Neděle  31.3.2002 15.00 Studenec  A- Žacléř 2:5 (1:2)

Branky: Nedomlel a Mečíř – Hrubý a Klouda 2, Kotyk

Rozhodčí: Malý – Kubánek, Šotek (delegát Štěpánek)

Sestavy: Studenec: Tuž – Šedivý, Korotvička, Nedomlel, Mečíř, Korotvička – Z.Hartig, Salátek, P.Hartig, Jodas (75.Metelka) – Ulvr (10.Jebavý), R.Puš (52. M.Kuřík)

Žacléř: Nývlt – Wara (60.Klouda), Kunzl, Brandejs, Drábek – Gavor, Sommer, Hrubý, Kotyk – Janata, Poláček

Na studenecké hřiště přijel vedoucí celek tabulky s otevřenou taktikou a již od začátku si vypracoval územní převahu. Z ní vytěžil ve 12.minutě vedoucí branku z hlavy Hrubého, který si jako nejmenší hráč na hřišti naběhl na ideální centr Kotyka. Stejný hráč překvapil ve 21.minutě domácího brankáře Tuže střelou z 25 m, která podklouzla po tělem domácího brankáře a dokulila se těsně za brankovou čáru. Po této brance se však hra vyrovnala a domácí si vypracovali dvě výborné příležitosti, hlavička Nedomlela skončila těsně vedle a  trestný kop Salátka s námahou vyrazil Nývlt na roh. Poslední minuta poločasu přinesla šance na obou stranách, Poláčkova střela skončila na tyči, ale trestný kop Salátka nasměroval do branky hostů za přispění hostujícího Sommera Nedomlel.

Druhý poločas začal velkým náporem domácích a v 54.minutě se jim podařilo po signálu z trestného kopu vyrovnat jejich nejhezčí akcí zápasu zásluhou Mečíře, který usměrnil do prázdné branky střelu Petra Hartiga. Vzápětí se zranil Wara (musel být převezen k ošetření do jilemnické nemocnice) a vystřídal ho Klouda, který byl u všech dalších branek. Nejprve sice domácí mohli strhnout vedení na svou stranu po dalších závarech před brankou hostů, ale v 75.minutě šel tvrdě do souboje s domácím brankářem právě Klouda, rozhodčí ponechal míč ve hře a Kotyk prostřelil obránce v opuštěné studenecké brance. Domácí poté otevřeli obranu a toho využil právě Klouda v posledních dvou minutách ke vstřelení dvou pohledných branek, z nichž ta první byla skutečně exportní střela do šibenice.

I když domácí prohráli, diváci viděli otevřený fotbal s více než deseti střelami na branku na každé straně. Porážka je pro domácí krutá, ale odvedli výkon na hranici svých možností, i při tak výrazném rozdílu skore rozhodlo vstřelení branky za stavu 2:2, a tu vstřelili hosté.  

 

SOBOTA  30.3.2002 15.30 Stružinec – Studenec  B 4:0 (1:0)

Sestava: P.Vancl – V.Kuřík, Lukeš, Plecháč,Klazar – M.Puš, Hermon (Jodas), Exner, V.Vancl (Brož) – Metelka, Jebavý

Béčko ve svém prvním jarním vystoupení doplatilo především na promarnění dobrých příležitostí za bezgólového stavu, vstřelení vedoucí branky by jistě ovlivnilo další vývoj zápasu. Do vedení šli naopak těsně před koncem domácí a ve druhém poločase již byli jednoznačně lepším mužstvem, lépe kombinovali a využili chyb v defenzívě studeneckého béčka.

Příprava mládežnických mužstev

Dorost:

TJ Stará Paka – SK Studenec     4:1  (0:1)

Branka: Martin Štěpánek

Sestav: Havel – Košťál, Gábor, Korotvička, M.štěpánek – Hördler, Brož, Kudrnáč, T.Synek – Pavlata, T.Štěpánek.

SOBOTA  23.3.2002 15.00 Sobotka – Studenec  A  5:1  (3:0)

Branky: Nývlt 2, Janatka z penalty, Kavalír, Honc - Petr Hartig z penalty

Sestava: Čech – Korotvička, Nedomlel, Mečíř (65.Metelka),Šedivý – Jodas,P.Hartig,M.Kuřík,

Exner (46.Ulvr ) - R.Puš (46.Jebavý),Z.Hartig

Rozhodčí: Janata, Pavlas, Morávek

 

Vstup do jarní části sezóny se opět nevydařil, a tak trochu připomínal podzimní úvod ve Volanově, především konečným rozdílem skore. Podstatný rozdíl oproti podzimní premiéře však byl v kvalitě obou soupeřů. Domácí předčili studenecké především v pohybu na rozměklém terénu a do karet jim hrála i neúčast zraněného Salátka a v prvním poločase i hustá chumelenice se silným větrem v zádech.  Z úvodního dvacetiminutového náporu vytěžili tříbrankové vedení a o osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Hostům se nepodařilo zkorigovat výsledek ani v druhém poločase, i když Ulvr a Z.Hartig postupovali sami na brankáře domácích, naopak domácí své vedení ještě po pěkných akcích zvýšili. Čestný úspěch zaznamenal až v poslední minutě zápasu Petr Hartig z penalty.     

