Neděle 25.dubna 2004 – Studenec – Horní Branná 2:1

 

Branky: 46. Hermon, 71. Salátek – 25. D.Paulů

Sestava: Tuž – J.Šedivý, Salátek,  Kuřík, Brož - Stránský, Letkovský, M.Šedivý. Jodas (80. Albrecht) – Ulvr (35. Hermon), Marčík (85. Kampov)

HB: HofmanSkála, R.Paulů, Pospíšil, Svoboda – Beneš, Šlechta (Novotný), Fiedler, Hanuš – Illner (Hanč), D.Paulů

Rozhodčí:  Poppr, Milner, Král, delegát Tomášek

Žluté karty: 2:6  ČK: 0:1 (Svoboda)

Diváci: 280

 

K tradičnímu okresnímu derby nastoupili domácí po zkušenostech z minulých zápasů opatrně a hosté byli v úvodní půlhodině lepším celkem a po zásluze se ujali vedení pohotovou střelou D.Paulů nůžkami. Domácí se vrátili do hry až v závěru poločasu, ale po signálu z trestného kopu netrefil z vyložené pozice Jodas a „koníček“ Kuříka přeskočil opuštěnou branku hostů. Druhý poločas začal pro domácí ideálně, již po 14 vteřinách se perfektně trefil z 20 m do šibenice Hermon, a to určilo ráz druhého poločasu. Domácí si udržovali mírnou převahu, kterou korunovali brankou Salátka, který změnil směr Hermonovy střely. Hosté navíc dohrávali oslabeni, přesto si však vypracovali dvě slibné příležitosti, které však domácí obránci včas zblokovali. 

 

Sokol Horka - SK Studenec B              0:2     (0:1)   muži B

Branky:  V.Vancl z penalty, Stránský

Rozhodčí: Haken

 

V pátém jarním zápase si připsalo béčko pátou výhru v dalším derby. Domácí se snažili a nastoupili všichni uzdravení hráči včetně Libicha a Borůvky (oba však pro obnovené zranění nedohráli). Z úvodního drtivého tlaku se ujala jen penalta kapitána Vancla po faulu na Hermona, výsledek pečetil nádherným sólem Stránský, který gól doplnil i oslavným tancem.

 

SK Studenec  – FC Turnov                 1:6     (0:0)   dorost

Branka: Vojta Korotvička

 

Ani ve druhém zápase dorostenci neuspěli s fotbalovějším soupeře, proti němuž zvolili až příliš ofenzivní taktiku.

 

Sokol Mříčná - SK Studenec A             2:5     (1:3)   žáci A

Branky:  Martin Kupec 3, Jirka Povr a Eva Bartoňová

 

Žáci nastoupili k dalšímu zápasu pouze o devíti, a to v sestavě museli nastoupit ještě dva minižáci (Bartoňová a Čivrný). Podali však mimořádně ukázněný a bojovný výkon a svého daleko fyzicky zdatnější soupeře přehráli.

 

SK Studenec B – Sokol Nová Ves          0:6     (0:1)   žáci B

 

TJ Košťálov – SK Studenec A           1:2     (1:1)  minižáci A

Branka: Eva Bartoňová, vlastní

 

Minižáci bojovali o vítězství po celý zápas, přestože měli stálou výraznou převahu. Nakonec o výhře rozhodla vlastní branka domácích.

 

FK Sedmihorky – SK Studenec B     9:0     (3:0)    minižáci B

 

Počet tým minižáků zastihly „úbytě“, a tak se béčko dalo jen těžko dohromady a někteří žáci byli vyzvednuti až z domácí sobotní pohody.

