Sobota 31.května Velké Hamry - Studenec  3:1  (2:1)

 

Branky: Zelinka, Machalický, Kříž - Jodas

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Kočárek (Šembera), Mejvald – Jodas, Salátek, Hermon, Albrecht – Metelka, Gábor

Rozhodčí: Miklovič, Spányik, ing.Král    delegát Jégr

Žluté karty:  3:2  Červená karta: 0:0

Diváci: 50

 

Po domácí prohře Ruprechtic se Železným Brodem se domácí vrátili do hry o postup do krajského přeboru, a tak od torza studeneckých bez pěti hráčů základní sestavy se žádné zázraky nečekaly.

V úvodu prvního poločasu se po brejcích do slibných šancí dostali Metelka a Jodas, ale největší příležitost spálil po půlhodině hry domácí Zelinka. O výsledku rozhodla slabší chvíle brankáře Tuže v 39.minutě, kdy nejprve neudržel tečovaný míč a Zelinka snadno dorazil do prázdné branky a po rozehrání ze středového kruhu netakticky vyběhl proti již křižovanému Machalickému.

I začátek druhého poločasu byl poznamenán lacinou brankou Kříže. Vzápěti Jodas po pěkné akci snížil a do konce utkání byl další průběh zcela vyrovnané. Domácí spálili dvě vyložené šance, naopak dvě minuty před koncem neproměnil samostatný útok Šedivý.  

Pro záchranu je třeba v posledních třech zápasech (Horní Branná, Lučany, Ruprechtice) získat alespoň čtyři body a získat tak více bodů než FC Kamenice nebo TJ Doksy v krajské soutěži západ.

 

SK Studenec B – Sokol Nová Ves 2:2 (2:0)

Branky: Vojta Korotvička, Radek Mejvald

 

Béčko sehrálo velice dobrý první poločas, kdy svého soupeře s několika hráči áčka jasně přehrálo. Hosté však ve druhém poločase z brejků vyrovnali, ale rozhodující trumf mělo studenecké béčko v ruce, Luboš Brož však v poslední minutě poslal míč z penalty až k sokolovně. 

 

SK Studenec B – Sokol Horka 0:1 (0:0)

 

V tradičním derby za nádherného počasí a početné návštěvy se po dlouhé době radovali opět hosté, když jim to tentokráte hráči béčka hodně usnadnili. Horecký Jirásko mohl již v prvním poločase dostat hosty do vedení, ale penaltu neproměnil. Ve druhém poločase hráči béčka trestuhodně zahodili tři tutovky a hosté Pavlasem z brejku v poslední minutě rozhodli o nejtěsnějším výsledku. Řídil Treml.

 

SK Mírová - SK Studenec B 2:1 (1:1)

Branka: Roman Puš

 

V další středeční dohrávce byli domácí ve vyrovnaném zápase úspěšnější v koncovce a měli i více sil v samotném závěru, kdy béčko dohrávalo o deseti bez vyloučeného Petra Bartoně (faul) a možnosti střídání při úzkém kádru. Řídil Zboroň.

 

 

SK Jilemnice – SK Studenec 2:2 (1:1)   dorost

Branky: Petr Pavlata a Luboš Brož

Sestava: Havel – Jiran, Chrtek, Korotvička, Bartoň – Pešek, Brož, Synek – Pavlata, Kudrnáč, Hördler (Klázar, Štěpánek)

 

Po srdcervoucím dopise SK Jilemnice k minulému zápasu o etice ve sportu byl SK Studenec potrestán pořádkovou pokutou 300 Kč, ale pravděpodobně Jilemničtí tak poškozeni nebyli, neboť i druhé utkání skončilo nerozhodně a o štěstí mohou hovořit právě domácí, neboť dorostenci v závěru nastřelili tyč a břevno.

 

Sokol Dolní Kalná – SK Studenec 2:2 (2:0) internacionálové

Branky: Franta Hladík a Vláďa Junek

Sestava: Boura (Vydra) – T.Kuřík, Jebavý, Šembera, V.Kuřík – A.Pacholík, V.Vancl, R.Nosek – V.Junek, Hladík, Grund (střídali M.Kuřík, J.Kuřík, Pěnička, J.Junek)

 

V rámci přípravy na oslavy 80 let SK sehráli internacionálové vyrovnané utkání na pěkném trávníku v Dolní Kalné a měli blíž k vítězství, Jirkovi Pěničkovi však ve vstřelení branky zabránila tyč a břevno, za zmínku stojí i výborný výkon Jirky Grunda.

