Sobota 24.8.2002 Jablonec – Studenec 4:1

 

Branka:  Kočárek

Sestava: Tuž – Korotvička, M.Kuřík,Gábor, Ulvr - Jodas                                                             Lukeš, Šedivý, P.Bartoň – Metelka,Kočárek

Rozhodčí: Miler – Tykva, Janovský, delegát Šlechta 

Žluté karty: 0:3   Červené karty: 0:2

 

K okresnímu derby odjíždělo torzo mužstva, na kterém se podepsaly dovolené a zranění hráčů, a tak museli nastoupit hráči z béčka. Domácím se brzy podařilo vstřelit uklidňující gól z trestného kopu a v úvodním náporu své vedení ještě zvýšili. Po snížením Kočárkem z trestného kopu se hra na chvíli vyrovnala, ale v 35.minutě přišel rozhodující moment zápasu, pronikajícího hráče domácích postupně faulovali M.Kuřík a Korotvička, následovala penalta, druhá žlutá pro M.Kuříka a další žlutá pro Korotvičku. Do poločasu domácí ještě zvýšili na 4:1. Po změně stran byl za zbytečný faul vyloučen Lukeš a mužstvo se soustředilo na bránění a podařilo se jim neinkasovat další gól, a to i zásluhou dobrých zákroků Davida Tuže.

 

SK Studenec B – SK Mírová B       1:2     (1:0)

Branka: Aleš Jodas

Sestava: P.Vancl - Klazar,   Exner, Gábor,  J.Bartoň  – V.Vancl  (Hrubý) R.Puš, Jodas, P.Bartoň – Metelka, V.Korotvička

Rozhodčí: Mašek

 

Béčko nevyhrálo ani ve třetím zápase, i když proti němu stál nejslabší soupeř, ale také již podruhé rozhodčí Mašek (naprosto ignoroval signalizaci domácích pomezních rozhodčích). Přesto si však hráči především v prvním poločase vypracovali dostatek příležitosti ke vstřelení další branky. Ve druhém poločase byl vyloučen po druhé žluté kartě hostující Bým, ale hostům se v oslabení po hrubkách v obraně podařilo otočit skore. Ani drtivý závěrečný tlak se sérii rohů vyrovnávací gól nepřinesl.

 

Jivan Bělá – SK Studenec               0:2    (0:1)

Branky: Tomáš Synek 2 (obě z penalty)

 

V premiéře dorostu se konalo one man show rozhodčího laika Mariana Marka  (jinak vedoucího SK Studenec), který napískal proti domácím tři penalty (tu třetí Chrtek neproměnil). Opět přínos komise rozhodčích ke zvýšení respektu mladých hráčů vůči rozhodčím.

 

Vítězství žáků v Libštátě

 

Žáci v okleštěné sestavě se dvěma minižáky ve sestavě (J.Povr,  L.Vancl) vyhráli turnaj v Libštátě, kam zajíždějí tuto sobotu k mistrovské premiéře. Turnaj byl úspěšným trenérským debutem Petra Vancla.

 

Výsledky:

 

Libštát              1:0       (J.Tauchman)

Horka               1:0       (J.Tauchman)

Mříčná              6:1       (Buchar2,Chrtek,P.Bartoň, J.Tauchman,J.Povr)

Košťálov                       2:0       (Buchar, J.Tauchman)

 

Kuba Tauchman byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje.

 

 

 

            Neděle 18.8.2002 Studenec – Doubí 1:3

 

Branky: Ulvr – Zákoutský, Jiskra, Kahl

Sestava: Tuž – Korotvička, Nedomlel,  Exner   (55.Lukeš),  Šedivý         -Jodas                                                            (15.D.Albrecht), Kočárek, Mejvald – Ulvr, Metelka

Rozhodčí: Bohatý – Doležal, Kovařík, delegát Tomášek 

Žluté karty: 1:1

Diváci: 250

 

V úvodní patnáctiminutovce měli domácí v nových dresech sponzora Plasteko Otakar Materna více ze hry a nejblíže k brance byli   po průniku Jodase. který však záhy musel střídat  a změny v záložní řadě  vedly k vyrovnání hry. Ve 26.minutě se dostal k míči po chybě v rozehrávce Zákoutský a bez váhání vystřelil a přesně trefil horní roh branky domácích. Ti vyrovnali v 37.minutě Ulvrem, který hlavičkoval do prázdné branky po rozehraném trestném kopu.

Druhý poločas začal pro hosty šťastně, nejprve ve 48.minutě neudržel Tuž dalekonosnou střelu Jiskry z trestného kopu a míč mu vypadl za brankovou čáru a o pět minut později podcenil lehký balon a Kahl hlavičkoval do opuštěné branky. Po desetiminutové bezradnosti se ještě domácí vzchopili k závěrečnému náporu, ale ani šance Albrechta a Ulvra zkorigování nepřinesly. Zbytečné chyby tak stály domácí všechny body.

