Neděle  26.5.2002 Studenec A – Železnice    0:1 (0:1)

             Branka: J.Daniš              Diváci: 150

Rozhodčí: Zloch – Ježek, Fajfr (delegát Štěpánek)

Sestavy: : Studenec: Čech – Šedivý, Salátek, Nedomlel (31.Lukeš) , Korotvička – Jodas,  P.Hartig,  M.Kuřík, Z.Hartig  – Metelka (70.Jebavý), Ulvr

Po vytrvalém dešti se hrálo na dobrém terénu a studenečtí si vzhledem k vývoji hry připsali zcela zbytečnou porážku. V prvním poločase měli stálou územní převahu, ale proti dobře hrající obraně hostů si nevypracovali žádnou vážnější  brankovou příležitost. Naopak z rychlých protiútoků zlobili hosté, nejprve M.Daniš nepodařeným centrem trefil břevno a v 27.minutě se po samostatném úniku přesně trefil J.Daniš.

Druhý poločas byl marným dobýváním branky vynikajícího Čisteckého. Nejvíce se vyznamenal mezi 65. a 75.minutou, nejprve zneškodnil penaltu P.Hartigovi za ruku Rygla, poté reflexivně vyrazil bombu Z.Hartiga na břevno a nakonec zneškodnil i  ideální příležitost Jodasovi. Závěrečný tlak byl  již křečovitý, naopak střídající Valenta mohl rozhodnout, ale jeho koncovka byla nepřesná. Domácí svého soupeře přehráli, ale bez vstřelené branky se body získat nedají.

Sokol Bozkov -SK Studenec B    3:0    (0:0)

V prvním poločase bylo utkání vyrovnané, i když domácí nastřelili břevno. O osudu utkání rozhodly polovlastní góly v polovině druhého poločasu. Rozhodčí odpustil domácím penaltu za faul na Radka Mejvalda za stavu 1:0 pro domácí.

FC Víchová - SK Studenec    6:0   (3:0)   žáci

 Sestava: Kuřík – Dohnal,Povr,Buchar,Vérteši (Novák) – Klázar (Kupec), Synek (O.Tauchman) J.Tauchman, Bartoň (Nýdrle) – Chrtek, Pešek

V zápase o poslední naději na postup do finále zklamala většina hráčů nedostatkem odvahy jít do souboje s fyzicky vyspělými hráči domácích. To rozhodlo o výsledku zápasu, v němž přísnější měřítko snesou pouze Honza Buchar, Tomáš Pešek a Kuba Vérteši,

SK Studenec – TJ Sokol Horní Branná    2:3        (2:0)  minižáci

Branky: Jirka Povr a Eva Bartoňová   

Středa  22.5.2002 Studenec A – Červený Kostelec    0:3 (0:0)

Rozhodčí: Petřivý – Tomášek, Horáček      Diváci: 150

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Kočárek, Korotvička – M.Puš (81.Čížek), P.Hartig, Salátek, Z.Hartig – Ulvr (55. R.Puš), Metelka

Po loňské úspěšné cestě skončilo studenecké účinkování ve Východočeském poháru hned v úvodním zápase. Na tvrdém povrchu se však hrál otevřený fotbal s řadou pěkných akcí. V prvním poločase měli blíže ke vstřelení branky domácí, ale střely Salátka a Metelky hostující brankář s námahou vytlačil na roh. O výsledku rozhodla zbytečná chyba při zpětné rozehrávce, kterou s přehledem potrestal v 55.minutě Lehocký. O dvě minuty si tentýž hráč naběhl ideálně na rohový kop a o výsledku bylo rozhodnuto. Snaha domácích o zkorigování byla platonická, naopak hosté po rychlém protiútoku své vedení v 78.minutě Škodou ještě zvýšili. Utkání se však divákům muselo líbit a pro obě mužstva bylo vítaným zpestřením přípravy na další zápasy.

 

Studenečtí minižáci vítězi okresního kola MacDonaldcupu

V rámci sportovních soutěží škol postoupili nejmenší fotbalisté Školního sportovního klubu (až na Jakuba Šmída ze Sokola Horka všichni hráči SK Studenec) do okresního kola po vítězství v okrskovém kole v Jilemnici.

Na pěkné trávě v Semilech je čekali vítězové zbývajících okrsků (Turnov, Semily a Jilemnice hory). Po výborných výkonech porazili všechny své soupeře (ZŠ Jilemnice 4:1. ZŠ Přepeře 6:0 a ZŠ Semily 2:0) a vybojovali si postup do krajského kola do Liberce. Jirka Povr se stal se 7 brankami nejlepším střelcem a Martin Klouček nejlepším brankářem turnaje.

