Neděle 27.dubna 2003 Studenec – Nová  Ves 4:1 (2:0)

 

Branky: Salátek 2 (obě z penalt), Kuřík, Nedomlel – D.Podzimek

Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Čech, Exner (Bartoň) – Kočárek (Hermon), Salátek, Albrecht – Ulvr, Kuřík, Metelka

Nová Ves: Plíšek – Vaňátko (Moravec), Václavec, Kraus, Hubený – Zajíček (V.Podzimek), Zuzánek, Otmar, D.Podzimek – Fedor, Hlava

Rozhodčí: Švanda, Rejmon, Prokopová, delegát Mazánek

Žluté karty:  1:3     Červené karty:  0:1  (Kraus)

Diváci: 150

 

V okresním derby se citelněji neúčast některých hráčů projevila na straně hostů, kteří inkasovali po úvodním náporu domácích po zbytečné chybě v obraně již v 8.minutě po hlavičce Kuříka. Poté se hra vyrovnala, ale domácí zvýšili vedení proměněnou Salátkovou penaltou za ruku Krause. V závěru poločasu měli více ze hry hosté, ale dvě ideální střelecké příležitosti nevyužili. I úvod druhého poločasu patřil domácím a průnik Salátka skončil až faulem a z druhé penalty sám postižený zvýšil vedení domácích. Po hlavičce Nedomlela, která se od tyče odrazila do sítě,  a po vyloučení Krause po druhé žluté kartě se zdálo být o výsledku rozhodnuto. Hosté však nadále bojovali a po signálu z trestného kopu snížili na konečný výsledek. V celku domácích zaslouží pochvalu především brankář Tuž, který v rozhodujících chvílích mužstvo podržel, výborně zahrál i tvůrce hry Salátek.      

 

Sokol Zálesní Lhota - SK Studenec B       0:1   (0:0)

Branka: Radek Mejvald

Sestavy: P.Vancl – P.Bartoň, Šembera, Albrecht (Gábor), Klazar – M.Puš (J.Bartoň), Letkovský (Brož), Hermon, Mejvald – Korotvička, R.Puš 

Zálesní Lhota: Kolář – Junek, M.Hofman, Šedivý (Tichý), Kičinka – Vlasák, Jandura (Svatý), P.Hofman, Mejsnar – Rozsypal (Štěpánek), Dyntar

 

Druhé mistrovské derby, z toho první na hřišti v Zálesní Lhotě, se hrálo před slušnou návštěvou a především první poločas přinesl na úroveň okresní soutěže velmi kvalitní kopanou. Domácí byli blíže ke vstřelení branky, ale své příležitosti nevyužili, naopak po centru Ládi Klazara trefil Vojta Korotvička hlavou tyč. Změny v sestavě domácích (pracovní povinnosti) prospěly hostům a soustavný tlak ve druhém poločase využili pouze ideální „trefou“ Radka Mejvalda z trestného kopu v zisk tří bodů.

Zápas řídil Klouda.

 

SK Studenec – Sokol Nová Ves    4:1  (1:0)    dorost

Branky: Luboš Brož 2, Tomáš Synek z penalty, Petr Pavlata - Hadač

Sestava: Havel – Jiran, Chrtek, Bartoň, Buchar – Hördler, Brož, Synek (Štěpánek) – Kudrnáč (Pavlata), Korotvička (Šimek), Pešek (Klázar)

 

V zápase s fyzicky zdatnějším soupeřem dorostenci předvedli kombinačnější hru a zaslouženě zvítězili. Výsledek mohl být ještě výraznější, ale řadu dobrých možnosti ve druhém poločase dorostenci nevyužili. Za zmínku stojí nejen pohledné branky Luboše Brože, ale i dalekonosná trefa hostujícího Hadače z poloviny hřiště, kterou si Jirka Havel opět připsal jeden ze svých tradičně „neuvěřitelných“ gólů.

 

SK Mírová - SK Studenec  A      1:6  (0:3)      žáci A

Branky: Honza Synek 2 , Ondra Tauchman, Martin Kupec, Jirka Povr a Kuba Vérteši

Sestava: Kuřík – Nýdrle, T.Povr, J.Vérteši, Dohnal – Hanzlík,Synek, Bartoň – J.Povr (P.Vérteši), Kupec, O.Tauchman

 

I bez kapitána Kuby Tauchmana, kterému přejeme brzký návrat na hřiště po operaci slepého střeva, žáci snadno zvítězili, když ještě řadu dobrých možností nevyužili. Domácí skorovali až v poslední minutě z přísně nařízené penalty.