 

Sokol Nová Ves B - SK Studenec B       1:1     (0:0)

Branka: Vašek Vancl

Sestava: P.Vancl - Čech – Klazar,   Šembera, Gábor,  Buďárek (J.Bartoň)  – V.Vancl  (V. Tauchman) P.Bartoň (Hrubý), Brož – R.Puš, V.Korotvička

Rozhodčí: Mašek

 

Na hřišti rezervy nováčka krajské soutěže sehrálo béčko solidní zápas s rozporným závěrem. V prvním poločase mělo rozhodně blíže ke vstřelení branky, střely Romana Puše a Sváti Čecha však skončily na břevně  branky domácích. Ti do druhého poločasu posílili sestavu, ale vedení se ujali až deset minut před koncem darovanou penaltou, po níž byl za komentáře vyloučen do té doby s přehledem hrající Sváťa Čech. Roman Puš však stihl o pět minut později vyrovnat a rozhodčí Mašek (nejslabší osoba na hřišti) ještě vyloučil za faul  (řádně přihraný) na pronikajícího hráče Luboše Brože.

 

SK Jilemnice – SK Studenec  12:1     (4:0)

Branka: Luboš Brož

 

Debakl oslabeného a bez koncepce hrajícího dorostu v posledním přípravném zápase.                

 

SK Studenec – Junior Praha  1:8  (1:3,0:1.0:4)

Branka: Jirka Povr

 

Závěrečné utkání pražské přípravky (ročník 1992) se studeneckými minižáky na velkém hřišti (hráli bez 6 hráčů) hraná na 3 třetiny po 30 minutách.

 

Oba domácí zápasy se hrály na vylepšeném trávníku, který byl podset sečkou na trávu, dosypán pískem a kompostem a celé léto zavlažován. I když se nemůže zatím vyrovnat ostatním trávníkům v okolí, přesto došlo oproti červnovému stavu k výraznému zlepšení.  Náklady na tuto úpravu (vodovodní přípojka, travní semeno, hnojivo, kompost, voda na zvlažování) se vyšplhaly k 50.000 Kč (na základě jednání obecního zastupitelstva 10.000 Kč na vodovodní přípojku přispěje Obec Studenec)

          Sobota 10.8.2002 Desná – Studenec 0:0

 

Sestava: Tuž – Korotvička,  Nedomlel, Šembera (50.Lukeš), Šedivý       - Jodas (55.D.Albrecht), Kočárek (85.Brož), Mejvald – Ulvr, Metelka

Rozhodčí: Rejmon – Černogurský, Prokopová, delegát Mazánek 

Žluté karty: 1:1

 

           K premiéře v Libereckém kraji zajížděli hráči SK Studenec na kvalitní trávník do Desné  stále bez tvůrce hry Marka Salátka, který si doléčuje své zranění. Domácí měli po celý zápas více ze hry a vypracovali si i více brankových příležitostí. Hosté hrozili z rychlých brejků a po jednom z nich byl blízko k změně skore v 37.minutě Metelka, ale svou příležitost promarnil. Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, hosty dvakrát podržel vynikajícími zákroky David Tuž a v 85.minutě zabránila změně skore tyč jeho branky. A tak utkání skončilo bez branek, což je vzhledem k vývoji zápasu úspěchem hostů. 

 

SK Studenec B – TJ Košťálov B       1:2     (0:1)

Branka: Vašek Vancl

Sestava: Čech – P.Bartoň, Šembera, Gábor, Exner – V.Vancl (J.Bartoň), Hermon, Klazar, Brož – R.Puš, V.Korotvička

Rozhodčí: Kalous

 

Béčko na hřišti v Zálesní Lhotě sehrálo vyrovnaný zápas, ale o výsledku rozhodly dvě hrubky v obraně, které hosté potrestali. K vyrovnání bylo blízko především po hlavičce Klazara do tyče a bombě Exnera do břevna. Do příštích zápasů je třeba vyřešit sestavu obrany, která hrála v tomto složení poprvé.   

                                Před novou sezónou

           Každé fotbalové léto je věnováno změnám hráčských kádrů a přípravě na nastávající sezónu. Nejinak tomu bylo i v SK Studenec.