Při oslavách SK Studenec nastoupí dvě družstva internacionálů, hráči do 35 let budou hrát proti internacionálům ze Sokola Studenec v okrese Třebíč, hráči nad 45 let nastoupí proti výběru herců, fotbalistů a osobností AMFORA Praha. Je třeba, aby si hráči přišli zahrát v dalším zápase a aby si trochu oživili „vzpomínky“ na kulatý míč. Navíc je třeba počítat i s pomocí internacionálů při uspořádání celovíkendové akci na konci června (kontakt František Plecháč, Václav Vancl a  Vítek Kuřík)

 

Sokol Roztoky – SK Studenec 1:10  (0:4) žáci

Branky: Martin Kupec 4, Jirka Povr a Ondra Tauchman 2, Kuba Tauchman a Honza Synek

Sestava: M.Kuřík – J.Vérteši (Hanzlík), Nýdrle, T.Povr, Dohnal – Synek, J.Tauchman, Bartoň – J.Povr (P.Vérteši), Kupec, O.Tauchman

 

Žáci vysoko zvítězili v zápase s fyzicky zdatnějším soupeřem zásluhou výborné kombinační hry celé záložní řady, v níž vynikal přesnými přihrávkami především Kuba Tauchman. Žáci si tím definitivně zajistili postup do okresního finále, soupeř vzejde ze druhé skupiny, kde o prvenství bojují čtyři celky (Horní Branná, Víchová, Jablonec a Horka).

 

SK Studenec B – Sokol Mříčná 3:0 (0:0) žáci

Branky: Kuba Vérteši 2, Venda Korda

 

Hráči béčka potvrdili dobré jarní výsledky a v posledních dvou zápasech mají možnost vystoupat až do středu tabulky, což by po podzimním úvodu nikdo nečekal. Potěšující je i početný kádr a chuť pendlujících hráčů mezi áčkem a béčkem.

 

SK Studenec A – Sokol Stružinec 3:0 kontumačně 

 

O osudu utkání zatím rozhodla STK ve prospěch našich žáků, neboť druhé mužstvo tabulky se nedostavilo. Navrhli jsme však náhradní termín na 14.června 2003, a tak o zápase, který již nemá žádný vliv na tabulku, rozhodne zájem hostů ze Stružince.

 

 

SK Studenec – Spartak Vrchlabí 5:1 (3:1)    minižáci

Branky: Tomáš Stránský, Eva Bartoňová, Danda Mejvald, Jirka Povr a Kuba Pacholík

 

V přátelském utkání minižáci jasně přehráli účastníka krajské soutěže Hradeckého kraje.

 

Sokol Horka – SK Studenec 1:4  (1:2) minižáci

Branky: Jirka Povr 2, Eva Bartoňová a Lukáš Vancl

 

V derby domácí dlouho drželi vyrovnaný výsledek, pečlivě hlídali Jirku Povra, ale nakonec v závěru se přece jenom studenečtí minižáci prosadili. 

 

 

Neděle 25.května Studenec - Plavy  2:1  (0:1)

 

Branky: Jodas, Salátek (penalta) - Makovec

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Mečíř, Exner – Jodas, Salátek, Letkovský (P.Bartoň), Pěnička (Mejvald) – Kočárek (Jebavý), Metelka

Rozhodčí: ing.Král, Tykva, Miklovič

Žluté karty:  1:1  Červená karta: 0:0

Diváci: 150

 

V prvním poločase svazovala domácí mužstvo v pozměněné sestavě nervozita a více ze hry měli hosté, kteří si vypracovali i brankové příležitosti, střela Pohořalého skončila na břevně a pokus kapitána Harika těsně nad brankou. Zaslouženého vedení se dočkali až v nastavení prvního poločasu, kdy pěknou kombinační akci zakončil Makovec.

Ve druhém poločase si domácí vynutili územní převahu a po 15 minutách po střele Mečíře do tyče vyrovnal Jodas. O deset minut později pronikl do vápna Kočárek, byl faulován  a z nařízené penalty se Salátek nemýlil. V závěru zápasu si obě mužstva vypracovala po jedné šanci, ale stav zápasu se již nezměnil. Velkou zásluhu na vítězství domácích má především neúnavný Jodas.