Blahopřejeme !

Sestava: Klouček – Pacholík, Šmíd, M.Kuřík – Povr, Havlíček – Šír (Bartoňová, Stránský, Vancl, Kulhánek)

 

Sobota  18.5.2002 Hostinné - Studenec A    3:1 (1:0)

Branka: Petr Hartig z penalty

Rozhodčí: Tláskal – Slezák, Triandafilu

Sestavy: : Studenec: Tuž – Ulvr, Salátek, Šedivý , Korotvička – Jodas,  P.Hartig,  Z.Hartig, Mejvald (46.Nedomlel)  – Jebavý (60.Lukeš), Metelka

Po třech výhrách odjíždělo mužstvo Studence i se značným oslabením k zápasu do Hostinného optimisticky, ale nejslabší jarní výkon na body pochopitelně nestačil. Hned v úvodu domácí využili neshody hlavního rozhodčího se svým asistentem, chopili se míče, vhodili aut, který gólman Tuž hrubě podcenil a domácí se dostali lacino do vedení. Snaha o obrat končila na nepřesných přihrávkách a špatném pohybu. V poločase odstoupil pro zranění Mejvald a musel nastoupit nedoléčený Nedomlel, po jehož chybě domácí své vedení pojistili. V závěru zápasu nejprve domácí z brejku skorovali potřetí, poté Petr Hartig z penalty snížil a další slibné příležitosti z trestných kopů zhatila konkurence dvou vyhlášených exekutorů P.Hartiga a Salátka. Vzhledem k předvedenému výkonu byla porážka zcela zasloužená a mrzí o to více, že prohráli i další sousedi v tabulce.

SK Jilemnice – SK Studenec                   3:2   (0:1)

Branky: P.Hartig z penalty a Mejvald

Přípravné utkání na hřišti mužstva I.A třídy.

SK Studenec B – Sokol Roztoky    2:2    (2:1)

Branky: Luboš Brož a Tomáš Hermon – Hnyk a Mikuš

Sestava: P.Vancl – Lukeš,Korotvička,Plecháč,Klazar – M.Puš,Brož,Albrecht, Jodas (55.Synek) – R.Ouš, Hermon

V zápase o poslední místo v tabulce béčko nastoupilo při rozsáhlé marodce pouze s 12 hráči, z toho se 3 dorostenci. Přesto se jim vydařil úvod zápasu a ujali se vedení pohotovou brankou Luboše Brože a vypracovali si další slibné příležitosti. Hosté vyrovnali po hrubce ve středu hřiště a od té doby byli aktivnější. Tomáš Hermon sice chytrou brankou do šatny zajistil vedení, ale druhý poločas patřil hostům, kteří po zásluze vyrovnali a celkově byli lepším mužstvem. Zápas velice dobře řídil Martínek z Rokytnice.

Sokol Horní Branná – SK Studenec        5:0   (1:0)   dorost

Zbytečně vysoká porážka dorostu při tradiční herní nekázni obrany (především při první brance) a neproměněných šancích včetně penalty (T.Synek).

TJ Jablonec SK Studenec    1:3   (0:1)   žáci

Branky: Tomáš Pešek 2, Honza Buchar

Sestava: Kuřík – Dohnal,Povr,Buchar,Vérteši (Jezdinský) – Synek (O.Tauchman), J.Tauchman, Bartoň (Nýdrle) – Chrtek, Pešek, Kupec (Klázar)

K dohrávce přijeli žáci jak mistři světa, ale chvílemi hráli jako učedníci. Se snaživým soupeřem si nedokázali poradit a jenom tradičně jistá hra obrany a šťastná hlavička Tomáše Peška určily výsledek prvního poločasu. Ve druhém poločase se hra mírně zlepšila, ale důvody ke spokojenosti nebyly.

SK Studenec – TJ Spartak Rokytnice    5:0   (3:0)   žáci

Branky: Tomáš Pešek a Tomáš Chrtek 2, Kuba Tauchman

Sestava: Kuřík – Dohnal,Povr,Buchar,Vérteši (Hanzlík) – Klázar (Kupec), Synek ,  J.Tauchman, Bartoň (Nýdrle) – Chrtek, Pešek (O.Tauchman)

Důrazný pohovor před zápasem a jednoznačná defenzivní taktika s napadajícími hroty přinesla efekt především proto, že všichni hráči byli ochotni běhat. O zápasu rozhodl důraz Tomáše Peška, který zajistil dvougólové vedení. Hosté pak ve snaze zvrátit vývoj utkání otevřeli hru a zbytečně chybovali při hře dozadu, což naši hráči ještě třikrát potrestali. Diváci mohli tak vidět jedno z nejkvalitnějších žákovských zápasů poslední doby zásluhou obou mužstev. A tak radost kalí jen zranění Tomáše Peška. Zápas řídil velmi objektivně rozhodčí Martínek.