 

 

Sobota 17.dubna 2004 – Elitex B - Studenec   2:0

 

Branky: 25. a 58. Živný

Sestava: Tuž – J.Šedivý, Salátek,  Kuřík (20. Jodas), Brož - Stránský, Letkovský, M.Šedivý. Hermon (65. Albrecht) – Ulvr, Marčík (60. Urban)

Rozhodčí:  Rejmon, Čurda, Rakouš, delegát Horáček

Žluté karty: 4:4

Diváci: 40

 

K třetímu jarnímu zápasu odjížděli hráči Studenci se staronovým trenérským duem Pavel Čížek a František Hladík, kteří nahradili po „výprasku“ a mátožném výkonu proti Železnému Brodu dosavadního trenéra Pavla Liptáka. Nová trenérská dvojice řádně pozměnila sestavu, ale přes zlepšený výkon se nulu na jarním kontě bodů a vstřelených branek vymazat nepodařilo. Utkání přineslo vyrovnou kopanou s mírnou převahou hostů, ale góly střílel pouze domácí Živný, nejprve v 25.minutě se nádherně trefil po centru od rohového praporku (to už hosté hráli bez zraněného M.Kuříka, na jehož místo se stáhl M.Šedivý) a v 58.minutě využil nedorozumění brankáře Tuže s obránci a dorazil míč ze skrumáže. Studenečtí si vypracovali zásluhou Stránského dvě dobré brankové příležitosti, ale stále chybí posílení útočné aktivity ze středu pole. Utkání bylo oboustranně bohaté na karty, na čemž nese svůj podíl i nepřesné posuzování přestupků hlavním rozhodčím.  

 

 

SK Studenec B – Sokol Mříčná             3:0     (1:0)   muži B

Branky:  V.Vancl, V.Kuřík,  Mejvald

Rozhodčí: Rympler

 

V dalším zápase béčka se představil posílený tým Mříčné a béčko nemělo rozhodně cestu k vítězství tak jednoduchou, jak naznačuje výsledek.

 

SK Studenec A – SK Studenec B           7:0     (4:0)   žáci

Branky: Martin Kupec  4, Zdenda Hanzlík 2, Martin Havlíček

 

SK Studenec B – Sokol Martinice     6:3     (4:2)  příprava žáků

Branky: Láďa Jarý a Jára Palivoda 3

 

SK Studenec  – FC Víchová                0:2     (0:0)   dorost

 

Zbytečná porážka dorostenců, kteří se nedokázali vypořádat s důraznou defenzívou soupeře.

 

Sokol Lánov – SK Studenec      1:1     (1:0)  příprava minižáků

Branka: Eva Bartoňová

 

SK Mírová – SK Studenec A      3:3     (2:1)     minižáci

Branky: Eva Bartoňová, Marek Čivrný a Kuba Pacholík 

 

Áčko nastupovalo oslabeno o Martina Kloučka (OB), Matěje Kuříka (nemoc) a Michela Kulhánka (údajně skončil s kariérou) a zápas byl zahájen po uplynutí čekací doby, neboť se domáci nesešli. Oslabené áčko nakonec dosáhlo pouze na bod.

 

Jiskra Libštát – SK Studenec B 8:1     (3:0)     minižáci

Branka: Marek Čivrný

 

V zápase se suverenem tabulky podali menší minižáci bojovný výkon, ale dvou až tříletý věkový rozdíl je v této kategorii až příliš patrný.

 

 

 

 

ZŠ Studenec – ZŠ Libštát                   1:1     (1:0)   CocaCola cup  penalty 2:3

Branky: Jirka Povr – Tomáš Koldovský 

Sestava: Jarý – Černý, T.Povr, Jezdinský, J.Vérteši – P.Bartoň, J.Povr, Hanzlík – M.Kuřík (Klouček), Kupec, O.Tauchman

 

Ve druhém kole hostili žáci ZŠ Studenec školu z Libštátu, která byla složena z hráčů hrajících v Bělé, Libštátu a Košťálově. Po celý zápas byli lepším mužstvem, ale opět ztroskotali na neproměňování brankových příležitostí (J.Povr, Kupec, O.Tauchman) a doplatili na jedinou střelu na naši branku po chybě J.Povra. V penaltách se netrefili Kupec a J.Vérteši, a tak se žáci zbytečně připravili o postup do dalšího kola.    

