Sobota  19.června 2004 – Plavy – Studenec   1:1

 

Branky: Harik – Salátek z penalty

Sestava: Vancl  - J.Šedivý, Salátek, Kuřík , Chrtek (65. V.Korotvička) – Brož, Hermon, M.Šedivý, Albrecht – Urban (80. Nedomlel), Metelka (88. Kampov)

Rozhodčí:  Marek, Král, Spányik – delegát Jégr

Žluté karty: 1:3   

Diváci: 100

 

Až poslední kolo rozhodlo mezi Studencem, Držkovem a Doubím ze skupiny Východ a Chrastavou, Jindřichovicemi a Brništěm ze skupiny Západ o sestupujících do okresních přeborů. Do existenčního souboje postavil trenér debutujícího šestnáctiletého Chrtka, který jednak podal výborný výkon a navíc umožnil posunutí Brože do středové řady. A právě Brož již v 6.minutě pronikl do vápna, byl sražen a Salátek z penalty zajistil vedení. Další jeho branku rozhodčí Marek pro faul na brankáře neuznal. Studenecká aktivita pokračovala i v úvodu druhého poločasu, ale závěrečná dvacetiminutovka patřila domácím, především zásluhou lepší fyzické kondice. Vyrovnat se jim podařilo až pět minut před koncem hlavičkou Harika. Jejich závěrečný nápor vyšel naprázdno a naopak Metelka po samostatném úniku mohl vrátit vítězství Studenci. Cenný bod zajistil při porážce Držkova v Turnově a vítězství Doubí v Horní Branné 12.místo a k sestupujícím Doksům ze skupiny Západ odsoudil Doubí a Držkov.  

V příští sezóně se tak posledním rokem tímto způsobem hraná I.A třídy přiblíží trochu ke Studenci, neboť k postupujícím Košťálovu z okresního přeboru Semilska přibyla i sestupující Jilemnice z oblastního přeboru. Dalším novým účastníkem bude vítěz okresního přeboru Jablonecka Desná.

 

SK Studenec B – Jiskra Vysoké  0:6      (0:2)   muži B

 

Nepovedené loučení béčka se sezónou v zápase, v němž hosté prakticky každý protiútok zakončili brankou, kdežto stálá územní převaha béčka byla až příliš platonická.

 

SK Studenec A – Spartak Rokytnice       3:4      (2:2)   finále OP žáků

Branky: Ondra Tauchman 2, Martin Kupec

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Klouček, Havlíček – Bartoň (J.Palivoda), Povr, Pacholík (Nýdrle), - O.Tauchman, Kupec, Hanzlík

 

Finálový zápas přinesl dramaticky a fotbalově kvalitní souboj dvou rozdílných mužstev. Rokytničtí nastoupili s celou jedenáctkou hráčů ročníku 1989, kdežto mezi našimi žáky hráli „páťáci“ Jirka Povr a Martin Havlíček (ročník 1992). Úvod patřil jednoznačně studeneckým, kteří se zásluhou dvou branek Ondry Tauchmana ujali vedení a navíc Martin Kupec spálil tutovku, po kličce na gólmana hostů netrefil prázdnou branku. Rokytnice ve druhé části prvního poločasu nejen vyrovnala hru, ale po hrubce Ládi Jarého v brance do poločasu i skore, smůlu měl těsně před poločasem Jirka Povr, jehož prudká střela skončila pouze na břevně. Hned v první minutě druhého poločase se Rokytnice ujala vedení a určila tak obraz druhého poločasu. V celém jeho průběhu naši žáci útočili a snažili se o vyrovnání, soupeř však podnikal nebezpečné brejky a po jednom z nich zvýšil své vedení na dvoubrankový rozdíl. Tři minuty před koncem vykřesal naději Martin Kupec, ale ani drtivý závěrečný nápor vyrovnání nepřinesl i zásluhou dvou vynikajících zásahů rokytnického brankáře, který vyrazil dvě přesné střely Martina Kupce.

Za výkon v zápase je třeba pochválit celé mužstvo, vyzvednout je třeba především výborný výkon Filipa Jezdinského na místě stopera a Martina Havlíčka a Martina Kupce, za první poločas i Ondru Tauchmana, kterému však v druhém poločase došly síly.

Žáci tak mají za sebou druhou úspěšnou sezónu, po zisku okresního titulu jim k jeho obhájení chyběl krůček. Navíc obměna kádru nebude tak výrazná jako v loňském roce, i když do dorostu přejde osa mužstva, brankář Láďa Jarý, stoper Filip Jezdinský a oba útočníci, kapitán a kanonýr mužstva Martin Kupec a Ondra Tauchman. Právo postupu do oblastní soutěže žáků jsme zatím nevyužili, neboť ještě není přesné stanoven systém mládežnických soutěží v okrese. Navíc je třeba dořešit i otázku vedoucího mužstva, který by pomohl trenérovi Vladimíru Letkovskému především na hřištích soupeře.