 

HSK Benecko - SK Studenec B 3:3 (1:3)

Branky: Jiří Urbanec, Roman Puš a Vítek Kuřík

 

Jivan Bělá - SK Studenec B 1:0 (0:0)

 

Béčko ve dvou zápasech na hřištích soupeřů zbytečně ztratilo body na Benecku, když v závěru mělo výhodu penalty. Naopak v Bělé byli domácí lepší, nastřelili dvakrát břevno a jednou tyč, ale branku vstřelili až pět minut před koncem (opět polovlastní gól z obráceného rohu).

 

 

SK Studenec – TJ Sokol Kruh 3:1 (0:1) dorost

Branky: Luboš Brož 2 a Michal Hördler – Mečíř

 

Dorostenci zlepšeným výkonem ve druhém poločase porazili soupeře (trénovaného kapitánem našeho áčka Markem Salátkem), který jim na podzim uštědřil první porážku.

 

SK Studenec B – SK Mírová 5:2 (2:1) žáci

Branky: Ondra Tauchman 3, Michal Kuřík 2

 

Za zmínku stojí vedle vítězství béčka i to, že branky obstarali vlastně brankáři (brankář áčka Michal Kuřík a jeho příležitostný náhradník, jinak přeškolený útočník Ondra Tauchman).

Utkání áčka žáků s Roztokami bylo na žádost soupeře přeloženo na úterý 27.5.2003.

 

SK Studenec – SK Jilemnice 5:0 (3:0) minižáci

Branky: Jirka Povr 3, Sváťa Čech, Radek Vydra

 

Minižáci podali především v úvodu velice kvalitní výkon a svého soupeře, s nímž na podzim 2:3 prohráli, zcela jasně přehráli a udržují si stále jarní bilanci bez ztráty bodu a skore 58:8. Mimořádně se dařilo Evě Bartoňové, která však svůj dobrý výkon nedokázala proměnit ve vstřelenou branku.

Navíc v týdnu obě družstva (do 3. a do 5.třídy) zvítězila v okrskovém kole McDonald cupu a postoupila do okresního kola do Semil (27.5.2003). Tomáš Stránský byl vyhlášen nejlepším hráčem mladší kategorie a Jirka Povr se stal s 8 brankami nejlepším střelcem turnaje.

 

Neděle 18.května Elitex B - Studenec   3:1  (1:1)

 

 

Branky: Koudelka, vlastní, Staněk - Metelka

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Čech (Hermon), Exner – Jodas, Salátek, Letkovský                       Albrecht – Kočárek (P.Bartoň), Metelka

Rozhodčí: Tykva, Král, Marek

Žluté karty:  3:1  Červená karta: 0:0

Diváci: 20

 

Úvod zápasu přinesl oboustranně opatrnou kopanou bez větších šancí na obou stranách. Změnu přinesl až 23.minuta, kdy tečovaná střela Metelky skončila za zády domácího brankáře Zounka. Touto minutou ale příznivý vývoj pro hosty skončil, ve 30.minutě musel odstoupit pro zranění Čech a při jeho ošetřování se rohový kop odrazil od Šedivého přes tečujícího Koudelku do branky.

I převážná část druhého poločasu měla stejný průběh až do 75.minuty, kdy rohový kop domácích „zavěsil“ Jodas do vlastní branky. Poté hosté hru zcela otevřeli a během 15 minut se domácí i hosté objevili ve dvou vyložených šancích (Metelka, Nedomlel, Koudelka, Staněk), skore se však změnilo až v 5.minutě nastavení, kdy volný Staněk hlavou pečetil vítězství domácích.

Marodka studeneckých tak neutěšeně narůstá (Korotvička, M.Kuřík, Ulvr, Čech, J.Bartoň), a tak v příštích zápasech opět musí zaskočit hráči béčka.

 

SK Studenec B – Jiskra Vysoké 4:2 (0:2)

Branky: Roman Puš 3 (1 z PK), Luboš Brož

 

Hostům vyšel úvod zápasu, ale v prodlouženém druhém poločase (první byl pro bouřku přerušen) zásluhou výborného výkonu střelců obou branek strhlo béčko vítězství na svou stranu. Rozhodčí Procházka.