 

SK Studenec  B – Sokol Stružinec       1:5  (0:2)      žáci B

Branka: Kuba Vérteši

Sestava: Jarý – M.Pacholík, Nýdrle, J.Palivoda, Černý - Korda, T.Povr, Hanzlík (L.Palivoda), T.Palivoda  (J.Pacholík) – M.Kuřík (Bruna), Vérteši 

 

Jediná porážka víkendu se zrodila v zápase, v němž hosté využili všechny své střelecké příležitosti (z toho polovina zcela náhodných) a naopak béčko téměř všechny promarnilo.

 

SK Studenec – SK Semily B 5:0  (3:0) minižáci

Branky: Jirka Povr 3, Martin Havlíček 2

 

SK Mírová – SK Studenec 0:4   (0:2) minižáci

Branky: Jirka Povr 3, Jirka Šír

 

Coca cola cup v kopané

 

Žáci školního sportovního klubu se zúčastnili dalšího ročníku CocaCola cupu v kopané, který se hraje obdobně jako pohárové soutěže vyřazovacím způsobem:

 

1.kolo:

ZŠ Studenec – ZŠ Čistá 15:0 (6:0)

Branky: Martin Kupec 6, Jirka Povr,Kuba Tauchman a Tomáš Chrtek 2, Tomáš Povr,  Zdenda Hanzlík, Ondra Tauchman

 

2.kolo:

ZŠ Studenec – ZŠ Poniklá 8:1 (6:0)

Branky: Martin Kupec 3, Ondra Tauchman, Kuba Tauchman, Honza Synek, Tomáš Chrtek a Eva Bartoňová

 

Poslední gól domácích vstřelila Eva Bartoňová, která se určitě stala nejmladší střelkyní celého turnaje.

 

3.kolo:

ZŠ Tanvald – ZŠ Studenec 2:0 (2:0)

 

Ve 3.kole na větrné hoře v Tanvaldu se po větru hrající domácí ujali do 6.minuty dvoubrankového vedení. Přestože se hra poté vyrovnala a ve druhém poločase měli studenečtí více ze hry, skore se již nezměnilo, a to i zásluhou výborného domácího brankáře, který si poradil i s dalekonosnou bombou Tomáše Chrtka.

 

McDonald cup v kopané

Pro mladší žáky je určena další školní soutěž, která se hraje turnajovým způsobem. Do školního kola se přihlásilo 11 mužstev, takže se do této soutěže zapojila téměř stovka žáků včetně děvčat, z nichž některé patřily k oporám a zapsaly se i do střeleckých tabulek (Eva Bartoňová, Vendula Kalenská).

 

V mladší kategorii žáků 1. – 3.třídy suverenně zvítězili chlapci ze 3.ročníku, ve starší kategorii žáků 4. – 5.třídy si stejně počínali chlapci ze 4.ročníku.

 

Turnaj nyní pokračuje okrskovým kolem obou kategorií v Jilemnici, kde budou čtvrťáci obhajovat loňské prvenství, i když o kategorii výš než při své loňské vítězné cestě až do krajského kola do Liberce.

  Sobota 19.dubna 2003  Držkov – Studenec 2:0 (0:0)

 

Branky: Linhart a Kletečka

Sestava: Tuž – Salátek - Ulvr, Nedomlel, Čech, Exner – Jodas, Kočárek, M.Kuřík, D.Albrecht – Metelka

Rozhodčí: Spanyik, Milner, Miklovič

Žluté karty:  4:3

Diváci: 50

 

Ve větrném počasí patřil první poločas zápasu domácím, kteří si vytvořili stálou mírnou převahu, ale pozorně hrající obranu hostů ničím nepřekvapili, a tak nebezpečné situace vznikaly pouze po rohových kopech. Naopak blízko k prvním jarnímu gólu na hřišti soupeře byl po trestném kopu Salátek. Vývoj zápasu byl obdobný i v druhém poločase, i když šance na vstřelení branky ze strany hostů byly ještě výraznější, Jodas nepotrestal hrubku domácího brankaře, který ji však napravil při bombě Exnera z trestného kopu. Deset minut před koncem  domácí rychle rozehráli autové vhazování a prudký přízemní centr našel nabíhajícího Linharta. Závěrečný nápor hostů vyšel naprázdno a naopak z brejku v nastaveném čase jistil vítězství domácích Kletečka.

