Neděle  28.4.2002 Studenec A – Dvůr Králové   3:2 (0:1)

 

Branky: M.Kuřík, Šedivý, Zahradník – Kašajík, Chytráček z penalty

Rozhodčí: Dušek – Rožnovský, Stránský, delegát Fuchs

Sestavy: : Studenec: Čech – Šedivý,  Zahradník, Mečíř , Korotvička – Jodas, M.Kuřík ,  P.Hartig,  Z.Hartig  – Ulvr , Mejvald (60.Metelka)

Dvůr Králové:  Vondrouš – Voňka, Frieda, Hruška (10.Mohet), Ježek – Chytráček, Albín, Potměšil, Kašajík (5.Vágner, 85.Růžička) – Beneš, Kazda

Před návštěvou jara (300 diváků) přivítali domácí mužstvo  jara se značným respektem a úvod vypadal na hostujícími fanoušky skandovaných deset.  Již ve 2.minutě netrefil po rohu Beneše odkrytou branku Hruška a o dvě minuty později zakončil perfektní kombinaci po české uličce Kašajík. Při střele si však obnovil zranění a musel odstoupit, stejně jako pro svalové zranění  kapitán mužstva Hruška.  Tyto vynucené změny pomohly především domácím, kteří postupně vyrovnali hru a do poločasu měli po rohovém kopu možnost vyrovnat ve 23.minutě Kuříkem, ale jeho střelu brankář Vondrouš reflexivně vyrazil.

I úvod druhého poločasu patřil hostům a ve stoprocentní šanci se ocitl v 51.minutě Chytráček, ale z ideální pozice přestřelil. Domácí opět vyrovnali hru, vytvořili si stálý tlak, ale hosté byli nebezpeční v bleskurychlých protiútocích. Postupně přišly i šance, nejprve bombu Zahradnika z trestného kopu vyrazil Vondrouš na roh, ale v 72.minutě ho překonal hlavou Kuřík po autu Korotvičky a v 76.minutě po nádherném sólu z vlastní poloviny Šedivý. Po této brance hosté otevřeli hru a do konce zápasu měli více ze hry a především zásluhou neúnavného Kazdy si vytvořili několik slibných šancí. Při jedné z nich byl právě Kazda faulován v pokutovém území a Chytráček  z penalty vyrovnal. Štěstí však nakonec stálo na straně domácích. V nastaveném čase (byl ošetřován hlavní rozhodčí po srážce s hostujícím hráčem) trefil ideálně hlavou centr Šedivého Zahradník a první jarní body nakonec zůstaly ve Studenci.

Diváci odcházeli spokojeni i zásluhou výborného výkonu fotbalovějších a slušně hrajících hostů.

 

FK Tatobity - SK Studenec B      1:1    (0:1)

Branka: Milan Puš

Rozhodčí:   Bým

Sestava: Čech  – Buďárek, Tauchman, Plecháč, Klazar – M.Puš, R.Puš, Albrecht, Brož – Metelka, Hrubý (Jodas)

Při zranění některých hráčů odjížděl do Tatobit pouze dvanáctičlenný kádr, ale přivezl si cennou remízu, kterou zajistila hlavička Milan Puše po rohovém kopu Vlasty Metelky. V závěru zápasu podržel mužstvo Sváťa Čech, který kryl trestný kop domácích hráčů.

 

SK Studenec – TJ Košťálov      0:1   (0:1)  dorost

Branka: Stránský

Sestava: Havel (Košťál) – Jiran, Kurpil, M.Štěpánek, Povr – Buchar, Albrecht, Brož, Synek – O.Kuřík (Košťál, Kudr), Kudrnáč (T.Štěpánek)

Rozhodčím Soukupem zdecimovaný dorost (4 hráči zastavenou činnost) nastupoval  s 2 žáky a již ve 3.minutě inkasoval po chybě ve středu obrany. Od této chvíle se však hra vyrovnala a především ve 2.poločase měli domácí dorostenci několik dobrých možností otočit skore. Své šance však nevyužili, a tak v nervózně hraném zápase si odvezli oba body hosté.

 

Zápasy minižáků a žáků se neodehrály, i když zápas žáků byl odvolán těsně před jejich odjezdem do Jablonce nad Jizerou. I tento způsob odvolání zápasu je trochu podivný, neboť je zajištěna doprava a navíc řada žáků dala přednost fotbalu před orientačním během v Kunvaldě, kam by při včasném odvolání utkání mohli odjet a získat body pro svoje družstvo. Takovéto drobnosti si však velký chural nepřipouští, stejně jako již po několikáté pozdní příjezd hostujících dorostenců k předzápasu (úřední začátek je 3 hodiny před výkopem áčka).