 

SK Mírová - SK Studenec 1:5 (1:3) dorost

Branky: Filip Kudrnáč, Vojta Korotvička, Luboš Brož, David Klázar, Petr Pavlata

 

Přesvědčivé vítězství dorostu s premiérovou brankou Davida Klázara.

 

SK Studenec A – Sokol Nová Ves 8:0 (3:0) žáci

Branka: Jirka Povr 4, Martin Kupec 2, Honza Synek a Ondra Tauchman

 

Po úvodním trápení žáci opět vysoko zvítězili a zásluhou kapitána Kuby Tauchmana, který se vrátil po třítýdenní přestávce, předvedli i několik pěkných kombinačních akcí. K postupu do finále jim chybí jediný bod, což by ve zbývajících třech zápasech neměl být žádný problém.

 

TJ Libštát – SK Studenec B 1:0 (0:0) žáci

 

Zbytečná porážka béčka brankou z penalty, když nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance včetně doklepnutí míče do prázdné branky.

 

SK Studenec – TJ Libštát 4:0 (2:0) minižáci

Branky: Jirka Povr , Martin Havlíček, Eva Bartoňová a Jirka Šír

 

 

Sokol Horní Branná - SK Studenec 2:8 (1:3) minižáci

Branky: Jirka Povr 4, Martin Havlíček 2, Danda Mejvald a Ráďa Vydra

 

Jirka Povr nastřílel během týdne 9 mistrovských branek a připravil i první mistrovský gól Radku Vydrovi. Jarní bilance minižáků je zatím bez ztráty kytičky se skorem 53:8.

 

Neděle 11.května Studenec – Železný Brod   2:2  (0:1)

 

Branky: Salátek (pokutový kop), Jodas – Bím, Čížek

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Čech, Exner – Jodas (P.Bartoň),Salátek, Letkovský, Albrecht    Kočárek, Metelka

Rozhodčí: ing.Kříž, Kříž, Havelka - delegát Horáček

Žluté karty:  1:2  Červená karta: Linka

Diváci: 120

 

V zápase s jedním z nejbližších sousedů v tabulce rozhodlo o konečné remíze více fotbalového štěstí na kopačkách hostů. Úvod patřil domácím, ale výrazné příležitosti Jodase a Kočárka „vychytal“ gólman hostů Šverma, stejně jako dělovku Salátka z trestného kopu. V závěru úvodní půlhodiny prošel Bímův rohový kop až do branky domácích. Poté byl vyloučen hostující Linka a domácí tak dostali možnost hrát „přesilovku“. I úvod druhého poločasu patřil domácím, nejprve byl sražen Albrecht a z penalty se nemýlil Salátek a o pět minut později si do uličky naběhl Jodas a obrátil výsledek. Domácí kontrolovali hru až do 85.minuty,  kdy se dlouhý míč šťastně odrazil k volnému Čížkovi a ten stanovil konečný výsledek.

 

TJ Sokol Mříčná – SK Studenec B 1:3 (1:1)

Branky: Roman Puš 2 (1 z PK), Radek Mejvald

 

 

SK Studenec – SK Jilemnice 2:2 (1:1)

Branky: Tomáš Synek (pokutový kop), Luboš Brož – Nýdrle, Tonar

 

SK Studenec – TJ Košťálov 1:4 (1:3)

Branky: Luboš Brož – Stránský 2, Haupt, Houžvička

 

V zápase vedoucích mužstev tabulky podali dorostenci lepší výkon proti vedoucímu celku a především zásluhou bojovného výkonu měli i blíže k vítězství. Ve druhém zápase nastoupili s torzem mužstva a na svého soupeře jednoznačně herně nestačili. Ten řadu dalších brankových příležitostí ještě neproměnil.

 

TJ Košťálov – SK Studenec A 0:1 (0:0)

Branka: Martin Kupec

 

Povinné vítězství oslabeného celku žáků, které jim prakticky zajistilo vítězství ve skupině (bude-li respektováno rozhodnutí OFS o zápasu Studenec – Mříčná). Béčko žáků mělo volno.

 

SK Jilemnice B – SK Studenec 0:4 (0:2) minižáci

Branky: Jirka Šír a David Bartoň 2

 

Minižáci nastupovali k dalšímu zápasu výrazně oslabeni a byli nuceni odehrát zápas bez dvou výrazných opor (brankář Martin Klouček – zlomenina ruky ze zápasu v Rovensku a kanonýr Jirka Povr, chyběla i Eva Bartoňová, která si v době zápasu doběhla pro vítězství v Běhu vítězství).). Povinné body však náhradníci přivezli.