Za zmínku stojí i bezchybný výkon trojice rozhodčích.

 

SK Studenec B – Sokol Horní Branná B      2:3   (0:2)

Branky: Vojta Korotvička a Roman Puš z penalty – Hanč, Horáček, Paulů

Sestavy: P.Vancl – P.Bartoň, Šembera,V.Korotvička, Gábor (J.Bartoň) – M.Puš (Urbanec), Brož, V.Vancl (Jodas), Klazar – Hermon, R.Puš 

 

Hosté nastoupili s několika hráči kádru A týmu a především v prvním poločase byli důraznějším mužstvem a především dokázali využít vypracované šance. Ve druhém poločase se rozehrál především Tomáš Hermon a jeho zásluhou se průběh hry otočil. Nejprve po jeho centru Vojta Korotvička hlavou snížil, ale z ojedinělého rohu skoroval trestuhodně nekrytý Paulů. Vzápětí Roman Puš proměnil již třetí jarní penaltu, ale další nadějné příležitosti na vyrovnání skončily na nepřesnosti v koncovce, navíc béčko dohrávalo po zranění Jodase o deseti.

Řídil Jebavý z Mříčné.

 

Sokol Martinice – SK Studenec   2:3  (1:2)    dorost

Branky: Filip Kudrnáč, Luboš Brož z penalty, Honza Bartoň

 

V rivalském derby dorostenci zvítězili, přestože po většinu zápasu hráli bez vyloučeného Tomáše Chrtka. Za zmínku stojí to, že v následujícím mistrovském zápase podlehli domácí Sedmihorkám 0:25 a kanonýr Staněk nastřílel 15 gólů.

 

SK Studenec – Jiskra Vysoké     11:1    (7:1)    minižáci

Branky: Jirka Povr 3 (+ 8 asistencí), Jirka Šír a Tomáš Stránský 2, Sváťa Čech, Marek Čivrný, Martin Havlíček a Danda Mejvald - Tryzna

 

Přestože minižáci nastoupili bez tří opor (Bartoňová, Bartoň, Klouček), vysoko zvítězili a zcela jasně svého soupeře přehráli. Všechny branky připravil Jirka Povr.

 

SK Studenec  A – Jiskra Libštát     8:0  (3:0)      žáci A

Branky: Martin Kupec 3, Jirka Povr a Kuba Tauchman 2, Honza Synek

Sestava: O.Tauchman – Pacholík, Nýdrle, T.Povr, J.Vérteši – Bartoň,J.Tauchman,Synek – J.Povr, Kupec, Hanzlík

 

Celý zápas byl soubojem studeneckých hráčů s fyzicky vyspělým gólmanem hostů, kterého většinou překonávali po pěkných kombinacích. Za zamyšlení však stojí ta skutečnost, že k zápasu se dostavilo pouze 11 hráčů (omluvení Dohnal, Klouček, Jezdinský, P.Vérteši), ostatní asi dali přednost jiným činnostem (M.Kuřík).

 

Sokol  Roztoky – SK Studenec B     0:1   (0:0)    žáci B

Branka: Martin Kupec

 

Na podzim béčko s tímto soupeřem prohrálo 0:7 a nyní dokázalo přivézt tři body, je to  výsledek tréninkového úsilí lhoteckých vedoucích (Tonda Pacholík a Michal Hofman), které je nyní kvalitnější než u samotného áčka.

 

   Středa 16.dubna 2003 Nová Ves – Studenec 2:2 (0:1)  penalty 3:1

 

Sestava: Tuž – Šedivý, Salátek, Nedomlel, J.Bartoň – Pěnička, Tauchman, Exner, Albrecht – Korotvička, Metelka 

Branky: Vlasta Metelka a Dušan Albrecht

 

Ve druhém kole Poháru Jizerských pekáren nastoupilo torzo áčka, ale na hřišti příjemně překvapilo a mít na lavičce náhradníky, určitě by udrželo i vedení, o které přišlo až v poslední minutě. V penaltovém rozstřelu byli domácí úspěšnější a postoupili do dalšího kola.