SK Studenec – SK Jilemnice B    3:0      (0:0)  minižáci

Branky: Jirka Šír, Jirka Povr a Martin Havlíček

V zápase neuvěřitelného množství spálených šancí rozhodl o vítězství studeneckých až samotný závěr zápasu. Minižáci nastřelil šestkrát tyč nebo břevno a několikrát netrefili z vyložených pozic.

V úterý zajíždějí mladší minižáci (2. 3.ročník) na okresní kolo do Semil, když suverenně se skorem 13:0 a bez ztráty bodu vyhráli okrskové kolo v Jilemnici. Držme jim palce.

Diváky zveme na Pohár ČMFS Východočeské oblasti:

Středa 22.5.2002 SK Studenec – Červený Kostelec 17.00

Neděle 12.5.2002 Studenec A - Miletín   1:0 (0:0)

Branka: Petr Hartig

Rozhodčí: Schwarz – Zirncsák, Šmolka

Žluté karty: 2:4                Diváci:            240

Sestavy: : Studenec: Tuž – Šedivý,  Nedomlel (31.Salátek), Mečíř (80.Mejvald) , Korotvička – Jodas, M.Kuřík ,  P.Hartig,  Z.Hartig  – Ulvr  (60.Jebavý), Metelka

Zápas sousedů v tabulce přinesl sice pouze jedinou branku, ale pro diváky znamenal napínavou podívanou po celý průběh zápasu zásluhou obou mužstev, neboť se hrál důrazný útočný fotbal. Lépe začali hosté  a již ve 14.minutě měli výhodu pokutového kopu, ale střelu Urbana Tuž perfektně zlikvidoval, Domácí odpověděli samostatným průnikem Šedivého a především pěknou kombinační akcí v 28.minutě, kterou však Jodas nepřesně zakončil.

Druhý poločas patřil tradičně domácím, vypracovali si postupně několik brankových příležitostí, těsně vedle skončily hlavičky Mečíře a Kuříka a v 62.minutě další hlavička Kuříka skončila na břevně branky hostů. Branky v síti hostů se dočkali diváci až v 72.minutě, kdy se Petr Hartig přesně trefil do „šibenice“ z trestného kopu. Hosté se potom nadechli k závěrečnému náporu a po odchodu Mečíře pro zranění získali výškovou převahu a několikrát měli  blízko k vyrovnání, nejblíže v 83.minutě, kdy Machačka trefil tyč z trestného kopu a odražený balon nestačili ani Krátký, ani Karban vrátit do opuštěné branky.

Utkání tak skončilo nejtěsnějším vítězstvím studeneckých, i když na brankové příležitosti bylo zcela vyrovnané. Výborný výkon podal především Metelka.

Sokol Nová Ves A - SK Studenec B        6:0      (2:0)

Na hřišti vedoucího mužstva se neočekával žádný převratný výsledek, přesto však skore  zápasu mohlo být přijatelnější. V prvním poločase se domácí ujali vedení a poté rozhodčí Nesvadba nařídil pokutový kop proti domácím, ten však Milan Puš neproměnil. Druhým základem vysokého vítězství domácích bylo zranění Zahradníka, po jehož odchodu ze středu obrany nastříleli domácí chaoticky hrající obraně béčka další čtyři góly.

SK Studenec – SK Mírová       2:0   (1:0)  dorost

Branky: Honza Bartoň a Vojta Korotvička

Dorostenci stále bez distancovaného Gábora a zraněného brankáře Havla nastoupili s žákem Standou Kudrem v brance a ve vyrovnaném zápase se ujali vedení po zakončeném průniky Honzy Bartoně. Rozhodující gól vstřelil hokejově Vojta Korotvička, který využil toho, že hostující gólman šel pomoci při rohu v poslední minutě zápasu a při následném protiútoku se nestačil vrátit. Nedostavil se delegovaný rozhodčí Soukup, a tak utkání řídil s přehledem hostující vedoucí Šarbort.  

TJ Jiskra Vysoké - SK Studenec     0:3   (0:0)   žáci

Branky: Tomáš Chrtek 2, Kuba Tauchman

Jednoznačné vítězství nekompletního mužstva žáků po celé řadě neproměněných brankových příležitostí (především Ondra Tauchman).

