobloch reflexivně vyrazil. Nic nezměnilo ani téměř desetiminutové nastavení zápasu, a tak utkání skončilo v bouřlivé atmosféře zaslouženou remízou a uznalým potleskem diváků pro kvalitní výkon domácích hráčů.  

 

 

Sokol Stará Paka B - SK Studenec B 2:2 (1:1)

Branky: Petr Exner a Vašek Vancl

Sestava: Tuž – Gábor (Synek), Exner, Šembera, P.Bartoň – M.Puš, V.Tauchman, Mejvald, Klazar – V.Vancl, R.Puš

 

Proti béčku nastoupilo zcela jiné mužstvo než na jaře, přesto mělo k vítězství blíže než domácí. Ti se sice ujali vedení, ale Exner chytře provedeným trestným kopem vyrovnal a ve druhém poločase po brejku se dostalo do vedení. Domácí dohrávali o deseti a rozhodčí Treml upřel béčku po jasné ruce penaltu. Těsně před koncem se domácím podařilo srovnat, ale utkání by více slušela dvojka. 

 

Turnaj v Martinicích:

 

SK Studenec – Zálesní Lhota 5:0 J.Tauchman a Stibor 2,  O.Tauchman

                     - Podolí Praha 0:1

                     - Martinice 4:0 Kupec 3, J.Tauchman

 

O druhém místě na turnaji rozhodla vydařená střela hráčů Podolí Praha ve druhém zápase a neúčast Martina Kupce, který se stačil vrátit až na poslední zápas z dovolené a přesto se stal nejlepším střelcem turnaje.

 

Béčko Studence skončilo pod hlavičkou Zálesní Lhoty na 3.místě, když prohrálo s Podolím Praha 0:3 a porazilo Martinice 1:0.

 

SK Studenec – FC Junior Praha 1:1 (1:0)

Branka: Martin Kupec

 

Přípravné utkání žáků s mladšími žáky Junioru Praha.

 

 

 

Sobota 9.srpna Jablonec n .J. - Studenec   4:0  (1:0)

 

 

Branky: Šikola 2, Pěnička, Erlebach

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel (Kuřík), Česánek, Korotvička (Brož) - Jodas, Letkovský, Kočárek (Salátek), Stránský – Metelka, Hermon

Rozhodčí: Dytrt, Urbánek, Soukup 

Žluté karty:  1:3   Červená karta: 0:0

Diváci: 200

 

V okresním derby chtělo mužstvo zapomenout na špatné výsledky na hřišti svého soupeře v minulých ročnících (vždy po 4 inkasovaných gólech), ale výsledek byl nakonec ještě horší, neboť oproti tradiční čtyřce na naší straně svítila nula na straně domácích.

Vývoj zápasu ovlivnil laciný gól v 5.minutě, kdy Hančilův výkop usměrnil Pěnička podél zbytečně vybíhajícího Tuže. Po této brance se koncepce hry na deset minut zcela rozpadlo a domácí měli tři další tutovky, dvě skončily vedle, jednu perfektně vyrazil Tuž. Až od poloviny prvního poločasu se hra trochu vyrovnala a po centru Letkovského měl nejblíže k brance Hermon. To už pro obnovené zranění kolena musel odstoupit Korotvička (poslední zápas předtím odehrál 19.října 2002), navíc po nešetrném zákroku domácího útočníka musel střídat i Nedomlel.

Domácí ve druhém poločase předvedli jednoduchý a hlavně účelný fotbal, který platil především na naše krajní obránce a nakonec rozhodli o jasném a zaslouženém vítězství (i když pomezní rozhodčí Soukup pustil čtvrtý gól z dvoumetrového ofsajdu). Naši hráči si vypracovali jedinou šanci zásluhou Stránského, ale i ta skončila bez úspěchu.

 

 

SK Studenec B – FC Víchová B 3:1 (1:0)

Branky: Marek Salátek 2, Dušan Albrecht – Bělonožník

Sestava: P.Vancl – Gábor, Salátek, Šembera, P.Bartoň – M.Puš, Exner, Albrecht – V.Vancl, R.Puš, Mejvald  (střídali Brož, Klazar, Stránský)

 

Béčko mělo po celý zápas výraznou převahu, ale nakonec si zajistilo vítězství až dvěma góly v nastaveném čase. Řídil Treml z Roztok.  

 

 

Příprava na novou sezónu

 

Vedení a kádry mužstev:

 

Trenérem áčka byl jmenován Pavel Lipták, jeho aistentem Pavel Čížek a vedoucím mužstva Svatopluk Čech. Trenérská dvojice povede společné tréninky áčka a béčka, vedoucím béčka je Petr Košťál a trenérská dvojice k jednotlivým zápasem je tvořena Petrem Vanclem a Romanem Pušem. Dorost převzali Petr Pavlata a Jiří Povr, áčko žáků Vladimír Letkovský  Petr Vancl, béčko žáků Antonín Pacholík, Jan Krejčí a Michal Hofman, áčko a béčko minižáků Vítek Kuřík, Radek Mejvald a Jiří Čivrný.

 

Během léta došlo celkem ke 22 změnám v hráčských kádrech:

 

Odchody:

 

Hostování:

Marian Marek HSK Benecko do 30.6.2004

Jiří Ulvr Sokol Horní Branná do 31.12.2003

Josef Tichý Sokol Zálesní Lhota do 30.6.2004

Jan Albrecht Sokol Zálesní Lhota do 30.6.2004

Jiří Tvrdý Sokol Zálesní Lhota do 30.6.2004

Milan Dyntar Sokol Zálesní Lhota do 30.6.2004

 

Ukončené hostování:

Jiří Urbanec HSK Benecko 30.6.2002

David Lukeš SK Jilemnice 30.6.2002

 

Příchody:

 

Přestupy:

Martin Urban Sokol Dolní Kalná

Vlastimil Metelka Sokol Martinice

Martin Šimek AFK Velká Úpa

 

Hostování:

David Tuž SK Jilemnice 30.6.2004

Milan Honců SK Jilemnice 31.12.2003

Marek Salátek Sokol Kruh 30.6.2004

Roman Česánek FC Vrchlabí 31.12.2003

Lukáš Stránský FC Vrchlabí 31.12.2003

 

Ukončené hostování:

Vlastimil Gottvald Sokol Zálesní Lhota

Vlastimil Horáček Sokol Zálesní Lhota

Petr Košťál Sokol Zálesní Lhota

Martin Štěpánek Sokol Zálesní Lhota

Jan Štorm HSK Benecko

 

Přehled přestupů a hostování podzim 2003 (mládež)

 

Příchody:

 

Hostování:

 

Marek Čivrný Sokol Martinice 30.6.2004

 

Přípravné zápasy:

 

Dospělí:

 

Turnaj Kruh

Mříčná 3:0 Šedivý, Jodas, Urban 

Bělá 0:0

Radčice 1:0 Urban

Libštát 0:2

Dolní Kalná 2:5 Jodas, Salátek

Miletín 3:3 Urban, Jodas, Kuřík

Jilemnice 5:4 Urban 3, Stránský, Salátek

 

Dorost:

 

Dolní Branná 2:5 Kudrnáč, Synek

Jablonec nad Jizerou 1:3 Pešek

 

Žáci:

FK Mladá Boleslav (přípravka) 9:1 J.Povr 5, Marek Čivrný 4, J.Pacholík

2:3 J.Povr 2

FK Pěnčín 3:5 J.Povr 2, J.Pacholík

Sokol Mnichovo Hradiště 6:0 J.Povr 2, Šír, J.Vérteši, O.Tauchman, Bartoňová

   (ženy)