 

Sokol Jablonec - SK Studenec 2:8 (1:3) minižáci

Branky: Jirka Povr 4, Martin Havlíček 3, Marek Čivrný

 

Raritou tohoto utkání je především to, že ho minižáci museli odehrát na hřišti v Jablonci nad Jizerou, přestože tam odehráli i své podzimní utkání. Přitom zápas Benecko – Bělá byl zrušen právě proto, že byl i podruhé odehrán na hřišti Bělé. Inu, pravda je jenom jedna a tu má dle sdělení funkcionáře Jablonce OFS, a tak je to správné, tak to má být.

 

Neděle 4.května Turnov – Studenec   2:1  (0:1)

 

 

Branky: Šimek, Procházka - Ulvr

Sestava: Tuž – Bartoň (Albrecht), Kuřík, Čech, Exner (Bartoň) – Ulvr, Hermon, Salátek,                       Jodas – Kočárek, Metelka

Rozhodčí: Šecová, Mařík, Nádeník - delegát Vosika

Žluté karty:  1:3

Diváci: 100

 

Hostům v Turnově chyběly dvě opory zadních řad Nedomlel a Šedivý, a to možná výrazně ovlivnilo konečný výsledek. Úvod sice patřil domácím a hlavičku Šimka likvidoval na bankové čáře Jodas, ale v 11.minutě proměnil centr Kočárka ve vedoucí gól Ulvr a o chvíli poté bombu Salátka zázračně vyrazil domácí gólman Menclík. Do poločasu nebezpečí hrozilo především po hlavičkách Šimka, ale skore se již nezměnilo. Hned v úvodu promarnil dobrou příležitost Kočárek a na druhé straně využil skrumáže před brankou k vyrovnání Šimek. O dvacet minut později neuhlídal Bartoň Procházku (o generaci starší hráč mu unikl z půlky hřiště) a ten strhl vedení na stranu domácích. Hosté po zranění Ulvra (zlomenina zápěstí) dohrávali o deseti a po dvou tutovkách domácích nakonec mohli těsně před koncem Hermonem vyrovnat, ale jeho slibná příležitost skončila v náručí domácího brankáře.

Nelze nezmínit i vystupování čtveřice řídících zápas, která neustále dávala najevo (AR1), že toto utkání se hraje jen a jen kvůli nim a nikoliv kvůli hráčům a divákům.

 

SK Studenec B – Sokol Stará Paka 4:1 (0:0)

Branky: Roman Puš 3 (1 z penalty), Tomáš Hermon

 

Béčko udolalo svého soupeře v dohrávce z podzimu až v závěru zápasu, kdy hosté dohrávali o deseti po odstoupení zraněného hráče. Řídil Vodrážka.

 

SK Studenec B – Sokol Rovensko 2:2 (1:1)

Branky: Roman Puš a Láďa Klazar

 

Remíza po zbytečných chybách v obraně. Zápas řídil Procházka.

 

SK Studenec – FK Víchová nad Jizerou 2:2 (1:1)   dorost

Branky: Vojta Korotvička, Luboš Brož

 

Utkání dvou mužstev z čela tabulky okresního přeboru přineslo herně neukázněnou kopanou s množstvím chyb na obou stranách, hosté nevyužili v nastaveném čase výhodu pokutového kopu.

 

Sokol Rovensko - SK Studenec 0:4 (0:1)   dorost

Branky: Petr Pavlata 2, Honza Bartoň, Luboš Brož

 

SK Studenec A – SK Studenec B 8:1 (3:0) žáci

Branky: Jirka Povr a Honza Synek 2, Tomáš Povr, Ondra Tauchman, Petr Bartoň a Martin Kupec – Venda Korda

 

Sokol Rovensko – SK Studenec 2:3 (2:2) minižáci

Branky: Jirka Povr 2, Eva Bartoňová

 

O první porážce domácích rozhodla dvě minuty před koncem Eva Bartoňová. Při závěrečných penaltách se však zranil Martin Klouček, který bude v důležitých zápasech citelně chybět.

 

SK Studenec – Sokol Roztoky 6:1 (3:0) minižáci

Branky: Jirka Povr 4, Jirka Šír a Eva Bartoňová