SK Studenec – TJ Jablonec    8:0              (4:0)  minižáci

Branky: Jirka Povr a Matěj Kuřík 2, Míša Kulhánek, Jirka Šír, Martin Havlíček a Kuba                                Pacholík

TJ Rokytnice – SK Studenec    2:4         (0:2)  minižáci

Branky: Jirka Povr 3, Martin Havlíček

Další vítězné tažení minižáků. Za zmínku stojí především nádherný gól Jirky Povra ve druhém zápase v Rokytnici, kdy prošel celým hřištěm a nádherně tuto svou akci zakončil.

Neděle 5.5.2002 Lázně Bělohrad - Studenec A   0:2 (0:0)

     Branky: Petr Hartig a Aleš Jodas

Rozhodčí: Fikejz – Prokop, Gruber

Sestavy: : Studenec: Čech – Šedivý,  Nedomlel, Mečíř , Korotvička – Jodas, M.Kuřík ,  P.Hartig,  Z.Hartig  – Ulvr  (85.Jebavý), Salátek (55.Metelka)

K zápasu na hřišti horkého adepta na postup do hradecké I.A třídy nastoupili hosté již s uzdravenými Nedomlelem a Salátkem. Domácí si v prvním poločase vypracovali mírnou převahu, ale k ohrožení branky Čecha se dostali jen ze standartních situací, jejich zakončení však bylo nepřesné. V 60.minutě zahrával obdobnou situaci P. Hartig a jeho prudký centr prolétl mezi všemi hráči a skončil až v síti překvapeného gólmana domácích. Ti ještě více otevřeli obranu a umožnili tak brejky studeneckým. Po úniku Metelky v 85.minutě rozhodl o výsledku pohotovou střelou  Jodas.

Základem cenného vítězství byla spolehlivá hra obrany a velmi jistý výkon Čecha v brance, dařilo se i střídajícímu Metelkovi.

SK Studenec B – SK Jilemnice B            3:3      (1:0)

Branky: Mejvald, Klazar, Hermon – Tejchman, Bartoň, Lukeš

Sestava: P.Vancl – Buďárek, Zahradník, Plecháč, V.Kuřík – M.Puš, R.Puš, Albrecht, Klazar (60.Brož) – Hermon, Mejvald

Utkání se vzhledem k nezpůsobilému terénu ve Studenci hrálo v Zálesní Lhotě a béčko přišlo opět zbytečně o body. Hosté s řadou zkušených hráčů byli fotbalovější, ale více brankových příležitostí si vypracovali domácí. V prvním poločase nejprve Kavan zázračně vyrazil hlavičku Klazara, ale nestačil na prudký volej Mejvalda po centru Hermona. Na začátku 2.poločasu Hermon unikl Bartoňovi a Klazar zvýšil do prázdné branky. Hosté poté snížili, ale Hermon korunoval svůj výborný výkon zvýšením na 3:1. Poté byl při dalším úniku bez odezvy sražen  ve vápně a hosté v nastaveném čase 2 góly vyrovnali.

Zápas řídil Jebavý.

SK Studenec – TJ Poniklá    4:0   (2:0)   žáci

Branky: Tomáš Chrtek 3, Kuba Tauchman

Sestava: Kuřík – Dohnal,Povr,Buchar,Vérteši (Jezdinský) – Synek (Korda), J.Tauchman, Bartoň (Nýdrle) – Chrtek, Pešek (Klázar), Kupec (O.Tauchman)

Žáci hostům (tentokráte bez dorostenců a rozhodčího Podzimka) oplatili i s úroky podzimní porážku a utkání bylo vlastně soubojem domácích s vynikajícím brankářem hostů Jiroušem. Poprvé po operaci nastoupil Tomáš Chrtek a jeho důraz rozhodl o výsledku. Několika dalším pohledným akcím právě důraz v koncovce chyběl.

FC Víchová - SK Studenec       2:1   (1:0)  dorost

Branka: Tomáš Synek

Dorostenci bez distancovaného Gábora a zraněného brankáře Havla podali snaživý výkon a o jejich porážce rozhodly laciné góly (vlastní Honzy Bartoně a druhý po zbytečném rohu).

TJ Vysoké – SK Studenec    1:4  (1:2)  minižáci

Branky: Jirka Šír, Eva Bartoňová, Jirka Povr a Martin Havlíček

V zápase si zahrál celý početný kádr a střídající hráči včetně předškoláka Dandy Mejvalda byli blízko k premiovému mistrovskému gólu, ale nakonec se prosadili pouze osvědčení střelci.