 

 

Neděle 11.dubna 2004 – Studenec  - Železný Brod   0:4

 

 

Branky: 1. a 81. Kameník, 8. Šilhán, 88. Hartl

Sestava: Tuž – Ulvr (70.Jodas),  Kuřík, J.Šedivý, Albrecht – Marčík, Stránský, Salátek (65.Nedomlel), Brož – Kampov (46. Hermon), Urban

Rozhodčí:  Doležel, Bílek, Kvasnička, delegát Horáček

Žluté karty: 2:3

Diváci: 150

 

Další pokus o zisk důležitých bodů v boji o záchranu začal nejhůř, jak mohl začít. Již po dvaceti vteřinách hosté po zbytečné chybě v rozehrávce vedli a o několik minut později své vedeni zvýšili. Mužstvo se jen těžko vracelo do hry a hosté výborně dirigování Kameníkem neustále hrozili rychlými akcemi

s přesnou finální přihrávkou. Po jedné z nich se před brankou ocitl úplně sám Hartl, ale svou šanci neproměnil. Jedinou šancí domácích byl průnik Marčíka, jehož střelu vykopl z prázdné branky Burkoň. Do druhého poločasu nastoupili domáci se snahou o zvrat v zápase, vypracovali si mírnou převahu, ze které vytěžili jen břevno po hlavičce Kuříka. Tyč nastřelili i hosté, kteří v závěru zápasu využili otevřené obrany k zvýraznění svého jasného vítězství. O jednoznačném vítězství rozhodla především kvalita ve středu hřiště a ta fotbalová byla na straně hostů.

 

 

Sokol Zálesní Lhota - SK Studenec B              1:3     (1:1)   muži B

 

Branky:  Tichý – V.Vancl, Letkovský, Hermon

Sestava: Vydra – P.Bartoň, Nedomlel, Šembera, J.Bartoň (Klazar) – M.Puš (Synek), Letkovský, Exner, V.Vancl, - V.Korotvička (Hermon), Mejvald

Rozhodčí: Gazdik

 

Šlágr kola dle Tipligy začal před početnou návštěvou více než stovky diváků zajímavou situací. Rozhodčí Gazdik nařídil pokutový kop proti domácím, Nedomlelovu střelu brankář Kolář vyrazil zpátky ke střelci penalty a ten nikým neatakován se radoval z vedoucího gólu. Rozhodčí byl jiného názoru a branku bez udání důvodu neuznal. Hráči béčka i poté měli mírnou převahu, ze které však vytěžili pouze tyč nastřelenou Mejvaldem.  Vzrušení přinesla  27.minuta zápasu, kdy po sérii rohů otevřel hlavou skore ze Studence hostující Jožka Tichý, ale hned po rozehrávce zkazil domácím fanouškům radost přesnou střelou Vašek Vancl.

Ve druhém poločase docházely domácím síly, a tak převaha fotbalovějšího studeneckého béčka rostla. Dvacet minut před koncem překonal svým prvním gólem ve Studenci dalšího studeneckého hráče v dresu Zálesní Lhoty Káju Koláře Vlado Letkovský, což otec Honza Kolář nervově nevydržel a uprchl přes Strážník k domovu. Skoré pojistil v závěru zápasu Tomáš Hermon (naopak lhotecký hráč v dresu Studence), když další vyložené šance zůstaly neproměněny.

 

Sokol Dolní Kalná – SK Studenec        6:6     (2:2, 2:2, 2:2)     minižáci

Branky: Hampl 4, Tauchman, Cerman – Bartoňová a Mejvald 2, M.Kuřík a Čivrný

Sestava: Horáček (Nedomlel) – Pacholík, Čivrný, Šimáček – Š.Kučera, Kuřík – Bartoňová, Mejvald         (Nosek, Vancl, T.Kučera)

 

Minižáci podali proti vedoucímu mužstvu Trutnovska velice bojovný výkon s řadou pěkných akcí a o vítězství se připravili zbytečnými chybami v obraně (dva polovlastní góly), kde chyběl brankář Martin Klouček.