Sobota 20.4.2002 Trutnov B - Studenec A  2:1 (1:0)

Branka: Petr Hartig

Rozhodčí: Arnošt – Gruber, Brixi

Sestavy: : Studenec: Tuž – Šedivý,  Nedomlel, Mečíř , Korotvička – Kočárek, M.Kuřík ,  P.Hartig, Jodas  – Ulvr (60.Jebavý), Z.Hartig

Na hřišti trutnovské rezervy odjížděli studenečtí bez zraněného Salátka. Před zápasem by jistě s tímto výsledkem panovala mírná spokojenost, po zápase však vládlo velké rozčarování. Domácí si v průběhu zápasu nevypracovali tolik gólových příležitostí jako dobře hrající hosté a především Jodasova akce po slalomu přes tři hráče volala po gólu, skončila však pouze na břevně. Domácí se ujali vedení po přísně nařízeném trestném kopu a po vyrovnávací brance Petra Hartiga si režii zápasu vzal do svých rukou hlavní rozhodčí Arnošt. Nejprve správně na upozornění pomezního Brixiho vyloučil našeho Kočárka (v dalším průběhu zápasu vyloučil ještě dva domácí hráče), ale v 90.minutě odpískal nesmyslnou penaltu a poté při nadějné akci našich hráčů odpískal konec zápasu, přestože se v průběhu 2.poločasu nejméně 5 minut ošetřovalo a došlo ke střídání několika hráčů.    

 

SK Studenec B - TJ Jiskra Libštát     0:0    (0:0)

Rozhodčí: Jebavý

Sestava: P.Vancl  – Buďárek (Korotvička), Zahradník, Plecháč, V.Kuřík – M.Puš, R.Puš, Albrecht, V.Vancl (Lukeš) – Hermon, Klazar (Jodas)

Béčko proti na jaře úspěšnému Libštátu podalo solidní výkon, který vycházel z jistoty Leoše Zahradníka. Po jeho trestném kopu  bylo také béčko nejblíže ke gólu, ale míč skončil na brankové čáře (dle nejblíže stojících hráčů už za čarou). Hosté si vypracovali tři vyložené šance, které však trestuhodně zahodili, a tak více než stovka diváků se branky nedočkala.

 

SK Studenec – Sokol Horka    4:0   (2:0)    minižáci

Branky: Jirka Povr 2, Martin Havlíček a Martin Klouček

Odvetný přípravný zápas minižáků.

 

SK Studenec – Sokol Horka    4:0   (4:0)   žáci

Branky: Martin Kupec a Tomáš Pešek 2

Sestava: Kuřík – Dohnal,Povr,Buchar,Vérteši (Černý) – Klázar (O.Tauchman), J.Tauchman, Bartoň (Korda) – Synek, Pešek (Hanzlík), Kupec (Nýdrle)

Bez nemocných Jezdinského a Chrtka podali žáci v prvním poločase solidní výkon a po pěkných akcích získali čtyřbrankové vedení, které mohlo být i vyšší,  ale zakončení některých hráčů bylo téměř zoufalé. Ve druhém poločase se hra vyrovnala a střídající hráči ve většině případů své kolegy na postech nepředčili.  

 

TJ Jablonec B - SK Studenec     3:1   (0:1)  dorost

Branka: Tomáš Synek z penalty

O velkém představení „neschopného“ či všeho schopného rozhodčího Soukupa se raději v rámci objektivity více nebudeme zmiňovat, je to jen potvrzení  jednoho ze způsobů cesty OFS Semily pod heslem To nejlepší mládeži.

 Neděle 14.4.2002 Studenec A - Jablonec 0:1 (0:1)

Branka: Pěnička

Rozhodčí: Nosek – Dytrt, Drahoňovský

Sestavy: : Studenec: Tuž – Šedivý, Salátek, Nedomlel,  Korotvička – Kočárek (80.Lukeš), M.Kuřík (68.R.Puš),  P.Hartig, Jodas  – Mečíř , Ulvr

Jablonec: Hančil – Hanout, Exner, Šikola,Hlaváč – Nechanský      (82.Ďoubalík), Halíř (85.Vrána). Prokůpek, Erlebach (90.Herz) – Gembický, Pěnička

 

Utkání se po vytrvalém deští hrálo na rozmoklém terénu (rozhodčí jej bez prohlídky uznal za způsobilý), který se po úvodní dvacetiminutovce změnil v těžký rozbahněný terén. Přesto se však hrál zajímavý, ale až příliš důrazný fotbal, a tak premiéra rozhodčího Noska v I.B třídě byla postupně nad jeho síly. V prvním poločase si studenečtí vypracovali mírnou převahu, ale ani jedno mužstvo si vyloženou brankovou příležitost nevypracovalo.