 

Čtvrtek 9.5.2002 v 17.30   SK Studenec A – FC Radeberg (SRN)

Ohlášení hosté přijeli nekompletní a navíc slavili Den mužů, takže si v Zálesní Lhotě nakonec změřili síly hráči kompletního kádru áčka i béčka. Zápas modrých a žlutých skončil smírně 3:3 (Metelka, P.Hartig,Ulvr – Šedivý, Brož, Z.Hatig), na penalty byli úspěšnější modří.

Středa  1.5.2002 Martinice – Studenec B   1:0 (0:0)

Sestava: P.Vancl – Buďárek, Korotvička, Plecháč (46.P.Hartig), Klazar – M.Puš, R.Puš, Lukeš    (72.Brož), Jodas – Mejvald, Metelka

Souboj o poslední místo v tabulce neměl obdobně jako zápas o titul v Gambrinus lize za režiséra Hitchkocka, ale někoho úplně jiného (údajně někde od Jablonce nad Nisou). Zápas se odehrával většinou ve středu hřiště a jedinou vyloženou šanci domácích nadvakrát zlikvidoval Petr Vancl. Ve druhém poločase naplnil scénař odpískáním pokutového kopu hlavní rozhodčí Diringer a poté po zranění Davida Lukeše, kdy se čekalo deset minut na nosítka a znovuzahájení hry, ukončil zápas prakticky bez jakéhokoliv nastavení.

Je s podivem, že předseda komise rozhodčích Maťátko (jinak pomezní , vlastně druhý asistent, v tomto zápase) nenašel v semilském okrese rozhodčího, který by dokázal tento zápas odřídit, asi tím vyjádřil svoje  mínění o kvalitě svých svěřenců. Stejně jako autor komentáře v Deníku Pojizeří správně odhadl, že i mezi diváky jsou inteligentní lidé, kteří ihned poznali, co o tomto zápase rozhoduje.

Malý komentář

Tento zápas mě definitivně přesvědčil o tom, čemu jsem se zdráhal občas uvěřit. Ve své sportovní kariéře jsem závodně lyžoval, hrál volejbal i basket, absolvoval spoustu závodů v atletickém dresu AC Turnov a nyní si léčím nervy mezi orientačními běžci. Zcela jednoznačně na základě svých zkušeností mohu potvrdit, ze současný fotbal je nejšpinavějším sportem, jaký znám. Na mysli mně vytanou Husova slova: Chceš pokřtít, zaplať, chceš, pohřbít, zaplať, chceš odpustit, zaplať.  Převedeno do současné fotbalové terminologie: Chceš vyhrát, zaplať, chceš pískat rovinu, zaplať. Ano, existuje totiž nabídka i poptávka a jejich rovnováha je oproti naší ekonomice vzácně vyrovnaná.

Ve čtvrtek proběhlo na studeneckém hřišti místní kolo McDonald cupu v minikopané žáků 1. až 5.ročníků. kterého se v 7 družstvech zúčastnilo 62 nadšených dětí.  Jak mě bylo těžko, když jsem viděl to nadšení některých dětí, kteří se s důvěrou vrhají do toho nejšpinavějšího sportu. Vím, nic se na tom nezmění, jak zpívá Jaroslav Hutka Pravda je jen proradná děvka, která jen za peníze tančí, není-liž pravda, pane Soukupe, pane Pánku.

Zároveň tímto blahopřeji soupeři Sokol Pánek Martinice  k vítězství !

                                                                 PaedDr.Petr Junek

 Minižáci:

Sokol Martinice – SK Studenec              0:2   (0:1)

Branky: Jirka Povr a Sváťa Čech

Cenné vítězství minižáků na hřišti vedoucího mužstva tabulky.

SK Studenec – TJ Poniklá                                   4:5   (3:1)

Branky Jiří Povr 3, Sváťa Čech

Vedení 4:1 a ofenzivní choutky další hráčů se snahou o vstřelení gólu uvolnily prostoru hostujícímu kanonýru Zinčákovi, kterému se podařilo otočit skore.  Minižáci tak doplatili na svou taktickou nevyspělost a ani trenéři nedokázali jejich útočné snahy zkorigovat. Přesto však se jejich výkony zlepšují a přínosem je především početný kádr.

 

Jednání DcK OFS Semily se sídlem v Koštálově:

Michal Hördler, Jan Bartoň a Vojtěch Korotvička 2 SU podmíněně do 30.6.2002

Lukáš Gábor 2 SU nepodmíněně

 

Odložený zápas žáků Jablonec – Studenec se hraje ve středu 15.5.2002 od 17.00