 

TJ Košťálov - SK Studenec A               1:2     (0:0)   žáci A

 

Branky: Kupec 2

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Klouček, Čech – D.Bartoň (P.Vérteši), J.Povr, Hanzlík – O.Tauchman, Kupec, Šír (Čivrný)

 

Žáci v přímém souboji o první místo vyhráli zásluhou bojovného a herně kvalitního výkonu, přestože hráli téměř celý druhý poločas bez vyloučeného Ondry Tauchmana. Velmi dobře zahrála stoperská dvojice, své si uhráli i všichni záložnici, kde chyběl Havlíček. V útoku nakonec slavila úspěch hra na jednoho bez kombinace. Náskok tak opět vzrostl na pět bodů.

 

 

 

SK Studenec B – Sokol Rovensko         0:1     (0:1)   žáci B

Branka: Mlejnek

 

Sestava: Novák – Nýdrle, J.Palivoda, Kudr, T.Palivoda – M.Pacholík, Povr, Kurpil – L.Palivoda (Lulek), Kupec, J.Tauchman

 

Posílené béčko zbytečně prohrálo se soupeřem, který se v prvním poločase ujal po rohovém kopu vedení a zásluhou vynikajícího gólmana své vedení udržel po celý zápas, přestože ve druhém poločase branku Nováka téměř neohrozil.

 

 

 

Sobota 3.dubna 2004 – Sedmihorky – Studenec       2:0

 

 

 

Branky: 9. a 77. Staněk

Sestava: P.Vancl – Ulvr, Kuřík, J.Šedivý, Albrecht – Marčík (70. Jodas), Stránský, Salátek, Brož – Kampov (60. Bartoň), Urban

Rozhodčí:  Pařík, Smoleňák, Maťátko

Žluté karty: 2:0

 

Jarni premiéra se odehrála na umělé trávě Technické univerzity v Liberci Harcově a přes porážku studenecké mužstvo nezklamalo a podalo bojovný a herně dobrý výkon. Domácí, kteří budují na svém hřišti v Sedmihorkách nový sportovní areál v hodnotě 20 milionů korun, se netají svým odhodláním poprat se s Pěnčínem o postup do oblastního přeboru. V samotném zápase fotbalově vyspělejší domácí s řadou zkušených exligových hráčů aplikovali dvojí herní styl, tím prvním byl systém krátkých narážeček ve středu s hřiště s kolmicí na nabíhající útočníky, tím druhým dlouhé prudce nakopavané balóny na vysoké hlavičkáře. Po takovém centru otevřel skore v 9.minutě Staněk, když o dvě minuty dříve Vancl perfektně kryl přesný trestný kop Šafáře. Do poločasu si domácí výraznější šanci nevypracovali, naopak střela Kampova těsně minula pravý horní roh Staňkovy branky. Ve druhém poločase si domácí vypracovali více šancí, ale naštěstí se trefovali do tyčí (2 x Šafář) a do břevna (Vaníček). Jedinou šanci na vyrovnání měl na hlavě po Stránského rohu Kuřík, jehož hlavička skončila těsně nad. Naopak z další akce se po přesné kolmici  z hranice šestnáctky perfektně trefil Staněk a dal výsledku konečnou podobu. Domáci vyhráli zcela zaslouženě, ale studenecké mužstvo svým výkonem rozhodně nezklamalo.

 

SK Studenec B – Sokol Stará Paka B     2:1     (1:0)   muži B

 

Branky: Nedomlel, Hermon - Herber

Sestava: Honců – P.Bartoň (J.Bartoň), Nedomlel, Šembera, V.Kuřík – M.Puš, V.Vancl, Klazar, Exner – R.Puš (Hermon) Metelka (Jodas) 

Rozhodčí: Jebavý

 

Vedení béčka řešilo před zápasem neřešitelný problém, neboť se k utkání dostavilo neuvěřitelných 25 hráčů, kteří mohli v zápase nastoupit. Doufejme, že všichni, kteří zůstali mimo hru, přijdou i příště, a to na derby v Zálesní Lhotě, kde dostat příležitost další hráči z kádru.