 

 

 

O Raráškův pohár

 

Minižáci se zúčastnili tradičního Raráškova poháru v Libštátě, kde obsadili 3.místo za vítězným domácím Libštátem a Horkami. Domácí mají teď bohatou základnu těch nejmladších do příštího ročníku přihlašují dva týmy, naopak studenečtí minižáci budou mít v mistrovských soutěžích pouze jeden celek, ti mladší budou hrát pouze přípravné zápasy. Sezónu minižáci zakončí tuto sobotu na velkém turnaji v Lázních Bělohrad.

 

Sokol Dolní Kalná – SK Studenec                       2:2       (0:0)   internacionálové

Branky: Vašek Vancl a Leoš Zahradník

 

Pozvánka na víkend:

Čtvrtek 24.června 2004 v 17.30: SK Studenec – Blau Weiss Zorbau (internacionálové na hřišti v Zálesní Lhotě)

Sobota 26.června 2004 od 9.00: turnaj mužů v Zálesní Lhotě

 

Sobota  12.června 2004 – Studenec – Turnov   1:2

 

Branky: Albrecht – Lochman, Procházka

Sestava: Tuž - J.Šedivý, Salátek, Kuřík , Brož – Jodas (30.Synek, 75. Kampov), Stránský, Metelka – Urban, Hermon

Turnov: Mlejnek – Buček, Koubek, Matějíček, Gábr – Vodrážka, Mendlík, Kratochvíl, Šimek – Lochman, Procházka

Rozhodčí:  Bohatý, Šmíd, Paulů  - delegát Tomášek

Žluté karty: 0:3    

Diváci: 100

 

V posledním zápase na domácím hřišti vyšel domácím herně především první poločas. V úvodu sice dvakrát zahrozil hosté, když nejprve netrefil branku z rychlého brejku Gábr a poté nedostal Procházka na střílený centr Vodrážky. Domácí měli více ze hry a nejblíže k brance měl Albrecht, který napálil míč odražený od tyče po střele Hermona přímo do brankáře Mlejnka. Ten zneškodnil i další šanci Metelky a všechny vysoké míče do vápna hostů. Druhý poločas vyšel ideálně domácím, Urbanův přesný centr proměnil Albrecht ve vedoucí gól. Hosté však po inkasovaném gólu přidali a během pěti minut otočili výsledek, nejprve po ideální přihrávce Procházky zakončil pohotově Lochman a poté sám Procházka využil nedorozumění v obraně domácích. Domácím ubývaly síly a k závěrečnému náporu se nadechli až v poslední pětiminutovce, z té však vytěžili pouze šanci Urbana, která skončila mimo branku.

 

SK Jilemnice – SK Studenec              1:1       (0:0)    dorost

Branky:  V.Korotvička

 

V zápase na hřišti okresního přeborníka podali dorostenci nejlepší jarní výkon a svého soupeře především ve druhém poločase přehráli, vypracovali si i několik dobrých příležitostí, ale využili pouze jedinou. Škoda nevydařeného vstupu do jara, v tabulce okresního přeboru skončí na 4.místě za trojicí SK Jilemnice, FK Turnov, FC Víchová.

 

SK Mírová  – SK Studenec A             1:8       (1:3)    žáci A

Branky: Jirka Povr 3, Martin Kupec  a Ondra Tauchman 2, Zdenda Hanzlík 

 

Žáci dovršili svou cestu okresním přeborem skupinou jih dalším výrazným vítězstvím, i když především v obranné fázi to trochu skřípalo.

 

Finále okresního přeboru minižáků

 

Oddíl SK Studenec byl pověřen OFS Semily uspořádáním finálového dvojzápasu minižáků, který se až na nerovný trávník a smolnou porážku studeneckých vydařil.

 

O 3.místo:

SK Studenec – Sokol Horka                          1:2       (1:0)

Branky: Čivrný – Šmíd, Borůvka

 

V zápase o 3.místo měli studenečtí minižáci v prvním poločase více ze hry, ale obrany obou mužstev pracovaly spolehlivě. Prosadil se pouze přesnou hlavičkou Marek Čivrný po rohu Matěje Kuříka. I úvod druhého poločasu patřil „domácím“, ale především Martin Klouček promarnil dvě dobré příležitosti. Horečtí postupně získavali převahu a v závěru otočili výsledek, nejprve svou typickou dorážkou Kuba Šmíd a v poslední minutě střelou ze střední vzdálenosti Libor Borůvka.

 

O 1.místo:

Jiskra Libštát – SK Jilemnice            1:4       (0:2)

Branky: Janata – Šolc 3, Zaplatílek

 

Ve finálovém střetnutí patřil první poločas zcela jednoznačně jilemnickým hráčům, měli více ze hry a lépe kombinovali. Z této herní převahy vytěžili v úvodní desetiminutovce dvougólové vedení zásluhou dvou přesných tref kapitána mužstva Vojty Šolce. V úvodu druhého poločasu ještě Vojta Šolc zvýšil, ale pak už aktivita přešla na kopačky libštatských, Vytvořil výrazný tlak, nastřelili dvakrát tyč, další šance nevyužili a podařilo se jim pouze Pavlou Janatou snížit. Jilemničtí možnosti zvratu již nepřipustili a Pavel Zaplatílek to pojistil dalším gólem.

