Neděle 16.června 2002 SK Studenec – FK Volanov 4:1 (4:0)

 

Branky: Petr Hartig 2 (1 z penalty), Ulvr, Nedomlel – R.Nývlt

Rozhodčí: Horáček – Červinka, Tomášek

Žluté karty:  2:3   Diváci:  300

Sestavy:  Tuž – Šedivý, Nedomlel, M.Kuřík, Korotvička –     Jodas  (58.Lukeš), P.Hartig, Kočárek, Kuřík, Z.Hartig – Metelka (48. Mejvald),  Ulvr

Kolbe – Holý, Teichman,  Prokopec. Rada – Síč (80.Strasser), T.Nývlt, R.Nývlt, Pech  -Mehler, Ryšavý (68.Laštovička)

Za pěkného fotbalového počasí  vyšel v posledním zápase na Hradecku Studeneckým úvod zápasu a v 15.minutě otevřel skore zápasu přesnou střelou z trestného kopu Petr Hartig a čtyři minuty později zvýšil po jeho centru Ulvr hlavou na 2:0. Ve 30.minutě zbytečně fauloval Kolbe Metelku a Nedomlel z penalty přidal třetí gól. V poslední minutě zahrál ve vápně rukou Rada a druhou penaltu tentokrát proměnil Petr Hartig.

Druhý poločas patřil hostům, kteří byli výborně dirigováni kapitánem R.Nývltem a bouřlivě povzbuzování hráči béčka Volanova, které přijelo v průběhu druhého poločasu z nedaleké Dolní Kalné. Volanovským se však podařilo pouze snížit v 61.minutě R.Nývltem z trestného kopu.

A tak utkání skončilo ke spokojenosti domácích diváků jasným vítězstvím a uhájením 8.příčky tabulky.

SK Studenec B – TJ Košťálov     2:2    (1:2)

Branka: Roman Puš 2 (jedna z penalty)

Béčko nastoupilo v silně kombinované sestavě s 3 dorostenci v sestavě. Hostům vyšel úvod zápasu a ujali se vedení 2:0, které do poločasu snížil Roman Puš z penalty a v polovině 2.poločasu z trestného kopu vyrovnal. Hosté mohli strhnout vítězství na svou stranu, ale penaltu neproměnili. Zápas řídil rozhodčí Kalous , který udělil 11 karet, z toho 1 červenou hostům.

TJ Jivan Bělá – SK Studenec     2:1    (1:0)  dorost

Branka: Zdeněk Šimek

SK Studenec -  TJ Sokol Horní Branná    1:0   (1:0)  žáci

Branka:  Tomáš Chrtek

SK Studenec – TJ Vysoké nad Jizerou     2:0    (1:0)  minižáci

Branka: Martin Havlíček a Tomáš Stránský

SK Studenec – Junior Praha         4:5   (2:3)    minižáci přátelsky

Branky: Jirka Povr 2, Lukáš Vancl a Tomáš Stránský

SK Studenec B – TJ Sokol Zálesní Lhota     3:1    (1:0

 SK Studenec A – SK Studenec B    13:0   (7:0)

SK Studenec A – TJ Sokol Zálesní Lhota    11:0 (6:0)

Turnaj žáků v rámci Dětského dne v Zálesní Lhotě.

Neděle 9.června 2002 SK Studenec – Horní Branná 3:0 (0:0)

 

Branky: Martin Nedomlel, Marek Salátek, Petr Hartig

Rozhodčí: Kupka   Rakouš, Petřivý delegát Mráz

Žluté karty:  2:4   Diváci:  250

Sestavy:  P.Vancl – Šedivý, Nedomlel, Mečíř, Korotvička –     Jodas, P.Hartig, M.Kuřík, Salátek – Metelka (48. Z.Hartig),  Ulvr (86.Albrecht)

 Hrubý – Votoček, Lukeš, Pešina, Svoboda – Paulů, Jirsa, Zuzánek, Beneš – Hanuš, Hofman (61.Pilař)

Okresní derby se hrálo před slušnou návštěvou, ale diváci viděli v první dvacetiminutovce většinu hry ve středu hřiště bez ohrožení  brankářů obou mužstev. Příležitosti se zrodily vesměs po střelách hlavou, ve 23.minutě minul těsně v dobré pozice Pešina a v 26.minutě přesnou hlavičku Zuzánka vykopl z čáry Jodas. Hned z protiútoku skončila hlavička M.Kuřika na břevně.

Vedení si mohli hosté zajistit v 60.minuě po faulu na Jirsu, ale Hofman penaltu neproměnil a o minutu později se hlavou prosadil Nedomlel  po autu Korotvičky. V 65.minutě byl blízko vyrovnání Hanuš, ale jeho střela skončila těsně nad břevnem. V 75.minutě fauloval tvrdě právě Hanuš Jodase, ten oplácel a byl vyloučen. Přesilovka však hostům vůbec nevyšla. Otevřeli obranu a z rychlého protiútoku v 82.minutě zvýšil Salátek a skore uzavřel výstavní trefou z trestného kopu v 85.minutě P.Hartig.

FC Víchová – SK Studenec B     1:1    (1:0)

Branka: Roman Puš

Béčko vybojovalo cenný bod na hřišti Víchové. Domácí sice měli více než hodinu více ze hry, ale v závěru zápasu měli blíže k vítězství hráči béčka.

SK Studenec – Sokol Martinice  2:2    (1:0)   dorost

Branky: Vojta Korotvička 2

Dorostenci ztratili zbytečně body, neboť vedli 2:0, měli několik možností ke zvýšení náskoku, ale naopak v závěru dvakrát inkasovali.