Druhý poločas zahájili domácí tradičním náporem a nejprve Mečířova hlavička skončila těsně vedle a Hartigův průnik skončil v bahně před brankou.  Stálá převaha domácích umožňovala rychlé protiútoky hostům a Pěnička byl dvakrát blízko ke vstřelení branky. V průběhu druhého poločasu došlo k několika sporným momentům před brankou hostů (po jednom z nich musel být převezen k ošetřeni do jilemnické nemocnice M.Kuřík), ale v 87.minutě Hančil zneškodnil Ulvrův centr a z jeho dlouhého výkopu Pěnička vstřelil rozhodující branku zápasu. Ještě v poslední minutě měl vyrovnání na kopačce Salátek, k němuž se odrazila hlavička Tuže, který pomáhal v závěrečném tlaku, ale  jeho střela skončila těsně nad břevnem.

V zápase tak zvítězilo šťastnější mužstvo. Po zápase měli pořadatelé plné práce s „běsnícím“ náhradním hráčem hostí Martínkem, jinak rovněž rozhodčím.

 

TJ Poniklá – SK Studenec B     6:3    (3:2)

Branky: Radek Mejvald, Milan Puš z penalty, Martin Nedomlel

Sestava: Čech – Exner (20.Brož), Lukeš (55.Nedomlel), Korotvička, Buďárek – M.Puš, Kočárek, Mejvald, Klazar – R.Puš, Hermon (46.Metelka)

 

Souboj o poslední místo  začal přestřelkou v první patnáctiminutovce, která skončila smírně 2:2, ale od té doby měli navrch jednoduše hrající  domácí, kteří dlouhými nakopávanými míči za obranu  získali územní převahu, kterou v úvodu druhého poločasu proměnili v jasné vedení, které studenečtí v závěru jenom zkorigovali. A tak vedle porážky, která béčko přikovala ke dnu tabulky, si kádr odvezl další oslabení v podobě zranění Exnera a Metelky.

 

Sokol Horka – SK Studenec    0:3   (0:0)    minižáci

Branky: David Bartoň, Jirka Povr a Patrik Vérteši

Přípravný zápas minižáků.

 

 

 

Neděle  7.4.2002 Turnov - Studenec  A 1:0 (1:0)

Branka: Koubek

Rozhodčí: Ulvr – Novák, Kolumpek

Sestavy: Studenec: Čech – Šedivý, Salátek, Nedomlel,  Korotvička – Z.Hartig, M.Kuřík (88.Kočárek),  P.Hartig, Jodas  – Mečíř (60.Metelka), R.Puš

Za pěkného jarního počasí se hrál na turnovském stadionu vyrovnaný fotbal, o jehož výsledku rozhodla branka Koubka z 10.minuty, kdy se dostal za hranici velkého vápna k odraženému balonu a umístil jej k tyči Čechovy branky. V dalším průběhu hry se naši hráči snažili alespoň o vyrovnání, ale dobré příležitosti Mečíře, Metelky a v závěru střídajícího Kočárka zůstaly jen příležitostmi.  K nebezpečnému ohrožení naší branky se dostali i domácí, ale střely Procházky a Šimka skončily na břevně a tyči. Remíza by však byla spravedlivějším vyjádřením průběhu zápasu.  

 

Košťálov – Studenec dorost        4:1  (1:1)

Branka: Korotvička 

Studenec – Libštát žáci                           2:1  (1:0)

Branky: Martin Kupec a Tomáš Pešek

Studenec B – Sedmihorky                       2:5  (0:1)

Branky: David Lukeš a  Milan Puš z penalty – Preissler 3, Bakeš 2

Sestava: P.Vancl – Exner, V.Kuřík, Plecháč, Buďárek – M.Puš, V.Vancl, Lukeš, Brož – Hermon, Klazar (70. T.Synek)

Trenérovi vzhledem k marodce v kádru zůstalo pouze 10 hráčů, a tak bylo mužstvo doplněno dorostenci Brožem a T.Synkem, který ve svých 15 letech debutoval mezi dospělými.  Mužstvo podalo bojovný výkon s řadou pohledných akcí a o výsledku rozhodly vynikající individuální výkony dvou hráčů v celku hostí – Preisslera a Bakeše a neproměněné šance našich hráčů v prvním poločase (V.Kuřík a T.Hermon).

K zápasu se nedostavil delegovaný rozhodčí Martínek, a tak utkání řídíl nestor mezi rozhodčími domácí Vojtěch Korotvička, kterému výkon usnadnilo velice slušné vystupování všech hráčů.