 

Oba  zápasy řídil Mašek ze Semil, na čarách Letkovský a Marčík. Po zápase předal předseda OFS Semily všem mužstvům poháry a medaile za umístění v letošním ročníku.

 

Neděle  6.června 2004 – Studenec – Velké Hamry   3:2

 

Branky: Urban 2, Hermon – Kobr, Toman

Sestava: P.Vancl - J.Šedivý, Marčík, Kuřík , Brož – Jodas (15. Urban), Letkovský (35. Mejvald), Salátek (80. Kampov)  Albrecht – Stránský, Hermon

Rozhodčí:  Milner, Tykva, Král  - delegát Vosika 

Žluté karty: 3:3   Červené kraty: 1:0 (Marčík)

Diváci: 180

 

V dalším existenčním zápase řešily otázku záchrany pouze tři body. Mužstvo nastoupilo do zápasu odhodlaně, ale opět v úvodu zápasu inkasovalo po přesné hlavičce Kobra. Do poločasu byla hra zcela vyrovnaná, obě mužstva si vypracovala po jedné brankové šanci, ale obě střely skončily těsně mimo. V úvodu druhého poločasu si vybral slabší chvilku brankář Vancl, který pustil za svá záda střelu hamerského „Matušoviče“ Tomana.  Naštěstí vrátil domácí do hry přesnou střelou z vápna Hermon a domácí se nadechli k závěrečnému náporu,  který nezbrzdilo ani vyloučení Marčíka, který za cenu druhé žluté karty „hasil“ rychlý brejk hostů. Nejprve mířil Salátek pouze do tyče, ale  o zisku tří bodů nakonec rozhodl neúnavně bojující Urban, který nejprve přehodil vybíhajícího Průchu a pět minut před koncem dorazil odraženou střelu.  Ke stoprocentní jistotě stačí získat z posledních dvou zápasů jediný bod, ale dle některých informací o odhlášení některých mužstev z oblastních soutěží to nebude ani zapotřebí.

 

SK Studenec B – Sokol Martinice                  2:1       (1:0)    muži B

Branky:  Nedomlel, Zahradník – vlastní V.Vancl

Sestava: Tuž – V.Korotvička, Nedomlel, Zahradník, J.Bartoň  – M.Puš (T.Synek), V.Vancl, Exner, Hermon (Brož) - M.Chrtek (Mečíř), Kampov

Rozhodčí: Procházka

 

V derby se proti sobě postavila věkově odlišná mužstva, hosté s několika dorostenci v sestavě byli pohyblivější, ale k lepšímu výsledku jim chyběla nejen přesnost, ale i zkušenost. O výsledku rozhodly přesné hlavičky stoperů po rozích Vaška Vancla. Ten se postaral i o gól hostů, když změnil směr centru a zcela oklamal brankáře Tuže, který tentokrát neproměnil pokutový kop.

 

SK Studenec – Sokol Nová Ves                     4:1       (3:0)    dorost

Branky:  T.Synek 2, Kudrnáč a V.Korotvička

 

Se soupeřem, který dorostu uštědřil na podzim nepříjemnou porážku, si dorostenci poradili po nejlepším jarním výkonu v prvním poločase, kdy fyzicky zdatnějšího soupeře technicky přehráli a jejich vedení mohlo být ještě vyšší. Druhý poločas po změnách v sestavě přinesl naopak oboustranně neurovnanou hru.

 

TJ Košťálov - SK Studenec B                                     10:0     (6:0)    žáci B

 

SK Studenec B – Sokol Stružinec                  7:1       (2:1)    žáci A

Branka: Ondra Tauchman 4, Martin Kupec 2, Zdenda Hanzlík

 

Žáci si snadno poradili se štikou jara a dařilo se mimořádně Ondrovi Tauchmanovi, který po svém trestu odpočinul a na jeho hře to bylo znát. Dařilo se i Martinu Kupcovi, který úspěšně reprezentoval OFS Trutnov na turnaji ve Francii.

 

SK Studenec A - FK Sedmihorky             6:0      (5:0)  minižáci A

Branky: Eva Bartoňová 2, Martin Šimáček, Kuba Pacholík, Tomáš Stránský a Danda Mejvald

 

Minižáci v posledním zápase předvedli velice dobrý výkon a zásluhou přesných akcí v prvním poločase snadno zvítězili. Kanonýrka Eva Bartoňová si vedla úspěšně i v neděli na Mistrovství ČR přípravek dívek, kde nastřílela6 branek z 8 DFC Slavie Hradec Králové a výrazně tak přispěla k prvnímu místu v tomto turnaji (hraje zde společně s Danielou Mečířovou z Roztok)