 

 

4.ročník Krkonošské futsalové ligy

 

  1. Nissan Studenec                     9          9          0          0          62:23               27

  2. SK Studenec              9          5          1          3          39:28               16

  3. FC Víchová                   9          3          1          5          33:38                 10

  4. Sokol Roztoky                9          0          0          9          13:58                   0

 

NEDĚLE 17.3.2002: LIBÁŇ – STUDENEC 5:3 (3:1)

Na hřišti účastníka mužstva I.A třídy dosáhlo naše áčko solidního výsledku, ale trenér Pavel Čížek nebyl plně s výkonem mužstva spokojen, neboť chyběl zraněný Marek Salátek a nemocný Jirka Ulvr a na některých hráčích byla znát únava z dopoledního turnaje v sálové kopané.

Branky našeho mužstva vstřelili Roman Puš 2 a Vlasta Metelka.

SOBOTA 16.3.2002: VALNÁ HROMADA SK STUDENEC

Valná hromada Sportovního klubu Studenec proběhla v Pensionu Trautenberk a dle posledních zpráv proběhla bez vážnějších následků. V průběhu jednání  byl zhodnocen uplynulý fotbalový rok, který patřil v historii klubu k nejúspěšnějším a vyvrcholil finálovou účastí celku mužů ve východočeském Poháru ČMFS. Poděkování bylo vyjádřeno dalším sponzorům klubu, kteří v letošním roce zakoupí dresy pro týmy SK Studenec, pro žáky Jiří Tauchman a pro muže Plasteko Otakar Materna. V průběhu jednání předal Martin Hrubý polovinu výtěžku z Trautenberkova babího „mokrého“ léta SK Studenec.

V dalším průběhu jednání byli členové klubu seznámeni s přípravou oslav 80.výročí klubu a 100 let od prvního fotbalového zápasu ve Studenci, který se konal v roce 1903 na Janouškově louce (dnes louka naproti Horáčkovým na Kubikovsku). O studenecké pouti 2003 bude sehráno utkání hráčů nad 50 let s Amforou (nominací byli pověření Jiří Dostálek, Vítek Kuřík a František Plecháč), dále utkání internacionálů nad 35 let a utkání áčka s kvalitním soupeřem, jehož zajistí současný trenér Pavel Čížek.  Jedním z navrhovaných soupeřů pro internacionály jsou „staří páni“ ze Sokola Studenec v okrese Třebíč, s nimiž jsme po několik lét udržovali tradici výměnných zájezdů.

Dlouhá diskuse byla věnována otázce současného hřiště po odeslání žádosti Sokolu Studenec o odkoupení hřiště. Většina členů valné hromady se shodla na dalším jednání se Sokolem s cílem odkoupit hřiště a v případě neúspěchu jednání zahájit budování vlastního hřiště.

Před jarní sezónou 2002

Mílovými kroky se blíží zahájení jarní části fotbalové sezóny 2001/2002, která je pro studenecký klub poslední sezónou v rámci Východočeské oblasti, neboť počínaje novou sezónou se nechtěně přesunuje na Liberecko. V dalším průběhu jara se jistě na těchto stránkách vrátíme k hodnocení dvou let působení našeho celku mužů v I.B třídě.

Nyní je prvořadým úkolem úspěšně dokončit jarní část sezóny a v jejím průběhu získat buď 16 bodů, nebo nebýt poslední z oddílů semilského okresu. Existuje totiž ještě určitá teoretická možnost sestoupit do okresu v případě maximální zisku bodů Lučan a Chrastavy v Libereckém kraji a sestupu Velkých Hamrů a Českého Dubu z divize.

Pro úspěch mužstva bylo učiněno vše, co bylo v silách klubu. Snaha po kvalitní přípravě často narážela na rozmary počasí, a tak některé zápasy Zimního turnaje v Hostinném se hrály na velice nekvalitním terénu, případně se neodehrály vůbec.

Výsledky:            SK Studenec – Tatran Hostinné dorost                      2:0

               SK Studenec – Sokol Dolní Kalná                    3:1

               SK Studenec – Tatran Hostinné A                   3:4

V dalších zápasech muží porazili na škváře v Jičíně Jičíněves 3:1 a na umělé trávě pod lízátky v Hradci Slavii Hradec Králové 2:0.

Trenér Pavel Čížek naordinoval kvalitní přípravu a k úspěchu by mělo vést i zvýšení konkurence v mužstvu, neboť v průběhu zimy došlo k rozšíření kádru. Do Jilemnice se sice vrátil z hostování ve Studenci úspěšný střelec Marek Hartych, ale místo něj přišel neméně kvalitní Petr Hartig, který s sebou přivedl i mladšího bratra Zbyňka z FC Víchová, na hostování z Martinic Vlastimil Metelka a na přestup ze stejného oddílu Martin Buďárek. Hostování z Jilemnice bylo obnoveno brankáři Davidu Tužovi. Toto posílení kádru by mělo pomoci i béčku v jeho záchranných pracech v okresním přeboru.

Součástí zimní přípravy byly i halové turnaje ve futsalu, jehož pořadatelem ve sportovní hale v Rokytnici nad Jizerou byl SK Studenec. Po dvou turnajích je v čele suverenně Nissan Studenec před SK Studenec, FC Víchovou a Sokolem Roztoky.