 

SK Studenec B – FC Víchová B      5:1   (2:0)

Branky: Luboš Brož 2, Roman Puš z penalty, Láďa Klazar a Míra Šembera –  Plůcha

Sestavy: Vydra – P.Bartoň, Šembera,Zahradník, Gábor  – V.Vancl (Urbanec), Brož, Mejvald,  Klazar – R.Puš, Hrubý (Lukeš)  

 

Obavy z toho, že ve středu není možné postavit dvě mužstva, byly nakonec zbytečné. Navíc s áčkem mohli odjet minimálně další tři hráči, neboť k zápasu byli ještě připraveni M.Kuřík, Plecháč, Pešek, Chrtek a Hördler.

Samotné utkání přineslo stálou převahu béčka, takže Jára Vydra v brance měl časi i na pobavení diváků. K jejich spokojenosti přispěly i povedené góly v síti hostů, především trestný kop Ladi Klazara na 2:0, který zlomil odpor hostů, a pak individuální akce Luboše Brože, který ukázal Tomáši Doškovi a přítomným slávistům, jak se obchází gólman, a Míry Šembery, který se ve druhém poločase přesunul na hrot útoku.

Zápas řídil Šubrt.

 

 

 Neděle 13.dubna 2003 Studenec  - Jablonec  1:1                   

 

Branky: Jodas - Erlebach

    Sestava: Tuž – Šedivý, Salátek, Nedomlel, Bartoň –Jodas,  Kočárek,  Čech (Exner), Mejvald (Metelka) – Kuřík (Albrecht), Ulvr

    Jablonec: Hančil – Hanout (Exner), Šikola, Holman, Hlaváč – Erlebach, Trepera, Nechanský (Prokůpek), Novotný – Martínek (Dobiáš), Pěnička

   Rozhodčí: Dytrt, Mařatka, Mazánek, delegát Lupa

   Žluté karty: 2:2

   Diváci: 120

      

    Po komplikacích s počasím a místem konání zápasu (škvára v Nové Pace) se nakonec hrálo na solidním terénu ve Studenci. Obě mužstva nastoupila  v okresním derby bez některých hráčů základní sestavy, ale tato skutečnost nic neubrala na bojovnosti celého zápasu. V prvním poločase byla hra vyrovnaná a více příležitostí si vypracovali domácí, trestný kop Salátka perfektně zlikvidoval Hančil, ale v 36.minutě nestačil na střelu Jodase po přesné uličce Ulvra.

    Po šesti minutách druhého poločasu Erlebach po rozehraném trestném kopu vyrovnal a určil tak ráz celého poločasu. Hosté měli stálou převahu, ale nedokázali ji proměnit ve vítězný gól vlastní nepřesnou koncovkou nebo dobrým zásahem brankáře Tuže. Naopak v poslední minutě mohli inkasovat po brejku Ulvra, jehož přihrávku před prázdnou branku Jodas nestihl.

 

SK Studenec – Jivan Bělá      4:4   (3:1)

Branky: Pešek, Kudrnáč, Bartoň, Pavlata

 

Dorostenci zbytečně ztratili bod ve vyhraném zápase vlastními chybami(a že by chybělo i trochu kondice ?)

 

   Ostatní nedělní zápasy tohoto víkendu byly odvolány.

 

 

Sobota 5.dubna 2003 Doubí - Studenec  4:0                   

 

Branky: Jiskra, Mráz, Kowalik, Kahl

    Sestava: Tuž – Šedivý, Nedomlel, Čech, Bartoň (Jodas) – Ulvr, Letkovský (Albrecht), Exner, Salátek – Metelka, Kočárek

   Rozhodčí: Bohatý, Doležal, Havelka, delegát Maleček

   Diváci: 50

 

   Přestože výsledek zápasu vypadá jednoznačně, vývoj samotný byl odlišný a výsledku neodpovídá. První půlhodina zápasu patřila jednoznačně po větru hrajícím hostům, kteří si vypracovali stálou územní převahu, ale slibné příležitosti Čecha, Kočárka a Metelky skončily bez využití. Naopak domácí z první vážné šance vytěžili roh a po jeho zahrání skoroval hlavou volný Jiskra. Ke konci poločasu se zranil Bartoň a na jeho místo se stáhl ze zálohy dobře hrající Ulvr, což trochu hru zálohy poznamenalo. Přesto právě střídající Jodas měl po desti minutách 2.poločasu na kopačkách vyrovnání, ale jeho slabá střela skončila v náruči domácího golmana. V poslední čtvrtině zápasu studenečtí otevřeli hru, ale místo vyrovnání přišly ve sněhové vánici tři góly z rychlých protiútoků.

 

    Ostatní nedělní zápasy tohoto víkendu byly odvolány.