           Z kádru áčka se vrátili do Víchové Petr a Zbyněk Hartigovi a Pavel Čížek do Jilemnice, s pravidelnou  hráčskou kariérou skončili Leoš Zahradník, Dušan Plecháč a Petr Vancl, kteří příslíbili výpomoc béčku v případě zranění v kádru. Hostování v našem klubu bylo o rok  prodlouženo Davidu Tužovi a Davidu Lukešovi z Jilemnice, Vlastovi Metelkovi z Jilemnice a Marku Salátkovi z Kruhu. Na přestup přišel do SK Studenec jeho bývalý odchovanec Radek Mejvald z Martinic, nově byl zaregistrován Míra Šembera.

           Mužstvo dorostu posílil Petr Pavlata, který přestoupil z Jilemnice, mezi minižáky přibyl Marek Čivrný z Martinic. Nově registrovanými žáky jsou Martin Bruna a Lukáš Palivoda.

           Příprava mužstev byla zkomplikována generální údržbou hrací plochy ve Studenci (podsetí trávníku s celodenním zavlažováním z nově zřízené vodovodní přípojky, na jejichž instalaci přispěl OÚ Studenec), a tak muži i dorostenci se připravovali v Zálesní Lhotě pod vedením Martina Nedomlela a Jirky Ulvra. Áčko v přípravě porazilo Víchovou 3:1 (Jodas, Kočárek, Ulvr), prohrálo v Robousích 2:3 (Jodas, Metelka) a remizovalo v Železnici 1:1 (Metelka). Béčko prohrálo v Popovicích s jičínským béčkem 1:3 (Hermon) a dorost  pod vedením Jana Krůfy a Mariana Marka porazil Kruh 5:3. Družstvo dorostu by měli posílit ještě tři hráči z Roztok, kde pro tuto sezónu dorost nemají. Žáky čeká přípravný turnaj v Libštátě a minižáci by měli sehrát odvetné střetnutí s celkem Junior Praha.

           Svůj zápas v Zálesní Lhotě sehráli rovněž internacionálové, kteří hostili svého tradičního soupeře ze SRN BW Zorbau a v úmorném vedru zvítězili 2:1 brankami  Zahradníka a Kočárka. K odvetě se studenečtí „staří pání“ chystají v druhé polovině září (21. – 22.9.2002).   

                         7.ročník Studeneckého poháru

 

 

                       Poslední červencový víkend proběhl na umělém povrchu sportovního areálu v Penzionu Trautenberk již 7.ročník Studeneckého poháru firemních a zájmových mužstev v malé kopané. Pod záštitou Obce Studenec a ATJSK jej pořádali SK Studenec, Penzion Trautenberg a AutoJunek Studenec.

                       Těsně před zahájením turnaje se omluvil loňský vítěz Žíža tým (vrchlabští hokejisté), a tak ve dvou skupinách bojovalo o postup do semifinále 8 mužstev.

 

                       Semifinále:      Trautenberk – Plasteko                     3:1

                                               UFO Ostrava – Nissan                       2:0

                       O 3.místo:      Nissan – Plasteko                              2:0

                       Finále:             UFO Ostrava – Trautenberk             3:1

                      

                       Již počtvrté v turnaji zvítězili hráči UFO Ostrava, jehož základ tvoří futsalisté Sokola Poruba. Mužstvo hostitele mělo ve svém středu posily z Jičína i Jablonce nad Nisou,  ale o výsledku finále rozhodl disciplinovanější výkon ostravských futsalistů.

 

                       Další pořadí:   5. Sauny Dyntar Jičín

                                               6. dorost SK Studenec

                                               7. Dynamo Kyjev B

                                               8. Orel Studenec

 

 

 

      5.7.2002 Rozlosování Krajské soutěže LKFS

 

 

           Dne 5.7.2002 se konal v Liberci aktiv oddílů hrajících soutěže Libereckého kraje.  Zastupoval nás zde vedoucí áčka Jiří Nedomlel, který přivezl toto rozlosování:

 

 Sobota 10.8. 17.00   Desná – Studenec                 odjezd A 15.00

Neděle 18.8. 17.00     Studenec – Doubí

Sobota 24.8. 17.00    Jablonec Jiz. – Studenec       odjezd A 15.45

Neděle 1.9. 17.00       Studenec – Držkov

Neděle 8.9. 17.00       Nová Ves – Studenec

Neděle 15.9. 17.00     Studenec – Turnov

Sobota 21.9. 16.00    Železný Brod – Studenec      odjezd A 14.30

Neděle 29.9. 15.00     Studenec – Elitex Jablonec B

Sobota 5.10. 15.00    Plavy – Studenec                   odjezd A 13.00

Neděle 13.10. 15.00   Studenec – Velké Hamry

Sobota 19.10. 15.00  Horní Branná – Studenec

Neděle 27.10. 14.00   Studenec – Lučany

Sobota 2.11. 10.30    Ruprechtice – Studenec        odjezd A 8.00