V samotném zápase mělo béčko po celé utkání mírnou převahu a vypracovali si i více brankových příležitostí. Úvodní branku zápasu vstřelil Martin Nedomlel hlavou po rohovém kopu Vaška Vancla a ve druhém poločase proměnil Tomáš Hermon samostatný únik po přesném pasu Míry Šembery. Hosté v závěru snížili kanonýrem Herberem a v závěru mohli i vyrovnat. Přesto výsledek odpovídá průběhu hry a vítězství béčka bylo zasloužené.

 

SK Studenec A – FK Sedmihorky 0:1     (0:1)   žáci A

 

Sestava: Jarý – Černý, Jezdinský, Klouček, Hanzlík – P.Vérteši (D.Bartoň), J.Povr, Havlíček – Tauchman (Čivrný), Kupec, Šír

 

Žáci nastoupili s velkým odhodláním porazit svého jediného podzimního přemožitele, ale narazili na disciplinovaného a takticky velmi dobře připraveného soupeře, který zhustil hru do středu hřiště, takže Kupec s Tauchmanem nemohli využít své rychlosti. O utkání rozhodla branka Pařízka z poloviny prvního poločasu po krásné fotbalové akci. Studenečtí si hlavně v závěru vynutili místy až drtivý tlak, ale opět neproměnili velmi dobré příležitosti ke skorování. 

 

Sokol Mříčná – SK Studenec B             2:2      (1:1)    žáci B

Branky: Láďa Jarý a Jirka Povr

 

Béčko nastoupilo posíleno o dva hráče áčka, gólmana Jarého, který nastoupil v útoku, a Jirku Povra. Oba dva také byli úspěšnými střelci.

 

ZŠ Čistá – ZŠ Studenec                   2:9      (0:6)    CocaCola cup

Branky: Jiřička, Hampl – Kupec 4, Tauchman, M.Kuřík, Klouček, J.Povr, T.Povr

Sestava: Jarý – Černý (J.Palivoda), T.Povr, Jezdinský (Nýdrle), J.Vérteši – Klouček (Máslo), J.Povr, P.Bartoň – M.Kuřík (Bartoňová), Kupec, O.Tauchman

 

V prvním kole byli na studeneckém hřišti domácími žáci z Čisté, kteří byli sice v poli téměř vyrovnaným soupeřem, ale doplatili na nedůslednou obranu a povedené střely ze střední vzdálenosti (Kupec, T.Povr). Ve druhém kole hostí žáci Základní školu Libštát.  

 

Poslední přípravné zápasy

 

Poslední přípravné zápasy se dospělým ani dorostencům příliš nevydařilo. Áčko odjíždělo v okleštěné sestavě do Žacléře a po katastrofálním úvodu a zbytečných chybách v obraně odjelo s pětigólovým přídělem. Ve stejný termín hrálo béčko v Lázních Bělohrad s kombinovaným mužstvem a dostalo o gól víc než hráči áčka. V Lázních Bělohrad hráli i dorostenci a podlehli domácímu účastníkovi oblastní soutěže 1:3 především herní nekázní, mužstvo dohrávalo bez vyloučených Chrtka a Korotvičky o devíti, navíc Kudrnáč neproměnil penaltu, i když byl jediným střelcem dorostenců. A tak v Bělohradě uspěli jen žáci, kteří porazili přeborníka jičínského okresu 4:2 (Kupec 2, Povr a Tauchman 1).

 

Olympiáda Sportovních klubů

 

Čtyřčlenné družstvo ve složení Eva Bartoňová, Vendula Kalenská, Martin Klouček a Jiří Povr se zúčastnilo pod vedením Lenky Holubcové třídenní celostátní olympiády sportovních klubů v Pršticích u Brna a přivezlo do Studence zlaté medaile. Přemožitele nenašli ve florbale, vybíjené, ringu a překážkové draze a to v součtu šesti disciplín znamenalo vítězství.