HSK Benecko – SK Studenec   0:11   (0:3)   žáci

Branky: Honza Buchar 4, Martin Kupec 3, Tomáš Chrtek 2, Kuba Tauchman a Honza Synek

Žáci podali velice dobrý výkon a po pěkných kombinačních akcích (Kuba Tauchman si připsal 6 asistencí) vysoko zvítězili.

TJ Poniklá – SK Studenec    1:4    (0:1)   minižáci

Branky: Martin Havlíček 2, Jirka Šír a Jirka Povr

Důležité vítězství minižáků v boji o 2.místo.

Úterý 4.června 2002 Krajské finále McDonald Cup

Studenečtí minižáci se jako reprezentanti ZŠ Studenec probojovali do krajského finále McDonald cupu žáků 2. a 3.tříd. Hned v prvním zápase na umělé trávě v areálu ZŠ Liberec Barvířská je čekal nejsilnější soupeř a pozdější vítěz ZŠ Zásada. Oproti předchozím kolům (okrsek v Jilemnici o 5 hráčích, okres v Semilech o 6 hráčích) se hrálo na malém hřišti se 7 hráči, což příliš hernímu způsobu založeném na brejcích dvojice Povr Havlíček krajně nevyhovovalo.

První zápas skončil vítězstvím fyzicky zdatnější ZŠ Zásada nejtěsnějším poměrem 1:0. Ve druhém zápase minižáci výsledek otočili a stejným poměrem sil porazili ZŠ Ruprechtice brankou Tomáše Stránského.

V posledním zápase je čekala ZŠ Zákupy a mužstvo sehrálo nešťastný zápas, hned v úvodu inkasovalo a přes soustavný, v závěru až drtivý tlak nedokázalo vstřelit vyrovnávací branku, která by znamenalo 2.místo.

Jirka Povr byl vyhlášen nejlepším hráčem turnaje a statečně si vedla na hrotu úroku i Eva Bartoňová.

I tak samotný postup byl velkým úspěchem a odměnou byla návstěva McDonaldu (i když s trochou kartičkových problémů) a především Aquacentra Babylon, kde se všichni dosyta „vyřádili“.

Úterý 4.června 2002 Výbor SK Studenec

V Penzionu Trautenberk se sešel za účasti zástupce Zálesní Lhoty výbor SK Studenec, aby projednal některé zásadní věcí před novými soutěžemi. Po bouřlivé diskusi nakonec ohledně družstev mužů (konec hráčské kariéry oznámili Leoš Zahradník, Ladislav Klazar, Dušan Plecháč, Václav a Petr Vanclovi, Pavel Mečíř a Josef Jebavý, hostování končí Petru a Zbyňku Hartigovým a Davidu Lukešovi)  bylo přijato rozhodnutí přihlásit opět oba celky a dát prostor v béčku hráčům z hostování  (Petr Bartoň, Honza Štorm) a z dorostu.

Přihlášená družstva a realizační týmy:

Minižáci:   Vít Kuřík, Radek Mejvald, Jiří Povr

Žáci A:  Petr Vancl, Václav Vancl, Josef Šedivý

Žáci B (Zálesní Lhota): Antonín Pacholík, Petr Hofman

Dorost: Jan Krůfa, Petr Nosek, Marian Marek

Áčko: František Hladík, Martin Nedomlel, Jiří Nedomlel, Jiří Pešta, Pavel Čížek

Béčko: Svatopluk Čech, Dušan Albrecht, Martin Hrubý, Roman Puš

Sobota 1.6.2002 Mostek - Studenec A    5:0 (2:0)

Rozhodčí: Kolumpek – Špáta, Styblík

Sestava: Tuž (35.Čížek) – Šedivý, Salátek, M.Kuřík (60.Jebavý), Korotvička – Jodas, P.Hartig, Lukeš (35.Ulvr), Kočárek – Z.Hartig, Metelka

Bez zraněné stoperské dvojice Nedomlel, Mečíř vzala za své obranná taktika již při úvodním náporu domácích, kteří si při průnicích na hranicích ofsajdu ve 4. a 9.minutě zajistili  vedení. To uklidnilo jejich hru a dále předvedli několik pohledných akcí. Studenečtí vyrovnali hru až v průběhu poločasu, ale pro zranění museli odstoupit Tuž a Lukeš.

Určitá naděje na zvrat se objevila na počátku druhého poločasu, ale pokusy o překonání domácí obrany byly bezzubé. Po další brance v sítí hostů se  jen dohrávalo a o žalostné koncovce svědčí i další neproměněná penalta.  

SK Studenec B – Sokol Rovensko     1:2  (1:1)

Branka: Radek Mejvald

Ani v dalším zápase před solidní domácí návštěvou se nepodařilo béčku získat první jarní vítězství, přestože mu vyšel úvod zápasu. Zatlačili svého soupeře do obrany a ve 25.minutě Radek Mejvald dalekonosnou střelou ze 30 m otevřel skore. Hosté do poločasu vyrovnali Špínou a ve druhém poločasu po vstřelení branky Malým po skrumáži při rohovém kopu získali vedení, které do konce utkání udrželi.  

Sokol Nová Ves – SK Studenec   6:2  (4:2)   dorost

SK Studenec – Sokol Martinice  13:1  (8:1)   žáci

Branky: Martin Kupec a Tomáš Chrtek 4, Honza Buchar 2, Honza Synek, David Klázar a Tomáš Pešek

SK Studenec – Sokol Martinice   0:0    minižáci

Sokol Dolní Kalná – SK Studenec   0:6  (0:2)  příprava minižáků

Úterý  4.6.2002 Schůze SK Studenec Penzion Trautenberk 19.00